K. T. I. 2022.01.24 08:49 Frissítve: 2022.01.24 10:25

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

A jelek szerint egyelőre semmi nem lesz Wayne Rooney szenzációnak ígérkező liverpooli visszatéréséből: angol sajtóhírek szerint a korábbi csatárklasszis helyett a Fenerbahce korábbi trénere, Vítor Pereira lesz az Everton új szakvezetője. Fabrizio Romano átigazolási szakíró beszámolója alapján már Angliába is utazhatott a portugál tréner, hogy a szerződése utolsó pontjairól is megállapodjon.

Vítor Pereirát hamarosan kinevezhetik Liverpoolban (Fotó: AFP)

 

 

Korábban a volt Everton-menedzsert, a belga válogatott kispadján ülő Roberto Martínezt, valamint a csapatnál nevelkedett, jelenleg a Derby Countyt irányító Wayne Rooneyt emlegették a favoritok közt, de a jelek szerint Portugáliából pótolhatja a csúfos kudarcot valló Rafa Benítezt a liverpooli együttes. 

A Sky Sports értesülései szerint az utolsó fázishoz érkezett az Everton és Vítor Pereira közti tárgyalássorozat – ezt az információt erősítette meg az éjjel Fabrizio Romano is, aki azt írta, a portugál szakvezető órákon belül Angliába utazik, hogy személyesen véglegesítsék a szerződést. 

Az 53 éves szakember legutóbb a török bajnokságban szereplő Fenerbahce – így többek között Szalai Attila – edzője volt. Vezetőedzői karrierjét 2004-ben kezdte, kisebb portugál csapatok után 2011-ben lett az FC Porto vezetőedője, amellyel két bajnoki címet és két szuperkupát nyert. Később dolgozott Szaúd-Arábiában, Görögországban és Kínában is, sőt, megfordult Münchenben, ám nem a Bayern, hanem a városi rivális, az elmúlt években gazdasági problémái miatt a harmadosztályban sínylődő 1860 München kispadján ült 20 tétmeccsen keresztül. 

Ami biztos, nem a németországi teljesítményével hívta fel magára az Everton vezetőinek figyelmét. Sokkal inkább meggyőző trófeagyűjteményével: Pereira eddigi állomáshelyein kilenc aranyérmet, bajnoki címet, kupa- és szuperkupa-elsőséget hozott össze.

Sajtóhírek szerint napokon belül hivatalos lehet a megállapodás. 

2022.05.17 20:33:15

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Jürgen Klopp tartalékos csapata megszerezte idegenben a három pontot, még nem dőlt el a PL-arany sorsa.

2022.05.14 22:02:24

Angol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ma már fesztivál­hangulat is jár a sportesemény mellé.

2022.05.10 20:30:01

Angol labdarúgás K. T. I.

A bajnoki címre hajtó „vörösök” megszenvedtek Birminghamben, de megszerezték a kulcsfontosságú három pontot.

2022.05.09 19:39:07

Angol labdarúgás BABJÁK BENCE

„Visszahúzódó volt, de egyvalami látszott rajta: pontosan tudta, mit akar, hová szeretne eljutni.”

2022.04.22 01:06:29

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Volt kollégái szerint a holland úgy készül, mint Pep Guardiola, és úgy meccsel, mint csak Sir Alex Ferguson tudott.