K. T. I. 2021.10.25 10:34 Frissítve: 2021.10.25 10:52

Chelsea: München helyett Manchesterben köthet ki a védő – sajtóhír

Míg korábban a Bayern Münchent emlegették fő érdeklődőjeként, mára úgy tűnik, a Manchester City, a Juventus vagy a PSG lehet Antoni Rüdiger karrierjének következő állomáshelye, ha nem sikerül egyezségre jutnia új szerződése feltételeiről a Chelsea-vel. Gianluca Di Marzio, a Sky átigazolási ügyekben rendre jól értesült riportere beszélt a válogatott bekk lehetőségeiről.

Antonio Rüdiger Anglián belül válthat? (Fotó: AFP)

 

Továbbra sem tudott megállapodni egymással Antonio Rüdiger és a Chelsea. A német válogatott védő szerződése az idény végén lejár a londoniaknál, és sajtóhírek szerint szeretné megdupláztatni a jelenlegi, heti 100 ezer fontos fizetését egy új kontraktus esetén. A Chelsea ezzel szemben 140 ezer fontot ajánl – írtuk korábban német, angol és spanyol sajtóhírek alapján. 

Korábban a Bayern München és a Real Madrid élénk érdeklődéséről lehetett hallani, a 28 éves játékos pedig egy sajtótájékoztatón beismerte, kifejezetten hízelgő neki, hogy a német rekordbajnokkal kapcsolatban emlegetik a nevét. Hozzátéve: nem akar tiszteletlen lenni a Chelsea-vel szemben, így arra a kérdésre már nem válaszolt, valóban szeretne-e ő is Münchenbe igazolni.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sports szakértője szerint már nem is annyira München vonzereje a kérdés Rüdiger esetében, mint inkább a Chelsea két nagy riválisáé, a Manchester Cityé illetve a Tottenhamé. Ám akad a londoni kékek drukkereit kevésbé megbotránkoztató opciója is a németnek...

„Rüdigerrel felvette már a kapcsolatot a Juventus, a Manchester City, a Tottenham és még a PSG is, ahol szintén szükség lenne védőre. Látszik, hogy nehézsége támadt az új szerződése megkötésével, így pedig ebből a négy csapatból kerülhet ki a következő klubja” – jelentette ki az átigazolási hírekre szakosodó zsurnaliszta. 

Rüdiger helyzete több mint érdekes. Bár az előző idény elején úgy tűnt, Rüdiger napjai megszámláltattak Londonban, a Frank Lampardot 2021 elején váltó Thomas Tuchelnél ismét alapember lett, s az évad végén Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Anno Lampard vezetésével akár nyomott áron is megváltak volna tőle, ezzel szemben most fordulni látszik a kocka: a klub hiába ragaszkodna a több mint 40-szeres válogatott játékoshoz, ő nem biztos, hogy maradna...

Rüdiger 2017-ben igazolt a Chelsea-hez, előtte az AS Romában és a VfB Stuttgartban profiskodott. 

A bekk a Bajnokok Ligája mellett már Európa-liga-, európai Szuperkupa- és angol FA-kupa-győzelmet is ünnepelhetett londoniként. Eddigi négy és fél idénye alatt 161 tétmeccsen bizonyíthatott a Chelsea-ben.  

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.

2021.11.20 18:09:00

Angol labdarúgás H. Á.

Ha a friss válogatott Aaron Ramsdale nem véd ilyen remekül, ki tudja, mennyi lett volna a vége.

2021.11.09 22:20:13

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha négy játékost igazolsz, de kettő nem válik be, az nem a világvége. Viszont menedzserből csak egyet szerződtethetsz, és ha ő nem jön be, az katasztrófa. Majd jön a kérdés: mikor harapjak bele a citromba, hogy elismerjem, ez bizony rosszul sült el?”

2021.11.07 16:20:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A „kalapácsosok” megelőzték Kloppékat, és felléptek a harmadik helyre.