NBA: újra LeBron James és a Knicks uralja a mezeladásokat

Vágólapra másolva!
2012.11.28. 17:14
Másfél év után ismét LeBron James (Miami Heat) vezeti azt a listát, amelyiken az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő játékosok mezeinek eladási adatait összesítik.

„Nagy megtiszteltetés elsőnek lenni, az érdem teljes mértékben a szurkolóké" – kommentálta a szerdán nyilvánosságra hozott eredményt James, aki legutóbb 2011 áprilisában uralta a listát. Azt megelőzően egyszer vezette ő a félévente kiadott rangsort, még 2004-ben az akkori Cleveland-mezével.

Áprilisban – még a harmadik MVP-cím, az első bajnoki gyűrű és a második olimpiai aranyérem megszerzése előtt – LeBron Heat-dressze a negyedik helyen állt. Akkoriban a Chicago Bulls jelenleg sérült vezére, Derrick Rose meze fogyott a legjobban.

A jelenlegi lista második helyén – a hatot előrelépő – Kevin Durant (Oklahoma City) található, a sorrend mögötte: 3. Kobe Bryant (LA Lakers), 4. Carmelo Anthony (New York), 5. Derrick Rose (Chicago), 6. Rajon Rondo (Boston), 7. Dwyane Wade (Miami), 8. Blake Griffin (LA Clippers), 9. Dwight Howard (LA Lakers), 10. Chris Paul (LA Clippers), 11. Deron Williams (Brooklyn), 12. Russell Westbrook (Oklahoma City), 13. Steve Nash (LA Lakers), 14. Paul Pierce (Boston), 15. Dirk Nowitzki (Dallas).

Érdekesség, hogy a jelenleg a Houstont erősítő Jeremy Lin, aki Knicks-mezével áprilisban még második volt, nem fért be az első tizenötbe.

A csapatoknál a 2004 decembere óta egyszer sem rangelső New York Knicks – áprilishoz képest egy helyet előrelépve – vezeti az eladási listát a Miami Heat előtt, harmadik a Los Angeles Lakers, negyedik az áprilisi éllovas Chicago Bulls, majd a Boston Celtics, az Oklahoma City Thunder, a Brooklyn Nets, a Los Angeles Clippers, a San Antonio Spurs és a Dallas Mavericks következik.

A listák a New York-i NBA Store és az NBAStore.com április és november 26. közötti eladási adatai alapján készültek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik