H. Á. 2021.10.28 12:21 Frissítve: 2021.10.28 12:26

MU: kilencen győzködték Contét, hogy fogadja el a klub ajánlatát – sajtóhír

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a Liverpool 66 éve nem látott győzelmet aratott a Manchester United otthonában, ami után természetesen azonnal „megkondultak a vészharangok” az Old Traffordon Ole Gunnar Solskjaer menedzser jövőjét illetően, s sajtóhírek szerint a norvég helyére Antonio Conte lehet a legesélyesebb, akit a „vörös ördögök” kilenc játékosa győzködött, hogy fogadja el a klub ajánlatát.

 

Vajon a Tottenham elleni meccs után is vakarni fogja a fejét? (Fotó: AFP)

Igazán nem lehet azt mondani, hogy irigylésre méltó helyzetben lenne Ole Gunnar Solskjaer, hiszen a Liverpooltól az Old Traffordon vasárnap elszenvedett 5–0-s vereséget követően igencsak felerősödtek a távozását szorgalmazó hangok. 

Ugyanakkor egybehangzó sajtóhírek szerint a United vezetősége erősen megosztott a váltás kapcsán: Solskjaer maradása mellett szól, hogy bírja Sir Alex Ferguson támogatását, s az a tény sem elhanyagolható, hogy menesztése esetén egy évre szóló fizetését kéne egy összegben kiutalni neki. 

A norvég szakemberrel nyáron 2024-ig hosszabbított szerződést a klub, s ekkor jelentős fizetésemelést is kapott, így jelenleg az egyéves keresete 7.5 millió angol fontot tesz ki – legalábbis a The Sun információi szerint. Persze Solskjaer menesztésével még így is jobban járna a klub, mint elődje esetében: José Mourinhónak 2018-ban állítólag 20 millió eurónak megfelelő összeget fizettek végkielégítésként, amikor menesztették.

Ugyanakkor a vezérkarban a norvég távozását támogatók elsősorban a frissítés vezényszavát tűzték zászlajukra, miközben úgy fest, Antonio Conte lehet a legesélyesebb a posztra, ha Solskjaer valóban távozik.

A football365.com beszámolója szerint a Manchester United 9 játékosa – Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane, Alex Telles, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Anthony Martial, Jadon Sancho, Marcus Rashford és Mason Greenwood – is próbálta meggyőzni az Intertől a nyáron távozó Contét, hogy fogadja el a MU felkérését.

Bárhogy is alakul a Manchester United menedzseri posztjának a sorsa, az egyelőre biztosnak tűnik, hogy a hétvégén, a Tottenham ellen még Solskjaer irányítja a csapatot – a folytatást pedig nyilván nagyban befolyásolja majd az ott elért eredmény.

 

 

 

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.

2021.11.28 16:43:47

Angol labdarúgás D. Á.

Michael Carrick együttese szinte végig védekezésre kényszerült, de egy pontot ellopott a Stamford Bridge-ről.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.