NFL: a Chiefs edzője döntött, folytatja pályafutását

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.13. 12:17
null
Andy Reid nem áll le a második bajnoki címnél, folytatja a Chiefs élén (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Kansas City Chiefs 38–35-re legyőzte a Philadelphia Eaglest a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjében (57. Super Bowl). A mérkőzés után a „Főnökök” vezetőedzője, Andy Reid elmondta, hogy visszavonul-e az edzősködéstől.

Szerintem maradok” – zárta rövidre a nyugdíjba vonulásáról szóló pletykákat Andy Reid. A döntő utáni sajtótájékoztatón a Chief mestere egy kicsit bővebben is kifejtette a dolgot.

Azt hiszem, maradok még egy kicsit. Amikor a tükörbe nézek, azt látom, hogy öreg vagyok. A szívem viszont fiatal és szeretem, amit csinálok. Szóval ha számítanak rám, akkor szívesen maradok” – mondta a 64 éves szakember.

 


 

Andy Reid a második Super Bowlját nyerte meg vezetőedzőként (2019 után), emellett két vesztes fináléban is szerepelt vállalt, 2021-ben a Tampa Bay Buccaneers, míg 2005-ben a New England Patriots bizonyult jobbnak Reid mindenkori csapatánál (2005-ben Reid még a mostani ellenfél Eagles-t irányította). A rutinos edző 1997-ben Mike Holmgren segítőjeként is felért a csúcsra a Green Bay Packersszel.

Andy Reid emellett a harmadik vezetőedző (Jon Gruden és Weeb Ewbank után), aki a korábbi csapatát győzte le a Super Bowlban – a Los Angeles-i születésű szakember 1999 és 2012 között vezette a philadelphiai „Sasokat”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik