Az NB I mai nemzetközi „mérlege”: 2 döntetlen, 3 vereség

Vágólapra másolva!
2012.02.15. 18:20
Címkék
Öt mérkőzésen két döntetlen és három vereség volt a magyar NB I-es labdarúgócsapatok mérlege a szerdai felkészülési mérkőzéseken: a Kecskemét bosnyák, a Diósgyőr orosz ellenféllel szemben végzett döntetlenre, a Lombard, a PMFC és a Videoton vereséget szenvedett. A Budapest Honvéd 4–1-re nyert a Tatabánya elleni összecsapáson.

A Kecskeméti TE a bosnyák NK Zvijezdával végzett 1–1-re. A lila-fehéreknek Lencse László szerzett vezetést a találkozó elején. A támadó találatára a 78. percben válaszolt a Zvijezda – amely jelenleg a kilencedik a bosnyák élvonalbeli bajnokságban –, így alakult ki az 1–1-es végeredmény. Mindkét csapat eltalálta egyszer-egyszer a kapufát, a kecskemétiek részéről Csizmadia Csaba. Az utolsó percekre beállt Visinka Ede is, miután Francis Litsingi megsérült.A Kecskeméti TE a bosnyák NK Zvijezdával végzett 1–1-re. A lila-fehéreknek Lencse László szerzett vezetést a találkozó elején. A támadó találatára a 78. percben válaszolt a Zvijezda – amely jelenleg a kilencedik a bosnyák élvonalbeli bajnokságban –, így alakult ki az 1–1-es végeredmény. Mindkét csapat eltalálta egyszer-egyszer a kapufát, a kecskemétiek részéről Csizmadia Csaba. Az utolsó percekre beállt Visinka Ede is, miután Francis Litsingi megsérült.

A Lombard 2–1-re kikapott a Slovan Bratislavától. A pápaiak az első félidőben vezettek, ám a szlovák bajnok pozsonyi együttes fordított, és megnyerte az összecsapást.

A Videoton 2–0-s vereséget szenvedett az ukrán élvonalbeli Tavrija Szimferopoltól – derült ki az ukrán ct.fm online médium közvetítéséből. Az ukrán csapat már az első húsz percben kétszer betalált a magyar együttes ellen, a folytatásban pedig nem született gól a beleki összecsapáson.Az ukrán csapat hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Tavrija góljait Makszim Fescsuk és Szergej Nazarenko szerezte, előbbi tizenegyesből.

A DVTK döntetlenre végzett orosz ellenfelével 
Belekben (Fotó: dvtk.eu – archív)
A DVTK döntetlenre végzett orosz ellenfelével Belekben (Fotó: dvtk.eu – archív)

Az ugyancsak Törökországban edzőtáborozó Diósgyőr 2–2-es döntetlent játszott az orosz másodosztályú Kamazzal. A Kamaz a szünetben 2–0-ra vezetett, ám a piros-fehérek a második félidőben L’Imam Seydi és José Luque találatával egyenlítettek.

A pécsi vezetés ellenére horvát győzelem született a Cibalia–Pécsi MFC összecsapáson – adta hírül a pmfc.hu. A két együttes 3x35 perces részből álló mérkőzést játszott egymással, az első két játékrészben egyik csapat sem talált be az ellenfél kapujába, a sorcserét követően azonban 20 perc alatt három gól is született.

A Horvátországban edzőtáborozó pécsiek az első két harmadban végig a kezdőcsapatukkal játszottak, az utolsó 35 percre érkeztek a pályára a cserék. A mérkőzés első gólját Zoran Zeljkovic szerezte a 75. percben, ám a horvát csapat a 87. percben Tomislav Pavlicic révén egyenlített, majd Petar Tomic góljával a győzelmet is megszerezte.

A Budapest Honvéd 4–1-re legyőzte az NB II Nyugati csoportjában szereplő Tatabányát. A piros-feketéknél a védő Debreceni András kétszer is betalált, rajta kívül Délczeg Gergely és az új fiú, Emir Hadzic szerzett még gólt.

A nagy havazás miatt az 55. percben félbeszakadt a harmadosztályú Haladás II Veszprém elleni felkészülési meccse. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő veszprémiek Bali Péter duplájával 2–1-re vezettek az Oross Márton révén egy gólt szerző szombathelyiek ellen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
KECSKEMÉTI TE–NK ZVIJEZDA GRADACAC (bosnyák) 1–1 (1–0)
KTE 1. félidő: Németh G. – Hajnal, Gyagya, Szabó Gy., Mohl – Bori, Csukics, Ebala, Hegedűs – Lencse, Tököli. 2. félidő: Németh G. – Hajnal, Csizmadia, Szabó Gy., Koszó – Szavics, Tölgyesi – Alempijevics, Litsingi (Visinka), Bertus – Balog M.
A KTE gólszerzője: Lencse
DIÓSGYŐRI VTK–KAMAZ (orosz) 2–2 (0–2)
DVTK: 1. félidő: Farkas B. – Dobos, Gal, Rakovics, Vági – Takács P., Sekour – Arze, Lippai, Bogáti – Bacsa. 2. félidő: Farkas B. – Vadász V., Nagy T., Budovinszky, Frizoni – Arze, Sekour – Fernando, Luque, Tisza T. – Seydi
A DVTK gólszerzői: Seydi (48.), Luque (82. – 11-esből)
CIBALIA VINKOVCI (horvát)–PÉCSI MFC 2–1
PMFC: 1. sor: Dibusz – Nagy J., Lantos, Goia, Markovic – Regedei, Scsepanovics, Lazdins, Okoronkwo – Andorka, Frőhlich. 2. sor: Strublics – Simonfalvi, Causic, N. Todorovics, Marovics – Ato, Zeljkovic, Kvekveskiri, Demjén – Nagy O., Harsányi Z.
Gólszerzők: Pavlicic, P. Tomic, ill. Zeljkovic
LOMBARD PÁPA–SLOVAN BRATISLAVA (szlovákiai) 1–2 (1–0)
VIDEOTON–TAVRIJA SZIMFEROPOL (ukrán) 0–2 (0–2)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–TATABÁNYA 4–1 (1–1)
Budapest, Bozsik-stadion, műfüves edzőpálya, 100 néző. Vezette: Gaál Gy.
BP. HONVÉD: Sánta A. (Kemenes) – Lovric (Johnson), Botis, Debreceni, Hajdú N. – Ceolin, Hidi, Németh N., Tchami – Délczeg, Hadzic
TATABÁNYA: Boros T. – Almási L., Böjte, Izing, Szekér D. – Móri T., Milanovics, Béres F. (Domokos), Lajtos D. – Z. Vujovics, Sitku (Farkas J.)
Gólszerző: Debreceni (2), Délczeg, Hadzic, ill. Móri T.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik