NFL: Hurts Kaepernicket és Vicket idézte; Jefferson rekordja

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.12.01. 19:40
null
Jalen Hurts akár az NFL MVP-je is lehet még (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. fordulójában Justin Jefferson megdöntötte a Minnesota Vikings legendás elkapójának, Randy Mossnak a rekordját. Jalen Hurts fantasztikusan játszott a Green Bay Packers ellen, futásaival már-már Michael Vicket és Colin Kaepernicket idézte. Vége a New Orleans Saints nagy sorozatának.


84 ÉVE NEM VOLTAK ILYEN HÁLÁSAK NEW YORKBAN

A New York Giants elveszítette a Dallas Cowboys elleni összecsapását csütörtök este, pedig nagyon jól kezdtek az Óriások – Saquon Barkley a második negyedben futott touchdownt szerzett, s még a New York-i csapat vezetett.

A Giants legutóbb 1938. november 24-én ünnepelhetett támadó oldalon bevitt hatpontost hálaadás napján – akkor Ed Danowski osztott ki hét yardos TD-passzt Dale Burnettnek a Brooklyn Dodgers ellen.


JUSTIN JEFFERSON MEGDÖNTÖTTE RANDY MOSS REKORDJÁT

Justin Jefferson elképesztő. Szinte már nincsenek szavak a Minnesota Vikings klasszis elkapójára, aki a New England Patriots ellen ismét megmutatta, miért ő a legjobb elkapó jelenleg az NFL-ben – kilenc elkapásból 139 yardot hozott össze, egy touchdownt is ünnepelhetett.

Jeffersonnak karrierje során 4 248 elkapott yardja van – erre a számra még egyetlen amerikai futballista sem volt képes az első három idényében. A Vikingek sztárja épp a franchise egykori legendás elkapójának, Randy Mossnak a csúcsát döntötte meg, neki 4 163 elkapott yardja volt volt három szezont követően.


A 23 éves wide receiver megállíthatatlannak tűnik – ha az alábbi játéknál is elkapást mutatott be, akkor mégis miben reménykedjenek a védők?


BELICHICK VÉDELME CSŐDÖT MONDOTT

Kirk Cousins 81.6 százalékos passzpontossággal zárt a New England Patriots ellen – ennél magasabb számot csak a 2008-as Miami Dolphins produkált Bill Belichick védelme ellen, akkor Chad Pennington 85.7 százalékban passzolt pontosan a csapattársainak, a floridaiak pedig 38–13-ra győzedelmeskedtek.


RÉG NEM LÁTOTT GYŐZELEM CLEVELANDBEN

Tom Brady és a Tampa Bay Buccaneers továbbra is csak szenved. Hiába nyert egymás után két meccset is a 2020-as idény bajnoka, a Cleveland Browns ellen ismét egy nem várt vereség csúszott be – a floridai gárda 5–6-os mérleggel áll, igaz az Atlanta Falcons, a New Orleans Saints és a Carolina Panthers is csak szenved az NFC Déli csoportban, szóval Bradyék továbbra is az élen állnak.

Na, de a Browns sikere mellett se menjünk el, Jacoby Brissett – ha nem történik sérülés – az utolsó meccsén volt kezdő, a 13. játékhéten már Deshaun Watson áll a center mögé. A volt Patriots-irányító a hosszabbításban vezette sikerre az ohióiakat, ilyet pedig legutóbb 1991-ben láthattak a Cleveland-drukkerek.


ILYEN GYŐZELMET MÉG SOHA NEM ARATOTT A JAGUARS

Jacksonville-ben nem voltak hozzászokva, hogy a csapat hátrányból is képes nyerni a negyedik negyedben – eddig 183 alkalommal volt hét vagy annál több pontos hátrányban a rendes játékidő utolsó percében, minden alkalommal vesztesként hagyták el a pályát a Jaguárok.

Vasárnap este Trevor Lawrence vezérletével ez a borzalmas sorozat most megszakadt, hiszen egy touchdownnak és egy kétpontos kísérletnek köszönhetően a Jaguars 28–27-re legyőzte a Baltimore Ravenst.

 


 

VÉGE A SAINTS NAGY SOROZATÁNAK

A Saints-támadósor gyakorlatilag nem létezett vasárnap este, a 49ers védelme szétszedte Andy Daltonékat. A vége nagyon sima, 13–0-s hazai siker lett, ezzel pedig vége a New Orleans nagy sorozatának – 332 meccse nem történt olyan a Szentekkel, hogy nem szereztek pontot egy NFL-mérkőzésen.

Egészen 2001-ig kell visszamennünk az időben, hogy olyan meccset találjunk, amikor a New Orleans-i csapat képtelen volt pontokat feltenni az eredményjelzőre. Hogy ki volt az ellenfél? A San Francisco 49ers.


JACOBS FRANCHISE REKORDJA

Josh Jacobs gyakorlatilag szétfutotta a Seattle Seahawksot vasárnap – a Las Vegas-i futó mindössze a negyedik játékos a Super Bowl érában, aki legalább 300 scrimmage (futott és elkapott) yarddal és két TD-vel végzett egy mérkőzést.

Összesen 303 yardot gyűjtött össze, ami franchise rekordnak számít a Raidersnél.


JALEN HURTS COLIN KAEPERNICKET ÉS MICHAEL VICKET IDÉZTE

A Philadelphia Eaglesnél nem új, hogy egy mozgékony irányító varázslatos dolgokat művel a pályán, Michael Vick ugyanis 2009 és 2013 között szolgálta a Sasokat.

Most Jalen Hurts is hasonlóan látványos futójátékokra képes – igaz, a passzjátékban egyelőre van hova fejlődnie –, ő csupán a negyedik játékos a Super Bowl érában, aki egy meccsen belül 150 passzolt és futott yard fölé jutott. Rajta kívül ez Lamar Jacksonnak, Colin Kaepernicknek és az előbb említett Vicknek sikerült.


VISZLÁT, PACKERS?

Nagyon úgy néz ki, hogy idén elköszönhetünk a Green Baytől, amelynek csupán két százalék esélye van bejutni a rájátszásba az ESPN analitikája szerint.

Matt LaFelurrel eddig nagyon ment a „sajtfejűeknek” – az elmúlt két idényben 13–3-mal és 13–4-gyel végzett a csapat –, most viszont tizenkét forduló alatt csak négy győzelmet szereztek, nyolcszor kikaptak. Ilyen rosszul legutóbb 2006-ban szerepelt a Packers, amelynél a négyszeres MVP Aaron Rodgers is meglehetősen alulteljesít.


TIPPELDE

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
Péntek, 2.15:
New England Patriots–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00: Atlanta Falcons–Pittsburgh Steelers
19.00: Baltimore Ravens–Denver Broncos
19.00: Chicago Bears–Green Bay Packers
19.00: Detroit Lions–Jacksonville Jaguars
19.00: Houston Texans–Cleveland Browns
19.00: Minnesota Vikings–New York Jets
19.00: New York Giants–Washington Commanders
19.00: Philadelphia Eagles–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
22.05: Los Angeles Rams–Seattle Seahawks
22.05: San Francisco 49ers–Miami Dolphins
22.25: Cincinnati Bengals–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4)
22.25: Las Vegas Raiders–Los Angeles Chargers
Hétfő, 2.20: Dallas Cowboys–Indianapolis Colts (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints (Tv: Arena4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik