Angol Ligakupa: gyors gólváltás a végén, négy között a Chelsea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.20. 22:43
null
Nagyon megküzdött az elődöntőért a Chelsea (Fotó: AFP)
Az angol Ligakupa negyeddöntőjében fogadta a Chelsea az AFC Bournemouth csapatát, és a londoni „kékek” izgalmas hajrá után bejutottak a legjobb négy közé, ahol az Arsenallal találkozik majd.  

Antonio Conte csapata némileg tartalékosan állt föl, helyet kapott például a védelemben a mindössze 17 éves walesi Ethan Ampadu, aki két hete, a Huddersfield elleni bajnokin mutatkozott be az élvonalban. A tartalékos felállást erősíti, hogy az alapcsapatból hiányzott többek között Eden Hazard, Tiemoué Bakayoko és N'Golo Kanté is.

Mindez azonban a legkevésbé sem gátolta meg abban a londoniakat, hogy a 13. percben mintaszerűen végigvitt támadás végén Willian góljával megszerezzék a vezetést.

A Chelsea magabiztosan óvta az előnyét, és egészen a 90. percig úgy tűnt, sikerrel valósítja meg az 1–0 őrzését a fővárosi csapat. Akkor azonban egy bedobás után röviden kifejelt labda Dan Gosling elé került, ő meg szépen tekert a bal felsőbe, 1–1.

Viszont hiába örültek a vendégek szurkolói, a Chelsea gyakorlatilag rögtön a középkezdés után lehűtötte a vendégeket: a csereként beálló Hazard a szintén csereként beszálló Álvaro Morata elé sarkalta a felívelt labdát, ő meg átpasszírozta azt a kimozduló Artur Boruc kapuson, így szerezve meg a győztes gólt klubjának.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Chelsea–AFC Bournemouth 2–1
(Willian 13., Morata 91., ill. Gosling 90.)
A MÁSIK MAI NEGYEDDÖNTŐ EREDMÉNYE
Bristol City (II.)–Manchester United 2–1 (Bryan 51., K. Smith 93., ill. Ibrahimovic 58.)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Chelsea–Arsenal
Manchester City–Bristol City

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik