MLS: Gerrard megindokolta, miért választotta az LA Galaxyt

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 15:10
null
A Galaxynál is elismerték Gerrard érkezését (Fotó: Action Images, archív)
Steven Gerrard szerdán bejelentette, hogy a következő idénytől az Amerikai Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS) címvédő Los Angeles Galaxynél folytatja pályafutását. Az igazolásról később a klub hivatalos honlapján is beszámolt.  

A 34 éves középpályás pénteken közölte, hogy a szezon végén elhagyja a Liverpool FC-t, egy nappal később pedig azt is elárulta a klub televíziós csatornájának, hogy a tengerentúlra igazol.

„Szeretnék még érmeket nyerni, és egy erős csapatban befejezni a pályafutásomat. A Galaxy pedig sikeres klub, amely további sikereket érhet el” – nyilatkozta a Los Angeles Times című napilapnak a játékos, aki 18 hónapos szerződést kap Kaliforniában. Érkezését a csapatot vezető Bruce Arena is elismerte, majd a Galaxy hivatalos honlapján jelentette be.

Gerrard nyolcesztendősen került a vörösökhöz, felnőttként 696-szor húzta magára a Liverpool mezét és 182 gólt szerzett. Pályafutása legnagyobb sikereként 2005-ben Bajnokok Ligája-diadalra vezette az együttest. Emellett nyert UEFA Kupát, FA-kupát és Ligakupát is a gárdával, bajnoki címet azonban nem (háromszor volt ezüstérmes a PL-ben).

Gerrard a válogatottságot a tavalyi, brazíliai világbajnokság után lemondta, de októberben jelezte, hogy még nem áll szándékában visszavonulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik