Man. City: Haaland a legjobban kereső labdarúgók egyike lehet

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 21:42
null
Haaland a legjobban kereső labdarúgók egyike lehet (Fotó: Getty Images)
Erling Haaland, a Manchester City 22 éves csatára közel áll ahhoz, hogy új szerződést írjon alá a Nike-val. A The Athletic információ szerint a norvég lehet a világ egyik legjobban fizetett labdarúgója.

Erling Haaland szerződése a Manchester Cityvel már így is igen jövedelmező a norvég számára. A Marca azt írja, hogy Haaland évente 40 millió euró körüli összeget kap. Ehhez jöhet hozzá egy évi 23 millió eurós szerződés a Nike-val.

A 22 éves csatárnak a legutóbbi Nike-szerződése 2021. december 31-én járt le. Azóta Haaland több márkát is használt: játszott Nike-ban, Adidas cipőben és Pumában, amely a Manchester City szponzora 2029-ig.

Noha mindhárom márka versenyez a norvég csatárt kegyeiért, a hírek szerint Haaland a Nike-t választja. A Manchester City támadója évi 23 millió euróval lehet gazdagabb, így a legjobban fizetett játékosok közé kerülhet.

A dobogó tetején Neymar áll, aki 2020-ban épp a Nike-t hagyta el a Pumáért és évi 26 millió euróért. Mögötte Lionel Messi áll, aki 2017-ben életre szóló szerződést kötött az Adidas-szal. Ezt a szerződést a Nike Michael Jordannel kötött szerződéséhez hasonlítják. Az argentin az első labdarúgó, aki bevezethette az Adidas almárkáját, az Adidas Messit. A listán szerepel Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé és meglepetésre Mario Balotelli is. Az olasz csatár 2014-ben kötött hosszú távú jövedelmező szerződést a Pumával, és annak ellenére tudta megtartani a bevételét, hogy a futballkarrierje mélyrepülésbe kezdett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik