T. B. 2021.09.23 11:45 Frissítve: 2021.09.23 12:33

PL: iskolai tananyag lett az MU sztárjának kampánya

A Manchester United sztárjátékosának a szegényebb sorban lévő gyermekek ingyenes étkeztetéséért vívott kampányával és a közösségi média használatával már a brit iskolarendszer érettséginek megfelelő vizsgáin is számonkérhetik a diákokat.

 

Talán maga sem gondolta volna, hogy érettségi tétel lesz belőle… (Fotó: AFP)

Rashford kiemelt figyelmet fordít a társadalmat érintő kérdésekre a közösségi médiában használt felületein. A United 10-esének egyik legfigyelemreméltóbb akciója az volt, hogy elérte a brit kormánynál, hogy a koronavírus miatti iskolabezárások alatt is járjon az ingyenes étkeztetés az arra rászoruló gyermekek számára.

Az angol válogatott játékosa egyéb szociális kérdésekben is gyakran nyilvánít véleményt. A rasszizmus felszámolása ellen szóló posztjai mellett könyvklubot indított, mely hátrányos helyzetű gyermekekkel igyekszik megismertetni és megkedveltetni a rendszeres olvasást. A futballisták körében szinte egyedülálló, ahogyan Rashford az ismertségét használja a társadalmat érintő problémákról való diskurzus elősegítésére és megoldására.

Munkássága a brit oktatási rendszer elismerését is kiváltotta, és a médiát tanuló diákok számára a tananyag részévé teszi a Manchester United játékosának közösségi médiában folytatott tevékenységét.

Az intézkedés célja, hogy Rashford kampányait vizsgálva a tanulók jobban megértsék a társadalmi felelősségvállalást, és hogy példájával inspirálja a diákokat a közösségi média felületeinek átgondolt és tudatos használatára.

2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.