V. Á. 2021.09.27 09:17 Frissítve: 2021.09.27 11:10

MU: Ferguson Julius Caesarhoz hasonlította Ronaldót

Sir Alex Ferguson az UTD podcast legújabb adásában áradozott Cristiano Ronaldóról. A klub legendás menedzsere szerint fantasztikus érzés volt látni a portugál sztár visszatérését a Newcastle ellen.

 

Ronaldo 4 mérkőzésen 4 gólt szerzett az MU-ban visszatérése óta (Fotó: AFP)

 

 
Sir Alex Ferguson olyan, mintha az édesapám lenne a futballban – CR
Ferguson elmondta, mit tett C. Ronaldo visszatéréséért

Korábban Cristiano Ronaldo elmondta, nagy szerepe volt abban Sir Alex Fergusonnak, hogy visszatért a klubhoz. Az ötszörös aranylabdás klasszis a futballbeli édesapjaként említette őt. Ronaldo második manchesteri bemutatkozása szeptember 11-én, a Newcastle United ellen történt meg. Természetesen ott volt a lelátón Sir Alex Ferguson is.

„Azon a szombaton olyan volt, mintha Julius Caesar a győzelme után bevonulna Rómába. »Jöttem, láttam, győztem.« Fantasztikus volt” – mondta el a skót legenda.

„Feláldozott mindent, hogy a legjobb legyen. Emlékszem, egy szombaton az Arsenallal játszottunk, és esett az eső Carringtonban. Mondtam neki – tudjuk, hogy mindig gyakorolt az edzések után –, »Befelé. Holnap meccsünk van, és nagyon esik, a talaj is puha. Szóval bementem az irodámba, kinéztem az ablakon, és mit csinált? Ráment a műfűre. Nem volt ellenvetésem. Nem tudtam neki mit mondani, legyőzött engem«.”

Sir Alex Ferguson azt is elárulta, hogy Ronaldo álma az volt, hogy a Real Madridhoz igazoljon. A támadó 2009-ben szerződött a spanyol fővárosba, a csapattal pedig többek között négyszer is felért a csúcsra a BL-ben.

„Az volt az álma, hogy a Real Madridhoz kerüljön. Nem voltam ellene, hat nagyszerű évet töltött nálunk a madeirai fiú, akit közvetlenül a tizennyolcadik születésnapja után hoztunk ide. Azt hiszem, jól csináltuk, lehetőséget adott arra, hogy megpróbáljuk pótolni. Megszereztük Antonio Valenciát, aki fantasztikus volt, szóval nagyon szerencsések voltunk” – mondta a klubot 1986 és 2013 között irányító szakember.


 

2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.