NFL: csalódást keltő idény – a Jaguars kirúgta a legendás egyetemi edzőt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 09:45
null
Nem tartott sokáig az NFL-kaland Meyernek (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars menesztette Urban Meyer vezetőedzőt.


A Jacksonville Jaguarsnak már tavaly is borzalmas idénye volt, akkor csupán egy győzelemmel zárt a floridai együttes – igaz, minden rosszban van valami jó, hiszen így ők választhattak a 2021-es drafton először.

Nem történt meglepetés, Trevor Lawrence-t vitték 1/1-re, s azért szerződtették az egyetemi szinten óriási névnek örvendő Urban Meyert, hogy segítsen a nagy tehetségnek megszokni az NFL légkörét.

Meyer irányítása alatt azonban Lawrence egyáltalán nem játszott az elvárásoknak megfelelően, s összességében a csapat teljesítménye sem lett jobb a tavalyihoz képest – 13 meccsből csupán kettőt sikerült megnyerniük.

A vezetőedzővel nem csak vasárnapokon volt probléma: a korábbi rúgó Josh Lambo beszámolója szerint bemelegítés közben Meyer megrúgta őt egy előszezon mérkőzés előtt.

Az ESPN információi szerint a szakember Marvin Jonesszal is összeszólalkozott edzésen, s nyíltan is kritizálta az elkapót – a játékosok nem érezték megbecsülve magukat, s ezen az sem segített, hogy az idény előtt tight endként szerződtette a Denver Broncos korábbi irányítóját, Tim Tebow-t. Mindenkit tudta, hogy csak azért kapott lehetőséget, mert az egyetemen Meyer volt Tebow edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik