I. SZ. 2021.01.27 14:52 Frissítve: 2021.01.27 15:54

PL: A Chelsea kerete egy ajándék Tuchelnek – Klopp

A Liverpoolt irányító Jürgen Klopp szerencsésnek nevezte a Chelsea-nél kedden vezetőedzőnek kinevezett Thomas Tuchelt, mert honfitársa bombaerős kerettel dolgozhat.

Klopp március közepén találkozhat Tuchellel angol bajnokin (Fotó: AFP, 2016)

Tuchel a Mainznál és a Dortmundál is Kloppot követte a kispadon, majd Párizsba szerződött, a PSG-vel két francia bajnoki címet szerzett, és BL-döntőbe jutott. Decemberben bocsátották el, majd Frank Lampard Chelsea-től való búcsúja után lett a londoni klub edzője.

 
Chelsea: Thomas Tuchel az új menedzser – hivatalos 
Guardiola biztos benne, Tuchel sikeres lesz a Chelsea-vel 

„Ez óriási lehetőség Tuchelnek. Sajnos nagyon jó edző, régóta ismerem és tisztelem őt. A Chelsea kerete egy ajándék neki, biztos, hogy ezt Thomas is így látja. Nagyon jók lesznek” – mondta Klopp.

A Chelsea a nyáron fiatal sztárok sorát szerződtette, de Lampard nem tudta kihozni a csapatból a maximumot.

„Az idény előtt elképesztően jól vásárolt játékosokat, de idő kell hozzá, hogy összeálljon a csapat – mondta Klopp, aki szerint Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa elhamarkodott döntést hozott Lampard menesztésével. – Túlzott reakció ilyen korán elbocsátani az edzőt. Abramovics úr sok mindent megad neked, pénzt, játékosokat, de nem a legtürelmesebb ember.”

Klopp csapata sincs jó formában, a legutóbbi öt bajnokiján nem tudott nyerni, a Manchester United kiejtette az FA-kupából, és februárban újabb erőltetett menet következik Bajnokok Ligája-mérkőzésekkel, újabb bajnoki rangadókkal a Tottenham, a West Ham, a Manchester City és a Leicester City ellen.

„A mai világban az élet minden területén gyorsan elveszítjük a bizalmunkat és a hitünket, minden nagyszerű vagy borzalmas. Pedig a kettő között is rengeteg verzió létezik. Mi csapatban dolgozunk a megoldáson. Az a célunk, hogy senki se akarjon ellenünk játszani. Arra, hogy ez a kép kialakuljon, minden mérkőzésen esélyt kapunk. Vissza akarunk vágni, minél több rosszat mondanak rólunk, annál elszántabbak vagyunk” – mondta Klopp.

2021.03.04 23:57:38

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Talán azt hihetnénk, hogy ha valaki ekkora világklasszis volt, akkor majd idejön és megmutatja a hatalmas egóját. De nem. Nagyon szerény, emellett zseniális a sajtóval.«

2021.03.04 20:52:03

Angol labdarúgás B. Á.

A sorozatban ötödik hazai bajnokiját elveszítő címvédő 85 percen keresztül nem talált kaput a Chelsea elleni rangadón.

2021.03.04 13:35:48

Angol labdarúgás B. D. K.

A pár 2016 óta volt együtt, ám most Alli „függősége” miatt elváltak útjaik.

2021.03.03 12:49:10

Angol labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A Pool valaha volt legnagyobbjának csak a válogatott és az Aranylabda miatt lehet hiányérzete.

2021.02.28 16:53:38

Angol labdarúgás K. T. I.

Mindkét csapat veretlenségi sorozata kitartott. Faramuci mód egy harmadik örülhet ennek a leginkább.