K. T. I. 2021.04.21 19:00 Frissítve: 2021.04.21 23:16

Szuperliga: „Mélyek a sebek, tudom” – ezúttal az MU-tulaj kért elnézést

Joel Glazer, a Manchester United résztulajdonosa és elnökhelyettese nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól azok után, hogy a klub alapító tagként szerdán visszalépett a labdarúgó Európai Szuperligában való indulástól – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Joel Glazer (jobbra) és Avram Glazer az Old Trafford tribünjén egy 2019-es bajnokin (Fotó: AFP)

 

 

 
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
A Szuperligával kapcsolatos híreinket itt olvashatja!

Az MTI beszámolója szerint, a sportvezető szerdai írásában úgy fogalmazott, hogy nem mutattak elég tiszteletet az Angliában komoly tradíciókkal rendelkező játék iránt.

„Mélyek a sebek, és tudom, hogy időbe fog telni, amíg ezek begyógyulnak, de én személy szerint eltökélt vagyok, hogy sikerül visszaállítanunk a szurkolók belénk vetett bizalmát” – írta Glazer.

Az amerikai üzletember ugyanakkor hozzátette, az európai labdarúgásnak fenntarthatóbbá kell válnia, még ha ennek ezek szerint nem is a Szuperliga létrehozása a legjobb módja.

„A stabil alapok megteremtéséhez nem választottunk megfelelő módot, nem tiszteltük eléggé a hagyományokat, a kiesést és a feljutást, amiért elnézést kérünk” – zárta az MTI által szemlézett levelét Glazer.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben – emlékeztetett a távirati iroda.

Elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan visszalépésével, valamint a Juventus a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Az ESL elnökének Florentino Pérezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg – idézte fel az MTI.

A Unitednél a csapat ügyvezető-alelnöke bele is bukott a Szuperliga-kísérletbe, Ed Woodward 16 év elteltével, az idény végén távozik a pozíciójából.

Korábban a Liverpool tulajdonosa, John W. Henry is hasonló üzenetet küldött a szurkolóknak. 

 


 

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.

2021.04.29 13:41:02

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Ha Rashford azt venné a fejébe, hogy ő lesz az első labdarúgó a Holdon, akkor megvalósítaná.”

2021.04.28 22:54:30

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kritikusai szerint túlzottan is védekező, passzív felfogását meghaladta az idő.

2021.04.25 16:02:11

Angol labdarúgás K. T. I.

Pep Guardiola újabb edzői rekordot írt át, míg csapata két Liverpool-csúcsot is beállított.

2021.04.23 20:18:07

Angol labdarúgás B. Á.

A liverpooliak 35 év elteltével tudták ismét oda-vissza legyőzni az észak-londoniakat.