Nicolas Anelka tapasztalata sokat érhet a moszkvai döntőben

Vágólapra másolva!
2008.05.16. 13:45
A Chelsea és a Manchester United csatázik idén a Bajnokok Ligája trófeáért.A kékenél nagy szükség lehet egy olyan tapasztalt játékosra, mint Nicolas Anelka, aki 2000-ben szerepelt a Valenciát verő Real Madridban, így nem ismeretlen számára a Bajnokok Ligája döntőjének hangulata.
Anelka (középen) ígéri, mindent meg fog tenni a döntőben
Fotó: Action Images
Anelka (középen) ígéri, mindent meg fog tenni a döntőben
Anelka (középen) ígéri, mindent meg fog tenni a döntőben
Fotó: Action Images
Anelka (középen) ígéri, mindent meg fog tenni a döntőben

A francia csatárt 2008 januárjában szerződtette a Chelsea, közel húsz millió euróért a Bolton Wanderers együttesétől. Azóta a bajnokságban tizennégy meccsen játszott és egy gólt szerzett. Az FA-kupában 3 találkozón szintén egyszer volt eredményes, míg a Bajnokok Ligájában négyszer léphetett pályára, gólig azonban nem jutott.

Nehéz helyzetben van Anelka, hiszen olyan nagy nevekkel kell megküzdeni a kezdőbe kerülésért, mint Didier Drogba, Michael Ballack vagy Andrij Sevcsenko, de természetesen nem hátrál meg, minél többet szeretne játszani.

„Nem zavaró számomra, hogy nem vagyok kezdő, hiszen új játékos vagyok a klubnál. Avram Grant a 4-5-1-es felállást támogatja, így egyelőre a kispadra szorulok.” nyilatkozta a francia válogatott labdarúgó.

„Nem tudom, hogy kezdeni fogok-e, erről a menedzsert kellene megkérdezni. Ha csak a kispadról kapok játéklehetőséget, akkor is ígérem, mindent meg fogok tenni a győzelemért.– reagált a csatár arra a kérdésre, hogy a moszkvai döntőn a kezdőben kap-e helyet.

A francia válogatott szerint a Chelsea elég erős ahhoz, hogy legyőzze a Manchestert május 21-én.

„Hogy nyerhetünk-e? Természetesen. Persze nehéz mérkőzés lesz, mivel remek játékosai vannak a Unitednek. Legutóbb nyertünk ellenük, ha sikerül nyugodtnak maradnunk, most is győzhetünk.”

Természetesen örömmel emlékezik vissza Anelka a 2000-es döntőre, amikor 3–0-ra verte a Real Madrid a Valenciát.

„Nagyszerű emlékeim vannak a találkozóról, hiszen nyertünk. Különleges meccs volt, hatalmas volt rajtunk a nyomás, ugyanakkor nagyon jó érzés volt egy ilyen találkozón játszani.”

Az idei kiírás döntőjét május 21-én, szerdán rendezik Moszkvában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik