NBA: ismét Butler volt a hős! A Heat óriási meglepetésre kiejtette a Buckst – videók

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.27. 07:53
null
Butler ezzel a dobással egyenlített (Fotó: Getty Images)
Elképesztő meglepetés: Jimmy Butler vezérletével a nyolcadik kiemelt Miami Heat negyedszer is legyőzte a ligaelső Milwaukee Buckst, így bejutott az NBA-rájátszás második körébe. A Golden State Warriors is nyert, így már 3–2-re vezet a Sacramento Kings ellen, továbbment a New York Knicks, míg a Memphis Grizzlies szépített a Los Angeles Lakers elleni sorozatban. 


Milwaukee Bucks–Miami Heat 126–128 – hosszabbítás után

Egészen hihetetlen, amit Jimmy Butler művelt ebben a sorozatban. A Miami Heat az ötödik meccs előtt nagy meglepetésre 3–1-re vezetett a párharcban (köszönhetően például Butler 56 pontos negyedik meccsének), de sokan azt gondolták, a keleti első kiemelt, ligaelső Milwaukee Bucks Janisz Adetokunbo visszatérésével megfordíthatja az állást. Ez nem így lett, sőt...

Az ötödik mérkőzésen kezdetben minden a Bucks terve szerint alakult, még az utolsó negyedben is jókora előnye volt a Heattel szemben, ám akkor jött Butler, aki egyrészt dobott összesen 42 pontot, továbbáegy „lehetetlen” dobással hosszabbításra mentette a meccset. Onnan aztán már nem volt visszaút Janiszéknak... Az NBA történetében hatodik alkalommal fordul elő, hogy egy nyolcadik kiemelt kiejt egy elsőt, míg az először, hogy egy playinből érkező csapat megy tovább egy első kiemelttel szemben. Innentől már bajnokesélyesnek számít a Heat?

Butler pontjai a sorozatban: 35, 25, 30, 56, 42




Sacramento Kings–Golden State Warriors 116–123

Már a Golden State Warriors vezet... A Sacramento Kings 2–0-ra elhúzott a sorozat kezdetén, ám azóta zsinórban a harmadik meccset húzta be a címvédő, ráadásul ezúttal idegenben. Steph Curry 31, Klay Thompson 25 pontot szórt, míg a túloldalon a törött ujjperccel pályára lépő DeAaron Fox 24 pontot és 9 gólpasszt hozott össze. A hatodik meccsen, hazai pályán lezárhatja a sorozatot a GSW.


Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 116–99

Szépített a Grizzles. Az előző, hosszabbításos Lakers-siker után ez most egy simább találkozó volt, ahol a második kiemelt Memphis Grizzlies életben tartotta a reményeit. Ja Morant 31, Desmond Bane 33 pontot szórt, mindketten brillíroztak, míg a túloldalon hiába Anthony Davis 31 pontos, 19 lepattanós meccse. LeBron James csak 15 pontig és 10 lepattanóig jutott.



Cleveland Cavaliers–New York Knicks 95–106

Ebben az évszázadban mindössze harmadszor: második körben a Knicks! A sorozatot végig uraló, jobban játszó, alacsonyabb kiemelt New York Knicks ezúttal is legyűrte a Cleveland Cavalierst, köszönhetően főleg Jalen Brunson 23 és R.J. Barrett 21 pontjának.

 


NBA, RÁJÁTSZÁS
1. FORDULÓ, 5. MÉRKŐZÉSEK

KELETI FŐCSOPORT
Milwaukee Bucks–Miami Heat 126–128 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–New York Knicks 95–106
NYUGATI FŐCSOPORT
Sacramento Kings–Golden State Warriors 116–123
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 116–99

A RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
(zárójelben a jelenlegi állás)
KELETI FŐCSOPORT

Milwaukee Bucks–Miami Heat (1–4) – a Miami továbbjutott
Cleveland Cavaliers–New York Knicks (1–4) – a New York továbbjutott
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets (4–0) – a Philadelphia továbbjutott
Boston Celtics–Atlanta Hawks (3–2)
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves(3–1)
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers (4–1) – a Phoenix továbbjutott
Sacramento Kings–Golden State Warriors (2–3)
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers (2–3)
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik