Siófoki mágia; pápai átalakulás; kaposvári gyengülés és zalai bukás?

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.02.27. 15:33
Pénteken a Vasas–Honvéd mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó NB I 2011–2012-es szezonja. A Nemzeti Sport Online ötrészes felvezetéssel készül a tavaszi szezonnyitóra. Ma a tabella utolsó négy helyezettjével foglalkozunk: a több problémával küzdő Zalaegerszeggel, a jelentősen átalakuló Lombarddal, az ismét több kölcsönjátékossal erősítő Siófokkal és a két kulcsemberét elveszítő Kaposvárral.

A Kaposvár és a Siófok is a bennmaradásért harcolhat a tavaszi szezonban (Fotó: Török Attila, archív)
A Kaposvár és a Siófok is a bennmaradásért harcolhat a tavaszi szezonban (Fotó: Török Attila, archív)

ZTE: A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA

Abban alighanem mindenki egyetért, hogy a labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok közül minden szempontból a Zalaegerszeg várja a legnehezebb helyzetből a tavaszi folytatást. Nem elég, hogy a zalaiak győzelem nélkül, mindössze hat szerzett ponttal az utolsó helyen fejezték be az őszi szezont (hátrányuk tíz pont a még benn maradó helyen álló siófokkal szemben), az elmúlt hetekben még a csapat tavaszi indulása is veszélyben forgott az anyagi nehézségek miatt.

A 24. órában Nagy Ferenc elnöknek sikerült találnia egy meg nem nevezett megmentőt, akinek a segítségével fokozatosan rendezni tudja a klub legégetőbb anyagi gondjait, a többhavi fizetéselmaradásokat. A túlélésnek persze ára van, ugyanis éppen egy csapatra való futballista távozott Zalaegerszegről.

Más kérdés, hogy az őszi teljesítményük után a többségük aligha fog hiányozni, de azért egy jó formában lévő Djordje Kamber, Roguy Méyé vagy éppen Varga Róbert segítségére lehetett volna a ZTE-nek a bennmaradásért folytatott harcban.

Igaz ugyan, hogy a szlovéniai kölcsönből visszatérő Polareczki Roland, illetve a Győrből érkező Mihai Nicorec, Giorgi Ganugrava kettős, valamint a hosszú sérüléséből felépült montenegrói Darko Pavicsevics erőssége lehet a csapatnak a tavaszi szezonban, de a bennmaradás kiharcolásához ez még akkor is kevésnek tűnik, ha a napokban várhatóan újabb játékosokat igazolhatnak a kék-fehérek – köztük a Zalaegerszegről nyáron Skóciába szerződött Leon Panikvart is.

A csapat felkészülése, az ismert nehézségek miatt, finoman szólva nem sikerült jól. A tervezettnél kevesebb edzőmeccset játszottak Kocsárdi Gergelyék, a négy meccsükből kettőt elveszítettek, de összesen csak egy gólt szereztek (és ötöt kaptak) – a másodosztályú Sopron ellen.

Hogy mégis miben bízhatnak a ZTE szurkolói? Abban, hogy elszánt lesz csapat, mint a vezetőedzője, Prukner László.

„Nem dicsőséges dolog az utolsó helyen állni. Januártól keményen dolgozunk azokkal, akik maradtak. Le a kalappal előttük. Morognak, elégedetlenkednek, de az vesse rájuk az első követ, aki ezt nem így tenné: négy hónapja nem kaptunk fizetést, mégsem maradt el egyetlen edzés sem, csak egy edzőmeccs figyelmeztetésképpen. Júniusig szerződésem van a klubnál. Nem szoktam feladni, most sem hagyom el a süllyedő hajót” – nyilatkozta múlt héten a szakember.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja majd a szezont a ZTE?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A ZTE FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

ZTE–Slaven Belupo (horvát) 0–3

Kapronca; 2012. február 1.

ZTENafta Lendava (szlovén) 0–0

Lendva, 2012. február 4.

ZTE–SVSE-GYSEV 1–1

Zalaegerszeg, 2012. február 18.

G: Máté P.

ZTE–Maribor (szlovén) 0–1

Maribor, 2012. február 25.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE-NÉL
Érkezett: Gaál Bálint (Ajka – kölcsönből vissza), Giorgi Ganugrava (grúz, Győri ETO – kölcsönbe), Kocsis Adrián (Nafta Lendava – Szlovénia, kölcsönből vissza), Mihai Nicorec (román, Győri ETO – kölcsönbe), Polareczki Roland (Nafta Lendava – Szlovénia, kölcsönből vissza), Vittman Ádám (Ajka – kölcsönből vissza)
Távozik/szabadon igazolható: Vlad Bujor (román, FCM Targu Mures – Románia), Rados Bulatovics (montenegrói, FK Novi Pazar – Szerbia), Ahmet Delic (osztrák, ?), Ivan Delics (montenegrói, ?), Djordje Kamber (szerb, Győri ETO), Roguy Méyé (gaboni, DVSC-Teva), Palásthy Dávid (Vác – kölcsönből vissza), Aleksandar Stanisavljevic (osztrák, SC Sollenau – Ausztria), Serif Szadek (egyiptomi,?), Tököli Attila (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza), Varga Róbert (Kecskeméti TE)
Akivel tárgyalnak: Leon Panikvar (szlovén, klub nélküli, legutóbb Kilmarnock – Skócia)

LOMBARD: A CSAPAT NEM GYENGÜLT, SŐT…

Az utolsó négy helyen álló csapat közül a Siófokról és a Lombardról mondható el, hogy látszólag sikerült pótolnia a télen távozókat, sőt talán erősödött is. Pápáról Ferenczi István, Lasa Totadze, Giorgi Ganugrava, Sander Puri és Goran Marics (az ő átigazolásáról szóban már megállapodtak a vezetők) személyében alapemberek távoztak, ugyanakkor Lazar Arszics, Balogh Balázs, Antonio Inutile, Mouhamadou Seye, Szilágyi Péter és Tóth Bence, illetve a sérüléséből felépülő Gyömbér Gábor képes lehet pótolni a távozókat.

Szemán György klubigazgató délelőtt a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, támadót még szeretnének szerződtetni. Ezért a héten tovább tesztelik a Csorna elleni múlt szombati felkészülési meccsen gólt szerző nigériai Charles Newuchét, a 26 éves csatár gólerősségét jelzi, hogy korábban az ukrán élvonalbeli Zakarpattyja soraiban 67 bajnoki mérkőzésen 34 gólt szerzett. Ugyanakkor időközben a klub bejelentette a 31 éves szlovén csatár, Joze Benko szerződtetését.

JOZE BENKO GÓLJAI

A felkészülési meccsek eredményei vegyes képet mutatnak Pápán: a nyolc találkozóból négyet megnyert, négyet pedig elveszített Bene Ferenc csapata (többek között az NB II-es Ajkától is kikapott 3–1-re), ugyanakkor a Ligakupa negyeddöntőjében 1–0-ra győzött idegenben a Kaposvár ellen, amely a bennmaradásért folytat harcban az egyik riválisa lehet a Veszprém megyei csapatnak.

BENE FERENC BÍZIK A TAVASZI SIKEREKBEN


A felkészülési időszakban (a Ligakupa-meccset is ide számolva) 17 gólt szerzett a csapat, ebből az új szerzemények hetet vállaltak (a próbajátékos Newuchével együtt nyolcat), Seye egymaga hármat – ez nem rossz előjel az újakkal kapcsolatban. Ugyanakkor a 14 kapott gól azért soknak tűnik. Ez azért is intő jel lehet Szűcs Lajoséknak, mert ősszel csak a ZTE, a Paks és az Újpest kapott több gólt, mint a Lombard (26), vagyis a védelemben még van min javítania az együttesnek. Ennek ellenére jó esélye van a bennmaradás kiharcolására a jelenleg kieső, 15. helyen álló csapatnak, hiszen a tizedik Újpesttől mindössze két pont, de a 9. Ferencvárostól is csak négy pont a lemaradása.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja majd a szezont a Lombard FC?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A LOMBARD FC FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Lombard FC–Soproni VSE 2–1
Pápa, 2012. január 21.
G: Tóth B., Inutile
Lombard FC–Veszprém FC 2–0
Pápa, 2012. január 28.
G: Arszics, Marics
Lombard FC–FK Nitra (szlovákiai) 3–1
Pápa, 2012. február 8.
G: Németh M., Seye, Tóth B. (11-esből)
Lombard FC–Duslo Sala (szlovákiai) 2–3
Pápa, 2012. február 10.
G: Seye, Szabó Z.
Lombard FC–DAC (szlovákiai) 2–3
Pápa, 2012. február 11.
G: Quintero, Farkas A. (11-esből)
Lombard FC–Slovan Bratislava (szlovákiai) 1–2
Pápa, 2012. február 15.
G: Rodenbücher
Lombard FC–Ajka 1–3
Pápa, 2012. február 17.
G: Gyömbér
Lombard FC–Csorna 3–1
Pápa, 2012. február 25.
G: Quintero, Newuche, Seye
LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Lombard FC–Kaposvár 1–0
Kaposvár, 2012. február 22.
G: Tóth G.

LOMBARD FC
Érkezett: Lazar Arszics (szerb, Vasas), Balogh Balázs (KuPS Kuopio – Finnország), Joze Benko (klub nélküli, legutóbb Hubej – Kína), Antonio Inutile (finn, Vaasan Palloseura – Finnország), Mouhamadou Seye (szlovák-szenegáli, legutóbb Panetolikosz – Görögország), Szilágyi Péter (DVSC-Teva– kölcsönbe), Tóth Bence (Ferencváros)
Távozik/szabadon igazolható: Ferenczi István (Gyirmót), Giorgi Ganugrava (grúz, Győri ETO – kölcsönből vissza), Germán Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Kaszás Kornél (Dunaújváros Pálhalma – kölcsönbe), Kovács Vilmos (Nyúl),Sander Puri (észt, AE Lárisza – Görögország, kölcsönből vissza), Goran Marics (szerb, FK Asztana – Kazahsztán), Lasa Totadze(grúz, Győri ETO FC – kölcsönből vissza, onnanFC Dila Gori – Grúzia),Varga Gábor (Vasas), Vadims Zulevs (lett, ?)
Akivel tárgyalnak: Charles Newuche (nigériai, klub nélküli, legutóbb Zakarpattyja – Ukrajna)

SIÓFOK: KIT HÚZNAK ELŐ A KALAPBÓL?

A Siófokot már az előző idényben is sokan előre elkönyvelték biztos kiesőként, de a Balaton-partiaknak sikerült megtréfálniuk az MTK-t, és a mostani téli igazolásaik után is reális célnak tűnik a bennmaradás, már csak azért is, mert jelenleg nem is áll kieső helyen Horváth Károly szakmai igazgató csapata.

A Siófok ereje abban rejlett az elmúlt másfél évben, hogy felfedezett újra olyan játékosokat, akikkel más első osztályú csapatoknál már nem vagy csak kevésbé számoltak, viszont a kék-sárgáknál megmutatták, megütik az élvonal szintjét. Ebbe a sorba tartozik például a kölcsönbe érkező Szabó János, akit jó őszi teljesítménye után visszarendelt a Paks vagy a szintén Paksról kölcsönbe érkező Haraszti Zsolt, utóbbi annyira meggyőző volt, hogy végleg megvette a Videoton, de tavasszal még marad Siófokon.

Tavasszal azonban újabb, máshol már mellőzött labdarúgókat húzhat elő a kalapból Horváth Károly: az újpesti Egerszegi Tamás, a paksi Heffler Norbert és Nagy István, a diósgyőri Pál Szabolcs vagy éppen a Kecskemétről érkező Simon Attila egyaránt sokat tehet az első osztályú tagság meghosszabbításáért.

A Siófokkal kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy a Haladás és a Diósgyőr mellett a Balaton-partiaknál is volt konkrét következménye a fogadási ügyekben folyó vizsgálatnak – az ügybe belekeveredő Tusori Richárdtól elköszöntek a vezetők.

A Siófok egyébként a felkészülési meccseken is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott: hatszor győzött két vereség és egy döntetlen mellett, 20 gólt szerzett és hetet kapott.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja majd a szezont a Siófok?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A SIÓFOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Siófok–Veszprém 1–0
Siófok. 2012. január 25.
G: Bozsovics

Siófok–Dunakanyar-Vác 4–1
Siófok-Kiliti, 2012. január 28.
G: Sowunmi (3), Nagy I.

Siófok–Ajka 4–0
Siófok-Kiliti, 2012. február 2.
G: Melczer V., Huszák, Haraszti, Sowunmi

Siófok– Veszprém (NB II) 1–2
Veszprém. 2012. február 4.
G: Melczer

Siófok–Szigetszentmiklós 3–0
Siófok, 2012. február 8.
G: Sowunmi, Kanta Sz., Huszák

Siófok–Kozármisleny 3–0 (0–0)
Siófok, 2012. február 11.
G: Simon A. (2), Nagy I.

Siófok–Harreither Gaflenz 0–1
Alsómarác, 2012. február 16.
Siófok–Gyirmót 2–2
Siófok, 2012. február 18.
G: Melczer, Lengyel D.

Siófok–Nafta Lendava (szlovén) 2–1
Lendva, 2012. február 25.
G: Melczer (2)

SIÓFOK

Érkezett:Egerszegi Tamás (Újpest FC – kölcsönbe),Haraszti Zsolt (Videoton – kölcsönbe), Heffler Norbert(Paksi FC – kölcsönbe), Heinrich Márk (Oberpullendorf – Ausztria), Krómer Patrik (Szigetszentmiklós), Nagy István (Paksi FC – kölcsönbe),Pál Szabolcs (DVTK – kölcsönbe), Ribánszki László (szlovákiai, Kecskeméti TE), Simon Attila (Kecskeméti TE)

Távozik/szabadon igazolható: Bali Péter (Veszprém), Bojan Bozsovics (montenegrói, Budapest Honvéd – kölcsönbe), Csermelyi Imre (?), Haraszti Zsolt (Paksi FC – kölcsönből vissza), Horváth Attila (FC Ajka – kölcsönbe), Köntös Dániel (Dunafém-Maroshegy SE), Lattenstein Norbert (Budaörs), Mester Tamás (Ferencváros – kölcsönből vissza, onnan Budaörs), Denisz Rebrik (ukrajnai, Cegléd), Szabó János (Paksi FC – kölcsönből vissza), Szatmári Zoltán (?), Tusori Richárd (?)
Akivel tárgyalnak:


KAPOSVÁR: PERICSET ÉS KULCSÁRT KELLENE PÓTOLNI

A Kaposvártól többek mellett két kulcsember is távozott a téli szünetben. A klasszikus őszi szezont – az első 15 fordulót – követően öt assziszttal az NB I-es gólpasszlista élén álló Kulcsár Kornél a Haladáshoz, a 11 találatával házi gólkirály Milan Perics pedig a Videotonhoz igazolt. Azt ugyanakkor egyelőre nehéz megmondani, hogy az érkezési oldalon szereplő ghánai Dankwah Aaaron „Addo”, a szenegáli Bebeto, a szlovák Tomás Sedlák vagy a második csapattól felkerült fiatalok pótolni tudják-e a távozókat.

Mindenesetre Bebetót hamar megszerethetik a kaposvári szurkolók, ha olyan gólokat szerez, mint a Lugano színeiben az Inter elleni edzőmeccsen.

BEBETO AZ INTER ELLEN

A Kaposvár a felkészülési meccsein egy vereséget sem szenvedett, igaz, csak két első osztályú csapattal találkozott – a horvát NK Karlovaccal gól nélküli döntetlent játszott, míg a szlovén Nafta Lendavát 2–1-re megverte.

A Kaposvár két tétmérkőzésen is pályára lépett már: a Lombardtól a Ligakupa, a DVSC-Tevától a Magyar Kupa negyeddöntőjében szenvedett hazai pályán 1–0-s vereséget.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen zárja majd a szezont a Kaposvár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

KAPOSVÁRON BE MERIK TENNI A FIATALOKAT

A KAPOSVÁRI RÁKÓCZI TÉLI MÉRKŐZÉSEI

Kaposvári Rákóczi–Paksi FC II 1–0

Madocsa, 2012. január 24.

G: Bőle

Kaposvári Rákóczi–Nafta Lendava (szlovén) 2–0

Lendva, 2012. január 28.

G: Gujic, Haruna

Kaposvári Rákóczi–Csákvár 2–1

Siófok-Kiliti, 2012. január 31.

G: Diallo, Pavlovics

Kaposvári Rákóczi–Cegléd 3–0

Telki, 2012. február 4.

G: Grumics, Horváth T., Okuka

Kaposvári Rákóczi–NK HASK Zagreb (horvát II.) 3–1

Pula, 2012. február 7.

G: Pavlovics, Diallo, Zsók

Kaposvári Rákóczi–NK Karlovac (horvát) 0–0

Pula, 2012. február 11.

Kaposvári Rákóczi–NK Opatija (horvát III.) 0–0

Opatija, 2012. február 14.

Kaposvári Rákóczi–Dombóvár 4–0

Kaposvár, 2012. február 18.

G: Hegedűs D. (2), Major, Balázs B.

LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Kaposvári Rákóczi–Lombard FC 0–1

Kaposvár, 2012. február 22.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Kaposvári Rákóczi–DVSC-Teva 0–1

Kaposvár, 2012. február 25.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
Érkezett:Dankwah Aaaron „Addo” (ghánai, Lugano – Svájc, kölcsönbe), Bebeto (szenegáli, Lugano – Svájc, kölcsönbe), Tomás Sedlák (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia). Az NB III-as tartalékcsapatból felkerült az első csapat keretéhez: Moustapha Diallo (guineai), Fenyvesi Olivér, Horváth Tamás, Haruna Jammeh (gambiai), Major Ádám
Távozik/szabadon igazolható: Serghei Alexeev (moldovai, Maccabi Netanja – Izrael, kölcsönbe), Berdó Valentin (Baja), Danian Dzsavad (marokkói, ?), Házi Bence (BKV Előre – kölcsönbe), Kardos Norbert (DVSC-Teva – kölcsönből vissza, onnan Gyirmót), Kulcsár Kornél (Haladás), Petar Mudresa (szerb, ?), Milan Perics (szerb, Videoton), Vadas Zalán (BKV Előre – kölcsönbe), Reszli Gábor (?)
Akivel tárgyalnak:

A hétvégi forduló párosítása
A hétvégi forduló párosítása

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2011/17,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik