Magyar szereplő tűnt fel a Super Bowl-szünet reklámjában

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 09:56
Super Bowl LVIII - San Francisco 49ers v Kansas City Chiefs
A Kansas City Chiefs 25–22-re nyerte meg a Super Bowlt (Fotó: Getty Images)
Az amerikai futball döntőjében, az 58. Super Bowlban (Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers 25–22 ), a tengerentúli közvetítés szünetében, egy Pfizer-reklámban feltűnt a Nobel-díjas magyar kutatóbiológus, Karikó Katalin.

 

 

A Super Bowl szünetében hirdetni nagy presztízsértékkel bír. Tudják ezt az amerikai Pfizer gyógyszergyárnál is, amely 1 perces reklámjában a tudományt ünnepelte, illetve érintette tevékenységi körét, az onkológiai kutatásait is a Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers mérkőzés televíziós közvetítésének szünetében.

A reklámban a Pfizer alapítói után feltűnt a 2023-ban fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjjal elismert kutatóbiológus, Karikó Katalin is – olyan legendás tudósok mellett, mint Albert Einstein, Alexander Fleming, Galileo Galilei vagy Isaac Newton. Karikó Katalin 2020-ban vált világhírűvé, az ő szabadalma alapján készült el – a világon elsőként – a klinikailag is bizonyítottan hatásos, harmadik generációs Pfizer-BioN Tech koronavírus elleni vakcina.

A Pfizer először reklámozott a Super Bowl szünetében. Ennek presztízsértékét az is mutatja, hogy egy félperces reklám 7 millió dollárba, tehát mintegy 2.5 milliárd forintba kerül – ez a hirdetés ráadásul egyperces volt, tehát az is előfordulhat, hogy a cég 14 millió dollárt, körülbelül ötmilliárd forintot fizetett érte. Ez az ára, hogy Amerikában a nagyjából 100 millió ember által követett mérkőzés közvetítésében megjelenhessen egy reklámozó.

Karikó Katalin  a Pfizer reklámjában

AMERIKAI FUTBALL
NFL, SUPER BOWL
Kansas City Chiefs–San Francisco 49ers  25–22 (0–0, 3–10, 10–0, 6–9, 6–3)
Las Vegas, Allegiant Stadium

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik