NBA: Lowry maradt Torontóban, Vucsevics a Chicagóhoz került

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 13:01
Lezárult az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) a játékoscserék időszaka, melynek végén Kyle Lowry maradt a Toronto Raptorsnál, Victor Oladipo viszont Houstonból Miamiba költözött, a Chicago Bulls pedig megszerezte Nikola Vucsevicset az Orlando Magictől – írja az MTI.

A tavaly döntős Miami eredetileg Lowry játékjogáért kezdett tárgyalásokba, az éppen csütörtökön 35 éves játékos azonban végül maradt a kanadai együttesnél, ahonnan a szezon végén szabadon igazolhatóként távozhat majd. Helyette viszont sikerült a Heatnek megkaparintani a 28 esztendős Oladipót a Rocketstől, cserébe két játékosért, valamint egy választási jogért a 2022-es drafton. A 20.8 pontos átlaggal rendelkező Oladipo ebben a szezonban már másodszor cserél klubot, ugyanis akkor lett a Houston játékosa, amikor az eladta James Hardent.

Az idei szezon egyik legjobb centerét, Vucsevicset viszont a rájátszásba igyekvő Bullsnak sikerült megszereznie, az All Star-gálán szereplő kosarasok közül a 30 éves montenegrói az egyetlen, aki csapatot váltott a mostani csereidőszakban. Az Orlando nehezen vált meg sztárjától, ám a csapat újjáépítése miatt végül meghozta a döntést. A center Al-Farouq Aminu társaságában került át Chicagóba, cserébe Otto Porterért, Wendell Carter Jr.-ért, valamint két jövőbeli első körös választási jogért.

Az Orlando háza táján ezen kívül is volt mozgás, Evan Fournier Bostonba, Aaron Gordon pedig a Denver Nuggetshez ment, így a Magic a négy legjobb dobójából háromtól megvált.

Bár a Torontónak nem sikerült összehoznia a Lowry-üzletet a Miamival, Norman Powellért cserébe két játékost megszerzett a Portlandtől, így Rodney Hood és Gary Trent Jr. a Raptorsnál folytatja.

A címvédő Lakersszel tavaly bajnok Rajon Rondo visszatér Los Angelesbe, de nem a 2020-as sikerek helyszínére, hanem a városi rivális Clippershez, amely Lou Williamstől vált meg az Atlanta Hawksszal kötött csereüzlet keretében.

LaMarcus Aldridge a San Antonióból, Andre Drummond pedig a Clevelandtől távozik, miután mindketten kivásárolták magukat a szerződésükből, így szabadügynökként kereshetnek maguknak új csapatot. Előbbi iránt a Miami Heat és korábbi együttese, a Portland Trail Blazers érdeklődik, a hétszeres All-Star válogatott center olyan klubba akar igazolni, amellyel van esélye a bajnoki címre.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik