NHL: a hetedik meccs dönt majd a Stanley-kupáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 06:37
null
Egyenlített a Boston, jöhet a 7. mérkőzés (Fotó: Twitter)
A St. Louis Blues nem tudott élni a lehetőséggel, hogy hazai pályán nyerje meg története első Stanley-kupáját. A vendég Boston Bruins ugyanis 5–1-re győzött ellene, és ezzel 3–3-ra módosította a két csapat párharcának állását.

 

A ligához 1967-ben csatlakozó St. Louis hamar emberelőnybe került korongkilövés miatt, ám Tuukka Rask nagyot védett lábbal. A Boston is kiharcolt egy létszámfölényt, de a hazaiak csatára, Ryan O'Reilly hiába lépett ki, kihagyta a szólót. Aztán ő is kiült a büntetőpadra, mert kiemelte a pakkot a nézőtérre. A kettős emberelőnyt gólra váltotta a Boston, Brad Marchand kapásból, éles szögből bombázott a kapuba (0–1). A szünet előtti utolsó cseréket megnyomta a Blues, és a Boston szlovák óriása, Zdeno Chara – aki törött állkapocscsonttal vállalta a játékot – a kiállítás sorsára jutott, de ismét Rask pillanatai következtek.

A második harmadban Danton Heinen ugrott ki, ám jól védekeztek vele szemben a hazaiak. Rengeteg volt az ütközés, a test elleni játék. Amikor Marchand gáncs miatt kiállt, akkor kis híján egyenlített a St. Louis. Egy lövés a kapuvason csattant, onnan Rask hátára vágódott a korong, de azért nem pattant be a kapuba, mert a védő, Charlie McAvoy a levegőből kiütötte, éppen vissza Rask hátára. Maradt a 0–1, és a Boston számára ez jó hír volt, mert az idei rájátszásban eddig minden mérkőzését megnyerte, ha vezetett két harmad után.

A záró játékrész elején váratlanul növelte előnyét a Bruins. Brandon Carlo távoli, nem túl erős lövése furcsán megpattant a jégen, és így Jordan Binnington nem tudta kivédeni (0–2). Az 51. percben Karson Kuhlman – akinek ez volt az első fellépése a fináléban – tökéletes lövéssel növelte az előnyt, a korong a jobb oldali vas és a felső léc találkozási pontjáról csapódott a hálóba (0–3). A csatárnak ez volt pályafutása első playoff-gólja.

Az 53. percben úgy tűnt, Rask hihetetlen bravúrt mutatott be, de a visszajátszásból kiderült, hogy a finn kapus a lábával már akkor rúgta ki a korongot, amikor az már teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. Így aztán Ryan O'Reilly neve mellé egy gólt írtak be (1–3). Azonban 2:05 perc múlva a Blues védői eladták a korongot saját kapujuk mögött, ebből pedig David Pastrnak higgadtan újabb találatot szerzett (1–4). A hajrában lehozta kapusát a Blues, és Chara a saját védekező harmadából a túl oldali kapuba emelt (1–5). Rask 28 védéssel járult hozzá a fontos sikerhez.

A Bluesnak nem megy jól otthon a playoffban, hat győzelem mellett hetedik alkalommal kapott ki. A Boston utoljára 2011-ben úgy nyert Stanley-kupát, hogy a Vancouver Canucks ellen összesítésben 2–3-ra állt, és győzött az utolsó két összecsapáson.

A döntő eddig hat mérkőzésén a St. Louis 18 emberelőnyből csak egy gólt szerzett, míg a Boston már hétszer talált be létszámfölényben

A bajnoki cím sorsa közép-európai idő szerint csütörtökön Bostonban dől el.

NHL
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–Boston Bruins 1–5
A négy győzelemig tartó párharc állása:
3–3.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik