Priskin Tamásnak 15 gól a célja és ismét válogatott meghívóra vágyik

Vágólapra másolva!
2009.02.24. 13:04
Ontja a gólokat az angol másodosztályú Watford magyar csatára, Priskin Tamás. Betalált a Chelsea-nek, a Burnley elleni bajnokin duplázott, s a hét végén megint eredményes volt. Nem csoda, hogy a szurkolók egyre hangosabban követelik a válogatottba a még mindig csak 22 éves támadót, aki egyszer már produkált címeres mezben egy nagy sorozatot.
Priskin Tamás mostanság gyakran ünnepelhetett a Watford mezében
Fotó: Imago (archív)
Priskin Tamás mostanság gyakran ünnepelhetett a Watford mezében
Priskin Tamás mostanság gyakran ünnepelhetett a Watford mezében
Fotó: Imago (archív)
Priskin Tamás mostanság gyakran ünnepelhetett a Watford mezében
– Hívjon a magyar telefonszámomon, kérem, mert itthon vagyok – reagált megkeresésünkre Priskin Tamás.

– Itthon? Az hogy lehet? Véletlenül nem a Championshipben futballozik, ahonnan még karácsonyra sem jutnak haza a játékosok?
– Hosszú idő után most először nincs hétközi meccsünk. Mindkét kupából kiestünk, az FA-kupából éppen a Chelsea búcsúztatott minket, hiába vezettünk ellene a hetvenedik perctől mintegy hat percen át a gólommal… Szóval az újabb bajnoki győzelem után vasárnapra és hétfőre szabadnapot kaptunk, én pedig hazarepültem. Most Győrben az ügynökömmel, Vörösbaranyi Józseffel kávézom, de az imént Klement Tibornál, az ETO ügyvezetőjénél jártam, mert ha csak tehetem, igyekszem meglátogatni volt klubomat. És jártam otthon is, Komáromban, ahol az édesanyám hazai ízekkel várt.

– Immár harmadik éve futballozik Angliában. Amikor kikerült, még a Premier League-ben szerepelt a csapat, aztán önnel együtt eltűnt a szurkolók szeme elől. Mostanában hallunk ismét egyre többet önökről.
– Korábban kevés lehetőséghez jutottam, kölcsön is adtak a Prestonnak, aztán sérült voltam, de most végre minden rendben. A legfontosabb, hogy játékban legyek, így fejlődhetek a legtöbbet. Számomra szerencsésen alakult a tavaly novemberi edzőváltás is: nemcsak a csapatnak megy sokkal jobban, de az új menedzsertől, Brendan Rodgerstől folyamatosan lehetőséget is kapok.

– Amellyel kitűnően él. Tíz gólnál tart, Tommy Smith mögött második a házi góllövőlistán. Elégedett?
– Előzőleg azt a célt tűztem magam elé, hogy az évad végén két számjegyű legyen a góljaim száma. Boldog vagyok, hogy elértem, de most már a tizenöt találat az új célom. Meg persze az, hogy a csapatnak is jól menjen. Nem elégszünk meg azzal, hogy elmozdultunk a kieső helyről, szeretnénk felkapaszkodni a középmezőnybe.

– Angliában mindenki mindenről statisztikát vezet. Tudja, hogy három területen is rekorder a Watfordnál? A klub hivatalos honlapja szerint az öné volt eddig a legtöbb (negyvenhét) kapura lövés. Ez igazán örömteli, de 51 szabálytalansággal és a piros lapjával szintén listavezető, ami csatárként nem feltétlenül papírforma.
– Nem is tudtam. Talán a leseket is beszámítják. A pirosat kakaskodásért kaptam, a sárgákat hol könyöklésért, hol kezezésért, mindenesetre összejött az öt figyelmeztetés, s a hét végén ezért nem játszhatok. De aztán kedden újra bajnoki, az élet megy tovább.

– A válogatottba mikor kerül be újra? Sokan már Izrael ellen is hiányolták.
– A bő keretben benne voltam, de az utazók között már nem. Erwin Koemannal legutóbb fél éve beszéltem, amikor Montenegró ellen tagja voltam a keretnek. Nagyon fontos számomra a válogatottság; most, hogy felépültem, ha továbbra is jól megy a játék, nagyobb esélyem lesz bekerülni a csapatba. Címeres mezben zsinórban lőtt öt góllal indítottam, s azon leszek, hogy a jövőben a sikeres periódusok között ne teljen el két év.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

Priskinről az edzője is elismerően nyilatkozott a hétvégi bajnoki után. Brendan Rodgers nyilatkozatát itt olvashatja!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik