CS. B. 2021.10.15 18:12 Frissítve: 2021.10.15 19:09

Man. City: Guardiola nem tud róla, hogy Sterling távozna

Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja – közölte az MTI.

Guardiola nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja (Fotó: AFP)
Guardiola nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja (Fotó: AFP)

 

A katalán tréner azt is hozzátette, hogy nem tud senkinek garanciát adni a csapatba kerülésre.

Sterling – akit 2023-ig szerződés köt az angol bajnokhoz – a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy kipróbálná magát külföldön, mert úgy érzi, már nem tartozik azok közé, akiket a vezetőedző favorizál.

Az esettel kapcsolatban a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: „Nem hiszem, hogy bárki is tudott volna erről a klubnál. Raheem a mi futballistánk, remélem, továbbra is a játékosunk marad, de nem tudom, hogy akar-e még itt játszani."

A katalán szakember hozzátette, szeretné, ha minden játékosa elégedett lenne és nagyon örülne annak, hogy velük lehet, de ha nem ez a helyzet, akkor mindenkinek a családja számára legmegfelelőbb döntést kell meghoznia.

„Játékos voltam, tudom, hogy mindegyik labdarúgó az összes mérkőzésen játszani szeretne, de senkinek nincs bebetonozott helye – fejtegette álláspontját, majd kiegészítette. – Nem kedvezek egyetlen játékosnak sem, mindenki egyenlő bánásmódban részesül függetlenül attól, hogy ide igazolt vagy a Manchester City akadémiáján nevelkedett."

Guardiola azzal zárta, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor minden rendben van, ha viszont nem, akkor azért ő a felelős.

„Olyan döntéseket hozok, melyek a klubnak és nem egy adott játékosnak jók" – szögezte le.

A jamaicai születésű, 26 éves angol válogatott támadó a mostani bajnoki idényben a hétből csupán két mérkőzésen volt kezdő.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.

2021.11.30 21:34:29

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Rangnick-felfedezettekből, így Erling Haalandból, Joshua Kimmichből vagy éppen Dayot Upamecanóból sem csupán azért lettek sztárok, mert annyi tudás volt bennük, hanem azért is, mert olyan szakemberekkel dolgozhattak együtt, akik ezt ki is hozták belőlük.

2021.11.28 16:43:47

Angol labdarúgás D. Á.

Michael Carrick együttese szinte végig védekezésre kényszerült, de egy pontot ellopott a Stamford Bridge-ről.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.