Atlétikai vb: Gyulai Márton reagált a Dohát ért kritikákra

Vágólapra másolva!
2019.10.07. 09:54
null
Futószám a dohai stadionban (Fotó: AFP)
Az atlétika tökéletesen kiszolgálja a nézőket – mondta az MTI-nek Gyulai Márton, aki a 2023-as budapesti világbajnokság szemszögéből figyelte a vasárnap zárult dohai vb-t.

 

„A nyolcadik nap például fantasztikus volt, akár a hangulatot, akár a nézőket vagy az eredményeket tekintjük” – nyilatkozott a budapesti vb-pályázat ügyvezető igazgatója. Hozzátette, az atlétika, mint sportág tökéletesen kiszolgálja a nézőket, az eredmények önmagukért beszélnek és zseniális versenyeket látni.

„Ami a világ nagy része számára szokatlan és kevésbé akceptálható, az elsősorban a kultúrák közötti különbségből fakad. Itt nyilván más stílusban szólítják meg a közönséget, de egyetértek azzal, hogy ha népszerűsíteni akarjuk az atlétikát, akkor olyan helyekre is el kell vinni, ahol nem annyira ismerik" – fogalmazott a dohai vb-t ért kritikákra reagálva.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Kalifa Stadion felszereltsége, kialakítása is nagyszerű, gyors a pálya, a nézők elhelyezése is remek.

Újdonságként kiemelte az elsősorban a sprintszámok felvezetéseként alkalmazott fény- és hangtechnikát, ami „jobb mint valaha".

„De ennek olyan költségvonzata van, amit nem biztos, hogy bevállalunk Budapesten. Persze a négy év alatt rengeteget változhat a technika” – mondta Gyulai Márton. Jelezte, a magyar megfigyelői csapat Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével és Jon Ridgeon ügyvezető igazgatóval is egyeztetett a 2023-as vb előkészületeiről.

Két év múlva az Egyesült Államok, Eugene ad otthont a szabadtéri atlétikai világbajnokságnak, majd 2023-ban következik a magyar főváros.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósította: Vincze Szabolcs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik