V. J.
2022.05.29 19:32 Frissítve: 2022.05.29 19:56

Premier League: 23 év után visszajutott a Nottingham Forest

A Nottingham Forest nyerte meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) feljutásért rendezett rájátszását, a londoni Wembley Stadionban rendezett döntőben 1–0-ra legyőzte a Huddersfieldet. A győztes a következő idényt a Premier League-ben kezdheti meg.

Az egykor szebb időket megélt klub visszatért az angol labdarúgás legmagasabb osztályába! (Fotó: Getty Images)

 

A két BEK-győzelemmel és egy angol bajnoki címmel is büszkélkedő Nottingham Forest 23 év után szerepelhet ismét az élvonalban. A rájátszás döntőjében a Huddersfield Town egy öngóllal került hátrányba: a szünet előtt nem sokkal egy előreívelés után Ryan Yates lövésébe Levi Colwill hiába kotort bele, hogy mentsen, a labda a hálóban kötött ki.

A pályaválasztó az ellenfél kapujára kevésbé volt veszélyes, mint a sajátjára, egyetlen alkalommal sem találta el lövése a Nottinghamét, amelynek így ez az egyetlen találat is elég volt ahhoz, hogy kiharcolja a feljutást. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Forest kapusa, Brice Samba a hajrában megsérült, helyére a magyar származású amerikai válogatott Ethan Horvath állt be.

A Fulham és az AFC Bournemouth már korábban elérte, hogy a következő idényt a Premier League-ben kezdje, amelytől a Burnley, a Watford és a Norwich City búcsúzott.

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ
Huddersfield Town–Nottingham Forest 0–1
(Colwill 43. – öngól)

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.