Itt van Amerika
D. Á.
2021.12.16 09:45 Frissítve: 2021.12.16 09:55

NFL: csalódást keltő idény – a Jaguars kirúgta a legendás egyetemi edzőt

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars menesztette Urban Meyer vezetőedzőt.

 

Nem tartott sokáig az NFL-kaland Meyernek (Fotó: Getty Images)


A Jacksonville Jaguarsnak már tavaly is borzalmas idénye volt, akkor csupán egy győzelemmel zárt a floridai együttes – igaz, minden rosszban van valami jó, hiszen így ők választhattak a 2021-es drafton először.

Nem történt meglepetés, Trevor Lawrence-t vitték 1/1-re, s azért szerződtették az egyetemi szinten óriási névnek örvendő Urban Meyert, hogy segítsen a nagy tehetségnek megszokni az NFL légkörét.

Meyer irányítása alatt azonban Lawrence egyáltalán nem játszott az elvárásoknak megfelelően, s összességében a csapat teljesítménye sem lett jobb a tavalyihoz képest – 13 meccsből csupán kettőt sikerült megnyerniük.

A vezetőedzővel nem csak vasárnapokon volt probléma: a korábbi rúgó Josh Lambo beszámolója szerint bemelegítés közben Meyer megrúgta őt egy előszezon mérkőzés előtt.

Az ESPN információi szerint a szakember Marvin Jonesszal is összeszólalkozott edzésen, s nyíltan is kritizálta az elkapót – a játékosok nem érezték megbecsülve magukat, s ezen az sem segített, hogy az idény előtt tight endként szerződtette a Denver Broncos korábbi irányítóját, Tim Tebow-t. Mindenkit tudta, hogy csak azért kapott lehetőséget, mert az egyetemen Meyer volt Tebow edzője.

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.