Nemzetisport.hu 2012.01.21 18:19 Frissítve: 2015.03.10 01:50

A Loki két meccset nyert, az ETO vesztett szombaton

Nagyüzem a labdarúgópályákon: a tavaszi idényre hangoló NB I-es csapatok felkészülési mérkőzéseket játszottak szombaton, akadt a klubok között olyan is, amely két ellenféllel is összemérte erejét.

A piros mezes debreceniek simán legyőzték romániai ellenfelüket (Fotó: Nyitrai Daniella - dvsc.hu)

 

 

DVSC-TEVA
                                                  Két meccs, hat gól, két győzelem

A DVSC-Teva volt az egyik csapat, amelyik kétszer is pályára lépett: a délelőtti erőpróbán – amelyik az első volt a téli felkészülés során – az NB I-es tabella listavezetője fölényben futballozva 3–1-re nyert az NB II-es Balmazújváros ellen.

A DVSC-Teva a két félidőben két különböző csapattal állt fel. Nagy Zoltánra és Illés Gyulára sérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb. Bár a vendégek szereztek vezetést a találkozó 10. percében, nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem, ugyanis három minutummal később Dajan Simac talált a kapuba, majd a 20. percben egy szép támadás végén Kulcsár Tamás megfordította az állást – számol be a találkozóról a dvsc.hu.

A végig fölényben futballozó Loki emellett több nagy helyzetet alakított ki, sőt újabb gólt szerzett, de ezt les miatt nem adta meg a játékvezető.

Szünet után egy másik tizenegy futott ki a pályára. Továbbra is a DVSC-Teva birtokolta többet a labdát, de valamivel kevesebb lehetőség adódott a gólszerzésre. A végeredményt aztán Varga József állította be.

A délutáni mérkőzésen a román harmadosztályban szereplő, Szatmárnémetiből érkező Olimpia Satu Mare legénysége volt az ellenfél.

A találkozó első félidejében a hazaiaknál azok az első kerethez tartozó labdarúgók léptek pályára, akik a Balmazújváros elleni korábbi meccsen nem játszottak (például a sérüléséből felépülő Korhut Mihály), míg a szünet után a fiatalok kaptak szerepet – olvasható a debreceniek hivatalos honlapján.

Bódi Ádám és Adnan Alisic az első félidőben betalált a kevés támadást vezető szatmárnémeti csapatnak, a szünet után Mokánszki Norbert állította be a 3–0-s végeredményt.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–Balmazújváros 3–1 (2–1)
Debrecen, 200 néző. Vezette: Solymosi.
DVSC I. félidő: Novakovics – Bernáth, Simac, Szűcs I., Mardare – Dombi, Szakály P., Spitzmüller, Lucas – Zahovaiko, Kulcsár T.. DVSC II. félidő: Malinauskas – Nikolov, Szilágyi G., Mészáros, Ferenczi J. – Szilágyi P., Varga J., Bouadla, Rezes – Coulibaly, Nikolic
DVSC II. félidő: Malinauskas – Nikolov, Szilágyi G., Mészáros, Ferenczi – Szilágyi P., Varga J., Bouadla, Rezes – Coulibaly, Nikolic
BALMAZÚJVÁROS: Szalma (Szécsi) – Bokros (Csobán), Ludánszki I., Kiss L., Német A. – Nagy R. (Szabó M.), Szűcs L. (Murák), Arnóczki (Németi G.), Sárközi (Lovas) – Urbin (Sarus), Kállai
G: 0–1 Sárközi (10.), 1–1 Simac (13.), 2–1 Kulcsár (20.), 3–1 Varga J. (80.)
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
DVSC-TEVA–OLIMPIA SATU MARE (ROMÁNIAI) 3–0 (2–0)
Debrecen, 100 néző. Vezette: Veizer
DVSC I. félidő: Verpecz – Bényei, Máté, Ludánszki, Korhut – Bódi, Ramos, Alisic, Yannick – Farkas, Salami
DVSC II. félidő: Tóth Cs. – Albert, Bényei, Kuti, Burics – Engel, Shadi, Sigér, Csorba (Angyal) – Szécsi, Mokánszki
G: Bódi (30.), Alisic (35.), Mokánszki (56.)

 

GYŐRI ETO
                                      Vereség a rózsahegyiektől, Laizans hazautazik

 

A labdarúgó NB I második helyén álló Győri ETO felkészülési mérkőzésen 3–2-re kikapott a szlovák bajnokság hatodik helyén álló Ruzomberoktól – olvasható a győri zöld-fehérek honlapján.

A rózsahegyiek két jól eltalált lövéssel gyorsan kétgólos előnyt szereztek, s bár a folytatásban az ETO irányított, sőt Dinjar, majd Koltai is betalált – tudósít az eto.hu –, közben az ellenfél egy szöglet után újra eredményes volt, így végül 3–2-re meg is nyerte a mérkőzést.

A győrieknek ez volt az idei első felkészülési mérkőzésük. Varga Roland, Simon András, Vladimir Djordjevics, Lasa Totadze és Mihai Nicorec kisebb sérülés miatt kihagyta a találkozót.

Az eto.hu Csertői Aurél vezetőedzőre hivatkozva azt írja: Olegs Laizans, a próbajátékon lévő lett válogatott játékos most hazautazik, és ha döntés születik a szerződtetéséről, akkor még a törökországi edzőtábor előtt újra csatlakozik a kerethez.

A győriek hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Ruzomberok elleni mérkőzésen Laizans, 2011 legjobb lett játékosa 45 percnyi játéklehetőséget kapott, voltak tiszta szerelései, a második győri gól előtt ő gurította vissza a labdát a gólpasszt adó Takácsnak, és elsősorban pontos, biztonságos átadásokkal hívta fel magára a figyelmet.

Csertői a csapat teljesítményéről elmondta: a játékkal igen, az eredménnyel és a védelmi hibákkal nem volt elégedett az idei első felkészülési mérkőzésén.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
GYŐRI ETO–RUZOMBEROK (SZLOVÁKIAI) 2–3 (2–3)
Győr, 300 néző
Győri ETO FC: Sztevanovics (Molnár P.) – Takács Á. (Tokody), Sztanisics (Babic), Fehér Z. (Berde), Völgyi (Szabó O.) – O. Laizans (Trajkovics), Pilibaitis (Windecker), Ji-Paraná (Ganugrava) – Koltai (Dudás), Ahjupera (Alekszidze), Dinjar (Strestík). Vezetőedző: Csertői Aurél
A győri gólszerzők: Dinjar, Koltai

 

BP. HONVÉD
                                               Húsz gól néhány óra leforgása alatt

 

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata 14–0-ra győzött a mai felkészülési meccsen az alacsonyabb osztályú Kölesd SE ellen. 

A fiatal Erdélyi László három gólt szerzett a meccsen, Németh Norbert ötig jutott. A 18 éves Erdélyi a Honvéd ifjúsági csapatától került a felnőttek közé.

A klub honlapja által Torghelle Sándorhoz hasonlított csatár egy bokaszalag-szakadást követő hosszú kihagyás után kezdett újra játszani, de eddig megszolgálja Supka Attila bizalmát, ugyanis már a Vecsés elleni hétközi meccsen is jól játszott, gólja mellett gólpasszt is jegyzett.

A kispestiek második, Tököl elleni meccsén több próbajátékos is pályára lépett: Faggyas Milán és a román Mihai Dinu – aki be is talált – mellett a brazil védő, Nathan is játszott. 

Délczeg Gergely duplázott a találkozón, a kölcsönből visszatérő Miskovicz is eredményes volt.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–KÖLESD 14–0 (5–0)
Bozsik-stadion, műfüves pálya, 300 néző
HONVÉD: Kemenes – Lovric, Debreceni, Marshal, Hajdú N. – Nagy K., Tisza K., Németh N., Tchami – Vécsei B., Erdélyi L.
G: Németh N. 5, Erdélyi L. 3, Nagy K., Tchami 2-2, Debreceni, Vécsei B. 1-1.
 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–TÖKÖL 6–0 (1–0)
Bozsik-stadion, 300 néző. V: Döme
HONVÉD: Sánta A. – Baráth, Botis, Nathan, Szala – Faggyas, Ivancsics (Vernes), Hidi, Vernes (Miskovicz) – Dinu, Délczeg
G: Délczeg (2), Hidi, Miskovicz, Dinu, Vernes

 

DIÓSGYŐR
                                                     Két próbajátékos is a pályán

A labdarúgó NB I ötödik helyén telelő Diósgyőri VTK az idei első felkészülési mérkőzését vívta, és a 89. percben szerzett góllal 1–0-ra legyőzte a szomszédvár Kazincbarcika NB II-es legénységét.

Az új diósgyőri műfüves pályán megrendezett mérkőzés második félidejében Benczés Miklós vezetőedző pályára küldte a héten a diósgyőriekkel gyakorló két próbajátékost, Vági Andrást és Bernardo Frizonit is – olvasható a DVTK Facebook-oldalán.

„Sok helyzetet dolgoztunk ki, és egyet kivéve sokat el is hibáztunk – idézi a boon.hu Benczés vezetőedző véleményét. – Egyelőre a tervek szerint haladunk, jó pályán, jó körülmények között dolgozhatunk, bízom benne, hogy a közeljövőben megérkeznek majd azok, akik a tavaszi folytatásra erősítést jelentenek majd, azonban neveket egyelőre nem szeretnék mondani.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
DIÓSGYŐRI VTK–KAZINCBARCIKA 1–0 (0–0)
Diósgyőr, 1500 néző. V: Nagy R.
A DVTK kezdőcsapata az I. félidőben: Rados – Vadász, Gal, Rakovics, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Lippai, Luque – Tisza, Pál
A DVTK kezdőcsapata a II. félidőben: Farkas – Vági, Eperjesi, Nagy T., Bernardo – Takács, Demkó – Arze, Dobos, Bogáti – Bacsa
G: Bacsa (89.)

 

PÉCSI MFC
                                                            Öt gól, öt gólszerző

A Pécsi MFC élvonalbeli labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 5–0-ra győzött a másodosztályú Baja ellen. 

Mészáros Ferenc, a Pécsi MFC vezetőedzője a Baja elleni edzőmeccs után arról beszélt a pmfc.hu-nak, hogy a felkészülési mérkőzéseken nem az eredmény a fontos, ennek ellenére csapata azért győzött, méghozzá 5–0-ra.

Talán a jó ősznek, talán a tél eddigi legnagyobb magyar igazolásának, Solomon Okoronkwónak köszönhetően – no meg a barátságos időjárás is segítette a drukkereket – mintegy kétszázan álltak a műfüves edzőpálya mellett.

Azt, hogy többen tényleg az új igazolás miatt érkeztek, jól jelzi, hogy a szünetben, lecserélése után néhányan inkább a szombati ebéd mellett döntöttek. Okoronkwo egyébként nem mozgott rosszul, az első pécsi gólt hozó akció az ő átadásával indult, többször is jó labdákkal látta el társait, és kis túlzással egymaga cselezett annyit, mint az egész csapat. Akadt egy viszonylag nagy gólhelyzete is, ekkor azonban kissé túlcselezte magát, ennek ellenére nyílt színi tapsot kapott a drukkerektől. Okoronkwo mellett egy másik új arcot is láthattak a szurkolók a pécsiek között, Vladimir Markovic bosnyák, az albán listavezetőnél játszik, és balhátvédként szemlélhette meg Mészáros Ferenc vezetőedző, sorsáról még nincs döntés.

Az biztos, hogy a pécsiek egyik legpechesebb játékosa Andrej Causic, hiszen alighogy beverekedte magát ősszel a csapatba, egy betegség szövődményei miatt kellett kihagynia szinte a komplett szezont, most pedig az első félidő hajrájában fejelt össze Domonyi Rolanddal, és egy öltéssel kellett a kórházban összevarrni a fejét. A pécsiek egyébként a második félidőben már könnyed játékkal kerekedtek másodosztályú ellenfelük fölé. Mészáros Ferenc a hozzáállást, az akaratot dicsérte játékosaiban a találkozót követően.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PMFC–BAJA 5–0
PMFC, 1. félidő: Strublics – Simonfalvi, Causic (Fodor F.), Todorovics, Markovic – Scsepanovics – Pintér, Okoronkwo, Nagy O. (Ato) – Frőhlich, Gyánó
PMFC, 2. félidő: Dibusz – Nagy J., Fodor, Goia, Marovics – Zeljkovic, Kvekveskiri, Pákolicz, Regedei – Andorka, Demjén (Ato)
BAJA: Csoknyai (Herbert) – Szauter, Burucz, Forgács, Kőbányai – Szabó N. (Szávoly), Bakos, Domonyi (Lógó), Szöllősi F. (Csovics), Balázs R. (Balázs D.) – Kormos.
G: Gyánó, Andorka, Regedei, Demjén, Ato

 

KECSKEMÉT
                                              Vereség az NB II keleti listavezetőjétől

Vereséget szenvedett idei első mérkőzésén a Kecskemét NB I-es labdarúgócsapata. A KTE az NB II Keleti csoportjában listavezető Szolnok otthonában kapott ki 1–0-ra.

A találkozó mindkét csapat szurkolóit megmozgatta, hiszen Kecskemétről is szép számmal érkeztek befutottak, szűk 300 néző előtt kezdődött meg valamivel 11 óra után a mérkőzés. Bori Gábor felgyógyult kisebb betegségéből, Hegedűs Ádám viszont reggelre lett rosszul, Mohl Dávid pedig szintén nem játszhatott – számolt be a Szolnok elleni meccsről a kecskemetite.hu.

Az első félidőre a KTE a Németh – Koszó, Gyagya, Balogh, Forró (Balog) – Bori, Szavics, Csukics, Alempijevics – Tököli, Lencse tizeneggyel futott ki. Bár csak felkészülési találkozóról volt szó, a csapatok nem kímélték egymást, több kemény belépő is akadt. Három nagyobb lehetőséget láthattak a nézők, először Lencse belsőzte centikkel a kapu mellé Bori beadását, majd később Alempijevics lépett ki szépen, ám emelése a lécen csattant. A szolnokiak Vári révén kerültek ziccerbe, ám Németh nagy bravúrral szögletre tolta kísérletét. Vári később más miatt került a középpontba, egy elkésett belépő után ugyanis Forró bokáját találta el a hajrában, akit le is kellett cserélni.

Gól nem született, a szünetben pedig sort cserélt Szabó István és az Antal – Brdarics, Kardos, Szabó Gy., Szénási – Patvaros, Bertus, Tölgyesi – Vinicius, Pekár, Balog csapat folytatta a játékot. Vinicius több lövéssel is próbálkozott, de Tóth Zoltán mindannyiszor a helyén volt, a másik oldalon aztán Rokszin Ádám nem hibázott és megszerezte a találkozó egyetlen gólját. A hajrában ugyan még Bertus és Balog is lőhetett, de egyenlíteni nem sikerült.

A Kecskemét következő ellenfele a Vasas lesz szerdán.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
Szolnoki MÁV FC–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Műfüves pálya, 200 néző, vezette: Czékus Sándor
MÁV: Tóth Z. – Bálint, Antal, Balogh P., Törtei – Mile, Kállai – B. Tóth, Lengyel, Rokszin – Vári. Edző: Romanek János.
KTE: Németh G. – Koszó, Gyagya, Balogh B., Forró – Bori, Cukic, Savic, Alempijevics – Lencse, Tököli. II. félidő: Antal – Brdaric, Kardos, Szabó Gy., Szénási – Vinicius, Patvaros, Bertus, Tölgyesi – Balog M., Pekár. Edző: Szabó István.
Gólszerző: Rokszin (73.)

 

PAKS
                                                        Megszórták ellenfelüket

Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Paksi FC NB I-es labdarúgócsapata is, Kis Károly együttese 8–0-s győzelmet aratott az NB III-as Bonyhád felett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Paksi FC–Bonyhád VLC 8–0 (3–0)
PAKS, 1. félidő: Csernyánszki – Heffler T., Racskó, Gévay, Szabó J. – Haraszti, Szatmári L., Sipeki, Vayer – Kiss T., Montvai. 2. félidő: Kiss M. – Mészáros I., Éger, Fiola, Csehi T. – Bartha, Magasföldi, Sifter, Heffler N. – Böde, Hrepka
G: Böde (75., 88.), Magasföldi (67., 81. – az elsőt 11-esből), Montvai 18., Vayer 31., Haraszti 41., Hrepka 79.

 

VASAS
                                                          Nem jött el az edzőpartner

A labdarúgó NB I 12. helyén álló Vasas házon belüli edzőmérkőzést játszott szombaton, az egyik csapat Farkas Zoltán góljával 1–0-ra legyőzte a másikat.

Mivel az ellenfélnek választott Budakeszi a megbeszéltek ellenére nem jelent meg Angyalföldön, az Urbán Flórián, Tóth András edzőkettős egymás közötti játékot vezényelt, és taktikai variációkat próbálgatott – olvasható a Vasas hivatalos honlapján.

Szombaton pályára lépett a Vasas NB III-as csapata is, és Csoór Patrik öt góljára alapozva lelépte a Pilisszentkereszt legénységét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
VASAS „I.”–VASAS „II.” 1–0 (1–0)
Angyalföld
VASAS I.: Halasi – Varga G., Kovács G., Tóth M., Katona – Mehmedagic, Venczel – Kulcsár, Bárányos, Farkas Z. – Hercegfalvi
VASAS II.: Ilizi – Polényi, Kocsis, Görgényi, Merczel – Ferkó, Kiss T., Tóth B., Kovács D., Kovács Á. – Beliczky
G: Farkas Z.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
VASAS–PILISSZENTKERESZT 9–0
Angyalföld
A VASAS KEZDŐCSAPATA: Horváth A. – Stranigg, Matolcsi, Szűcs L., Füredi – Papizsanszkij – Huszárik, Balogh B., Homonyik – Horváth R., Csoór
G: Csoór (5), Horváth R. (2), Balogh B., Homonyik

LOMBARD FC
                                                     Nehezen kiharcolt győzelem

A Lombard Pápa felkészülési mérkőzésen hazai pályán 2–1-re legyőzte a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Sopront.

A soproniak egyenrangú ellenfelei voltak a Lombardnak, a hazai csapat két védelmi megingást kihasználva győzött – tudósít röviden a soproniak honlapja, az svse.hu.

A soproniak ellen két próbajátékos is szerepet kapott a Lombardban: az ősszel még a Vasast erősítő Bradley Hudson-Odoi és a finn Antonio Inutile is játszott – utóbbi győztes góllal tette le  névjegyét. A Lombard másik gólját az FTC-től érkezett téli szerzemény, Tóth Bence szerezte.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
LOMBARD–SOPRONI VSE 2–1 (2–1)
Perutz-stadion, 80 néző. V: Ákos
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger – Horváth L., Farkas A. (Tóth G.) – Lovrencsics G., Tóth B. (Bradley), Inutile – Marics (Quintero)
SOPRON: Bozsó – Csontos, Szmiljanics, Tóth D., Nagy Z. – Tornyai, Lazics, Bieder, Szabó Sz. – Bausz, Simon A.
G: Tóth B., Inutile, ill. Szmiljanics
 
LOMBARD–BALATONFÜRED 3–0
G: öngól, Quintero, Kalmár

 

HALADÁS
                              Radó András duplával hálálta meg az „előléptetést”

Előkészületi mérkőzésen a Haladás labdarúgócsapata legyőzte a klub NB III-as gárdáját. Ahogy a klub hivatalos honlapja fogalmazott, az első csapat „második sora” 3–1-re intézte el a harmadosztályú együttest.

A 2x30 perces találkozó első félidejében egyenlő partnere volt az NB III-as együttes a Haladásnak, ám szünet után Oross Mártonék fölénybe kerültek, és az ősszel még a harmadosztályúaknál szereplő Radó András duplájával megérdemelten győztek.

A Haladás vasárnap 15 órakor a cseh élvonal 14. helyén tanyázó Baník Ostravával csap össze Lipóton.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–HALADÁS II 3–1 (1–1)
Szombathely, Illés akadémia, műfű, 100 néző
HALADÁS: Mursits – Búrány, Jagodics, Devecseri, Farkas – Iszlai, Szakály D. – Radó – Skriba, Oross, Ugrai. Edző: Artner Tamás
HALADÁS II: Dombó (Molnár P., a szünetben) – Angyal, Szvoboda, Zsirai (Nyírő,  a szünetben), Horváth D. – Nagy B., Kalász, Hanzl (Kajtár, a szünetben), Tóth D. (Őri, a szünetben) – Gyurján, Czafit (Tóth L.).  Edző: Tóth László
Forrás: haladas.hu

 

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.

2020.10.17 14:15:31

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Egygólos meccset játszott az Újpest, amely annak örülhet, hogy megszerezte az első hazai sikerét, annak már kevésbé, ahogy a helyzeteivel bánt.