NFL: végletekig izgalmas meccsen nyert a Jaguars a Texans otthonában

Vágólapra másolva!
2023.11.26. 22:24
null
Nagyot küzdött a győzelemért a Jags (Fotó: Getty Images)
A Jacksonville Jaguars idegenben, rendkívül izgalmas meccsen 24–21-re győzte le a Houston Texanst, míg a Pittsburgh Steelers 16–10-re nyert a Cincinnati Bengals otthonában a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az idény előzetes elképzeléséhez képest az este egyik legfontosabb mérkőzésének a Jaguars és a Texans csoportrangadója ígérkezett. Ennek ellenére lassan melegedtek be a csapatok és az első touchdownokra a második negyedig kellett várni. A Texansnál a kiemelkedően teljesítő elsőéves irányító, C. J. Stroud dobott TD-t, míg amásik oldalon Travor Lawrence futott egy yardot a hat pontért. A Jacksonville a fordulásealőtt azonban összesen két mezőnygólt is szerzett, így 13–7-es vezetéssel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban megfordultak a két irányító között a szerepek és először Stroud futott be az endzone-ba, majd Lawrence találta meg Calvin Ridleyt, hogy visszaszerezze a Jags előnyét. Az utolsó negyedben Brandon McManus hárompontosával még inkább elléptek a vendégek és hiába vezetett két jó támadást még a Texans, egy „kapufás”, kihagyott mezőnygól miatt nem tudták kiharcolni a hosszabbítást.

Az összességében jó formában játszó, de az utolsó két héten vereséget szenvedő Bengals a héten már a sérültJoe Burrow nélkül lépett pályára, ráadásul ismét nehéz ellenféllel találta szembe magát, hisz a liga egyik legjobb védelmével felálló Steelerst fogadta. Az első félidő nem is hozott semmi váratlant, a CincinnatiJake Browning vezetésévelmindössze egy TD-t tudott vinni, míg a Pittsburgh szenvedő támadósora is csak három pontot tudott felpakolni a táblára.

A második félidőben a vendégek támadójátéka is megvillant és Najee Harris futott touchdownjával átvették a vezetést, majd két mezőnygóllal el is tudtak 9 ponttal lépni. A végén ugyan még egy hárompontost össze tudott kaparni a Bengals, de a győzelemre már nem volt valós esélye. Érdekesség, hogy a Steelers az idényben először érte el a 400 támadóyardot, amire a héten kirúgott támadókoordinátor, Matt Canada vezetése alatt egyszer sem volt példa.

A forduló további meccsein az Atlanta Falcons simán győzte le a New Orleans Saints, egy rendkívül nehezen nézhető meccsen maradt alul a New Engalnd Patriots a New York Giants ellen, Az Indianapolis Colts szoros meccsen verte a A Tampa Bay Buccaneerst, míg a Tennessee Titansnek 17 pont is elég volt a Carolina Panthers elleni győzelemhez.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
Atlanta Falcons–
New Orleans Saints 24–15
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 10–16
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 21–24
Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers 27–20
New York Giants–New England Patriots 10–7
Tennessee Titans–Carolina Panthers 17–10

KÉSŐBB
Arizona Cardinals–Los Angeles Rams 14–37
Denver Broncos–Cleveland Browns 29–12
Las Vegas Raiders–Kansas City Chiefs 17–31
Philadelphia Eagles–Buffalo Bills 37–34 – hosszabbítás után
Los Angeles Chargers–Baltimore Ravens 10–20

KEDD
2.15:Minnesota Vikings–Chicago Bears

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Detorit Lions–Green Bay Packers 22–29

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Dallas Cowboys–Washington Commanders45–10
Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 13–31
New York Jets–Miami Dolphins 13–34

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik