Győzött, és életben maradt a Warriors

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 08:37
null
Egy megvan, még kettő kellene a Golden State fordításához (Fotó: Reuters)
Nem zárta le az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjét az Oklahoma City Thunder, összekapta magát ugyanis a címvédő Warriors és pontzáporos meccsen győzni tudott saját közönsége előtt – az előny viszont még mindig Kevin Durantéknél van.

 

Golden State Warriors–Oklahoma City Thunder 120–111

Életben maradt a Warriors. Elöl is, hátul is javulni tudott a címvédő az előző két mérkőzéshez képest, így jól kezdett és gyakorlatilag végig kézben tartotta a találkozót – a Thunder maximum egy ponttal vezetett, egyébként a GSW járt előrébb.

Nagy különbség így sem alakult ki, de Steph Curry (31 pont, 6 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Klay Thompson agressziója (együtt húsz büntetőt harcoltak ki) elégnek bizonyult támadóoldalon, ráadásul Andrew Bogut is szintet lépett a korábbi meccsekhez képest. A nagyobb akarat és a hazai pálya győzelmet eredményezett, így még nem ért véget a párharc - két nap múlva Oklahoma City-ben folytatódik a nyugati döntő.

Túlerőltette a Thunder. A vendégcsapatnak megvoltak a lehetőségei, de a gyűrű alatt most nem tudták úgy befejezni az akcióikat, ahogy eddig, Kevin Durant (40 pont, 12/31 mezőnyből) és Russell Westbrook (31 pont, 11/28 mezőnyből) pedig nagyon erőlködött – mást nem igazán vontak be most a játékba.

Ennek köszönhetően nem tudták érvényesíteni akaratukat és bár le nem szakadtak, a hajrában a Warriors megtartotta előnyét - a negyedik negyedet egy 8-0-s futással kezdte a bajnok, majd amikor ismét felzárkózott az OKC, Curry tudott válaszolni. A Thunder szempontjából még így is jól fest a helyzet, de a hatodik meccsen, hazai pályán már le kell zárniuk a szériát.

A Warriors legjobb dobói: Curry 31/9, Thompson 27/6, Bogut 15
A Thunder legjobb dobói:
Durant 40/9, Westbrook 31/9, Ibaka 13/9
A párharc állása: 3–2,
a Thunder javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik