Dopping: figyelmeztetéssel megúszta az olimpiai bajnok

Vágólapra másolva!
2013.10.03. 22:36
Figyelmeztetéssel megúszta a doppingesetét a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Veronica Campbell-Brown.

Ma tartották Campbell-Brown meghallgatását, ahol egy korábbi bíróból, egy ügyvédből és az ország orvosi szervezetének fejéből álló háromtagú bizottság előtt kellett megjelennie. A teljes döntést nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor a helyi szövetség közleményében kiemeli, hogy bár a sportoló vétett a doppingszabályok ellen, a kimutatott tiltott szer nem alkalmas a teljesítmény fokozására, így eltiltás helyett figyelmeztetést javasolnak. Az ítélet ellen a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF) 45 napja van fellebbezni.

A karibi ország legeredményesebb női atlétája – aki három aranyérme mellett kétszer volt második és kétszer harmadik az ötkarikás játékokon – egy májusi doppingvizsgálaton akadt fenn, versenyzési jogát júniusban függesztették fel.

A 100 méteres síkfutás első jamaicai világbajnoka (2007, Párizs) május 4-én, a Kingstonban rendezett nemzetközi viadalon, a klasszikus sprintszám megnyerését követően adott mintát, amelyben vízhajtó nyomaira bukkantak az ellenőrök.

A szabadtéren kétszeres vb-győztes futó 2004-ben 200 méteren és a 4x100-as váltóval, 2008-ban pedig 200 méteren lett olimpiai bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik