Gyepes az első hatba, esetleg a Premier League-be vezetné csapatát

Vágólapra másolva!
2008.12.19. 16:41
A Cardiff City magyar védője, Gyepes Gábor szerint együttese megszerzi a rájátszást érő 3–6. hely valamelyikét az angol másodosztályban, a Championshipben. A játékos elmondta: nagyon jó csapatban játszik, kiváló futballisták társaságában.
Gyepes (jobbra) remekül játszik az utóbbi időkben
Fotó: Action Images (archív)
Gyepes (jobbra) remekül játszik az utóbbi időkben
Gyepes (jobbra) remekül játszik az utóbbi időkben
Fotó: Action Images (archív)
Gyepes (jobbra) remekül játszik az utóbbi időkben

A nyáron a csapathoz szerződő Gyepes Gábor a Cardiff City legutóbbi öt bajnokiján kezdőként kapott lehetőséget, és kiváló teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy a walesiek jelen pillanatban a másodosztály ötödik helyén állnak.

Az egykori magyar válogatott labdarúgó szerint pedig a Cardiff nem fog visszaesni, és képes lesz a rájátszást érő helyek valamelyikén végezni.

„Nagyon kemény mérkőzések várnak ránk az elkövetkező hónapokban” – nyilatkozta a SkySports News-nak Gyepes Gábor.

„Mivel azonban nagyon jó csapatunk van, tele tényleg nagyszerű játékosokkal, úgy hiszem, hogy az első hat hely valamelyikén zárunk” – tette hozzá a szombaton az Ipswich Town ellen eredményes védő.

A közvetlen feljutásra már alig van esélye Gyepeséknek. Az ötödik pozícióban tanyázva ugyanis 10 pont választja el őket a második Birminghamtől. A csapat számára azonban az is óriási bravúr lenne, ha az első hatban végezve lehetőséget kapna arra, hogy a playoffban kiharcolja a feljutást.

Az angol másodosztályból három gárda jut fel a Premier League-be. A 46 meccses alapszakasz után a tabella élén végző két együttes automatikusan a legjobbak közé kerül, míg a 3-6. helyezettek a még egy kiadó helyért a rájátszásban küzdenek meg egymással.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik