nemzetisport.hu
2015.04.21 11:10 Frissítve: 2015.04.21 11:53

Liverpool: többen is távozhatnak, Henderson biztosan marad

Nagy játékosmozgás várható a nyáron a Premier League-ben szereplő Liverpool csapatánál, a középpálya egyik meghatározó alakja, Jordan Henderson viszont napokon belül aláírja új szerződését a klubbal.

Mario Balotelli és Raheem Sterling is távozik a Liverpoolból? (Fotó: Action Images)

 

Angol sajtóinformációk szerint a nyáron tíz játékostól is búcsút vehet a Liverpool.

Mint ismert, Steven Gerrard, a csapat legendája már korábban elkötelezte magát az MLS-be, de az angol válogatott védő, Glen Johnson távozása is valószínű. A 30 esztendős labdarúgó szerződése ugyanis a szezon végén lejár, és a klub eddig nem kereste meg őt a kontraktus meghosszabbításával kapcsolatban.

A bajnokságban eddig hét gólt szerző Raheem Sterling maradása is kérdéses, a 20 éves támadót ugyanis egyre több európai élcsapattal hozzák szóba, állítólag a Real Madrid, a Manchester City, az Arsenal és a Juventus is szeretné megszerezni.

Noha a szlovák Martin Skrtel szerződéséből egy év még hátravan, a Bundesligában szereplő Wolfsburg vezetősége állítólag mindent megtenne annak érdekében, hogy soraiban tudja a válogatott védőt, aki a hírek szerint szívesen csatlakozna a német csapathoz.

Elképzelhető, hogy a 20 éves Javier Manquillo visszatér Spanyolországba, miután a jobbhátvéd nem tudta beverekedni magát a Liverpool kezdő tizenegyébe és kevés játéklehetőséget kap, de a nagy reményekkel érkező, olasz válogatott csatár Mario Balotelli is a távozók listáját bővítheti. A 24 éves játékos 2014-ben, 16 millió fontért költözött a szigetországba, ám 26 mérkőzésen csupán 4 gólt szerzett, ráadásul heti 90 ezer fontos fizetése a klub számára sok lehet.

Balotelli mellett a gárda további két csatárt is elengedhet, Fabio Borinit és Rickie Lambertet, valamint Brad Jones kapus maradására sincs sok esély.

Jó hír viszont a Liverpool szurkolóinak, hogy Jordan Henderson, a középpálya legjobbja biztosan marad a csapatnál, hétfő este ugyanis sikerült megállapodnia a vezetőséggel, ennek értelmében új, 2020-ig szóló szerződést ír alá napokon belül, ami után heti 100 ezer fontot keres majd.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.