FA-kupa: a menedzser nem szeretne Rooney-val szelfiző játékosokat látni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 11:19
null
Rooneyék a Ligakupában már megégtek alacsonyabb osztályú csapat ellen (Fotó: Action Images, archív)
A harmadosztályú Yeovil Town menedzsere, Gary Johnson óva intette játékosait, hogy túlságosan is elragadtassák magukat a Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzés előtt, így nem szeretne Wayne Rooneyval szelfiző labdarúgókat látni a pályán.

Fél öttől a Yeovil a Manchester Uniteddel találkozik az FA-kupa 3. fordulójában. A harmadosztályú csapat elveszítette a legutóbbi három bajnokiját a League One-ban, előtte az Accrington Stanley elleni megismételt FA-kupa-találkozón győzött 2–0-ra. Most sokkal nehezebb dolga lesz a Yeovilnak a patinás kupasorozatban, ugyanis az MU érkezik hozzá, azonban Gary Johson menedzser nem szeretné, ha játékosai túlságosan elragadtatnák magukat már a találkozó előtt.

„Nem szeretném azt látni, hogy a fiúk szelfiket készítenek Wayne Rooneyval – mondta a Yeovilt irányító Johnson. – Harcba megyünk, és megpróbáljuk megállítani a világ egyik legjobb csapatát. Így amíg én itt vagyok, nem lesznek szelfik.”

„Tudom, hogy elvakíthatnak minket az MU sztárjai, ilyen az emberi természet. Ez egyszeri alkalom lesz több játékosom számára, hogy ilyen ellenféllel játszhat. De nekünk arra kell törekednünk, hogy a meccsre koncentráljunk. Nem érdekel, mit csinálnak a mérkőzés után, de nagyon mérges leszek, ha azt látom, már a találkozó előtt mezt cserélnek a játékosaim.”

A másik oldalon Louis van Gaal elmondta, a Milton Keynes Dons elleni Ligakupa-kudarcból (4–0) megtanulták, komolyan kell venni az összes ellenfelet.

„A Yeovil is a League One-ban szerepel. Minden más, amikor egy alacsonyabb osztályú csapattal találkozol – a pálya, a stadion. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy megnyerjük az FA-kupát, tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb sorozat a labdarúgásban.”

Érdekesség, hogy a két csapat eddig kétszer találkozott egymással, mindkétszer az FA-kupában, 1938-ban 3:0-ra, 1949-ben 8:0-ra győzött a Manchester United.

ANGLIA, FA-KUPA
3. FORDULÓ

Dover Athletic (V.)–Crystal Palace 14.00 (Tv: Sport2)
Sunderland–Leeds United (II.) 14.00
Queens Park Rangers–Sheffield United (III.) 14.00
Southampton–Ipswich Town (II.) 16.00
Stoke City–Wrexham (V.) 16.00
Manchester City–Sheffield Wednesday (II.) 16.00
Aston Villa–Blackpool (II.) 16.00
Yeovil Town (III.)–Manchester United 16.30 (Tv: Sport2)
Chelsea–Watford (II.) 17.00
Arsenal–Hull City 18.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik