Man. City: a csatár nem akar Haaland árnyéka lenni, távozni készül – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 18:56
null
Álvarez nem szeretne második számú csatár lenni (Fotó: AFP)
A Manchester City argentin világbajnok csatára, Julián Álvarez nincs megelégedve azzal, hogy Pep Guardiola csak Erling Haaland cseréjeként számol vele. A 23 éves támadó állítólag már jelezte is a klub vezetőinek, hogy elhagyná a Premier Leage regnáló bajnokát.


Valószínűleg a legtöbb európai topklub irigykedik a Manchester Cityre, hogy Erling Haaland mögött is olyan minőségi és univerzális csatár van a csapatában, mint Julián Álvarez.

Azt viszont már láthattuk, hogy olykor a „kellemes probléma” is konfliktust szülhet – éppen a kellő játékidő hiánya miatt veszett össze Pep Guardiola és Joao Cancelo, a portugál szélső védő januárban ott is hagyta Manchestert a Bayern München kedvéért.

Úgy tűnik, most Álvareznél jött el az a pont, hogy megelégelte a Haaland cseréjének szánt szerepet. A spanyol El Chiringuito információi szerint annyira elszánt az argentin támadó, hogy már értesítette is a klub vezetőit a távozási szándékáról. Persze erről nem nagyon szeretnének hallani a Citynél, így legfeljebb kölcsönbe adnák a világbajnok csatárt.

 


 

A 23 éves futballista 2022 januárjában írt alá a Man. Cityhez, de az idény hátralévő részét még a River Plate-ben töltötte. Álvarez 19 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben, de csak hatszor volt ott Guardiola kezdőcsapatában. A csatár ezeken a meccseken öt gólt szerzett.

Hozzá kell tenni, a spanyol menedzser sincs könnyű helyzetben, hiszen hogyan is hagyhatna ki a kezdőből egy olyan gólvágót, aki 24 meccsén 27-szer keserítette el az ellenfél kapusait.

Arról egyelőre nincsenek hírek, mely klubok érdeklődnének a világbajnokságon remeklő futballista iránt, de biztosan nem maradna munka nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik