Kilenc nemzetközi meccs magyar győzelem nélkül

Vágólapra másolva!
2012.02.11. 19:45
Címkék
A labdarúgó NB I tavaszi idényére készülő csapatok közül 11 játszott felkészülési mérkőzést szombaton, három gárda kettőt is. Kilenc mérkőzésen volt külföldi csapat az ellenfél, a mérleg: hat vereség (DVSC-Teva, Győri ETO, Bp. Honvéd, Diósgyőr, Paks, Lombard Pápa) és három döntetlen. Ez utóbbiak közül egy a Debrecen, egy a Kaposvár, egy pedig a Kecskemét nevéhez fűződik – a Horvátországban edzőtáborozó KTE tizenegyespárbajt követően döntőbe jutott a novigradi nemzetközi tornán.

Munkában a román Vaslui védelme a DVSC-Teva elleni mérkőzésen (Fotó: Imre Mátyás)
Munkában a román Vaslui védelme a DVSC-Teva elleni mérkőzésen (Fotó: Imre Mátyás)
Munkában a román Vaslui védelme a DVSC-Teva elleni mérkőzésen (Fotó: Imre Mátyás)
Munkában a román Vaslui védelme a DVSC-Teva elleni mérkőzésen (Fotó: Imre Mátyás)
Munkában a román Vaslui védelme a DVSC-Teva elleni mérkőzésen (Fotó: Imre Mátyás)

 

DVSC-TEVA
Elsőre vereség, másodikra négy tizenegyessel megspékelt döntetlen

A labdarúgó NB I listavezetője, a DVSC-Teva két mérkőzést játszott törökországi edzőtáborozása szombati napján, mérlege egy vereség és egy döntetlen.

Az első találkozón a Loki 2–1-es vereséget szenvedett a román élvonalbeli bajnokság hetedik helyén álló Vasluitól – tudósít a debreceniek hivatalos honlapja.

A Loki kezdett jobban, többet birtokolta a labdát, és a 25. percben Bódi Ádám szabadrúgása révén meg is szerezte a vezetést; a labda az egyik védőn megpattanva landolt a hálóban – olvasható a dvsc.hu-n.

Nagyobb fokozatra kapcsolt a legutóbbi román bajnokság bronzérmese, és a 34. percben Temwanjera egy kapu előtti kavarodásból egyenlített. Három perccel később Buhaescu révén a Vaslui a vezetést is átvette.

A szünet után főleg a Vaslui térfelén folyt a játék, a jobbára idegenlégiósokkal felálló román csapat időnként kontrákkal kísérletezett – az eredmény viszont már nem változott.

A találkozót megtekintette Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Róth Antal, az U21-es nemzeti csapat edzője is.

A második mérkőzésen a Slovácko volt az ellenfél: a cseh csapat az első félidőben két tizenegyest értékesítve kétgólos előnyt szerzett, Szakály Péter a szünet előtt akcióból, 10 méteres lövéssel szépített – olvasható a dvsc.hu-n.

A fordulás után Szakály is büntetőt lőhetett, és ha elsőre nem is, a játékvezető által elrendelt ismétlésből betalált (2–2). A meccs negyedik büntetőjét Illés Gyula végezhette el a 77. percben, de lövését védte a kapus, így maradt a döntetlen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
DEBRECENI VSC-TEVA–VASLUI (román) 1–2 (1–2)
Belek
DVSC: Novakovics – Bernáth (Nikolov, 60.), Mészáros N., Máté P., Korhut – Bódi (Lucas, 60.), Varga J., Bouadla (Salami, 80.), Yannick – S. Nikolic, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bódi (25.), ill. Temwanjera (34.), Buhaescu (37.)
DVSC-TEVA–1. FC SLOVÁCKO (cseh) 2–2 (1–2)
Belek
DVSC-Teva: Verpecz – Nagy Z. (Oláh G., 65.), Ludánszki (Szűcs I., 46.), Simac, Mardare (Spitzmüller, 46.) – Alisic (Dombi, 65.), Ramos (Lucas, 59.), Szakály P., Illés Gy. – Kulcsár T., Farkas II B. (Salami, 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér
A DVSC gólszerzője: Szakály P. (39., 51. – a másodikat 11-esből)

GYŐRI ETO FC
Vereség a moldovai bajnoktól

A labdarúgó NB I tavaszi idényét a második helyen váró Győri ETO FC 2–1-re kikapott a moldovai bajnok Dacia Chisinautól a két csapat szombati, törökországi felkészülési mérkőzésén – tudósít a győriek hivatalos honlapja.

A találkozó első percében Koltai Tamás labdát szerzett, majd laposan a hálóba lőtt – írja a győriek honlapja az nb1.hu-ra hivatkozva. A moldovaiak gyorsan egyenlítettek, majd a félidő második felére kiegyenlítetté tették a játékot.

A második félidő elején a Dacia megszerezte a vezetést, sőt tizenegyesből növelhette volna az előnyét, ám Nacsa Péter védett. Hajrábeli fölényét az ETO nem tudta gólra váltani, maradt az 1–2.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–DACIA CHISINAU (moldovai) 1–2
Belek
GYŐRI ETO: Molnár P. (Nacsa) – Babic (Tokody), Djordjevics (Sztanisics), Fehér Z., Dinjar – Pátkai, Pilibaitis (Windecker), Trajkovics (Strestík) – Koltai, Ahjupera (Simon A.), Dudás Á. (Varga R.). Vezetőedző: Csertői Aurél
A győri gólszerző: Koltai (1.)

 

BP. HONVÉD
A kispestiek az utolsó húsz percben kapták a gólokat

A Bp. Honvéd felkészülési mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett a felvidéki Aranyosmaróton a szlovák első osztályú Zlaté Moravcétól.

Kezdetben a Honvéd volt kezdeményezőbb, és a 35. percben Ceolin – aki nem sokkal korábban kapufát lőtt – Debreceni átadásából tizennégy méterről belőtte a vezető gólt.

A második félidőre a Honvéd négy cserével futott ki, és Ivancsics Gellért vádlisérülése miatt hamarosan újra cserélni kellett. A hazai csapat fokozatosan átvette az irányítást, és az utolsó húsz percben szerzett gólokkal fordított.

A kispestiek két próbajátékost teszteltek: az első játékrészben a szerdán már látott balhátvéd, Marko Vidovics, a másodikban a kameruni csatár, Joel lépett pályára.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FK ViOn Zlaté Moravce (szlovákiai)–Budapest Honvéd 3–1 (0–1)

Bp. Honvéd: Sánta – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovics (Hajdú N., 46.) – Ceolin (Faggyas, 46.), Hidi, Ivancsics (Porcari, 50.) Tchami (Czár, 46.) – Hadzic (Joel, 46.), Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Hruska (70.), Pavlovics (80.), Orávik (84.), ill. Ceolin (35.)

 

DIÓSGYŐRI VTK
Az első félidőben eldőlt a Vojvodina elleni meccs

A Diósgyőr 2–0-ra kikapott a szerb bajnokság harmadik helyezettjétől, a Vojvodinától a két csapat szombat délutáni, törökországi felkészülési mérkőzésén – tudósít a DVTK hivatalos honlapja.

A szerb együttes – amelyben játszott a frissen igazolt ghánai Stephen Appiah is – a 32. percben büntetőből szerzett vezetést, majd egy eladott labda után megduplázta az előnyét.

A második félidőben nem született gól. A 70. percben a játékvezető – edzőmérkőzésről lévén szó – cserével leküldte a pályáról a diósgyőri Abdouramant.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–VOJVODINA NOVI SAD (szerbiai) 0–2 (0–2)
Belek
DVTK: Rados – Vági, Gal, Rakovics, Gohér – Abdouraman (Takács P., 70.), Sekour – Gallardo (Arze, 81.), Tisza (Seydi, 70.), Luque (Bogáti, 60.) – Fernando (Lippai, 79.). Vezetőedző: Benczés Miklós

 

KECSKEMÉTI TE
Döntőbe jutás Horvátországban

A Kecskeméti TE tizenegyesekkel legyőzte a szlovén élvonalbeli Kopert a horvátországi Novigradban, és bejutott a nemzetközi torna vasárnapi döntőjébe – tudósít a KTE hivatalos honlapja.

A KTE az 5. percben megszerezte a vezetést Tököli Attila révén, de a lefújás előtti pillanatokban a szlovénok egyenlítettek, így a döntőbe jutás tizenegyespárbajban dőlt el. A szétlövés során Németh Gábor parádésan védett –értékelt a kecskemetite.hu.

A győzelem azt jelenti, hogy a Kecskemét vasárnap kora délután döntőt játszik a Zalgiris Vilnius–NK Istra mérkőzés győztesével.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE–KOPER (szlovén) 1–1– tizenegyesekkel 3–1
Novigrad

KTE: Németh G. – Alempijevics (Hegedűs Á.), Gyagya, Csizmadia, Mohl – Csukics, Szavics (Ebala), Bertus (Litsingi) – Bori, Balog M., Tököli (Lencse)

A KTE gólja: Tököli (5.)

 

PAKSI FC
Csak a szépítés sikerült

A Paksi FC 2–1-re kikapott a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Petrolul Ploiesti-től a két csapat szombati, törökországi felkészülési mérkőzésén – tudósít a paksiak hivatalos honlapja.

A román bajnokság 13. helyezettje a szünetben egy góllal vezetett, az 58. percben növelte előnyét, a paksiak Vayer Gábor révén csak szépíteni tudtak. A csereként beálló rutinos játékos a 89. percben talált a kapuba Böde Dániel kipattanó lövése után.

A paksiaknál bemutatkozott a héten igazolt Eppel Márton, aki a védelem közepén, csereként debütálhatott új klubjában.

„Amit elterveztünk, az csak néhány percig valósult meg. Azt kell mondanom, hogy a Ploiesti megérdemelten nyert. Bár voltak biztató jelek, de ahhoz, hogy céljainkat elérjük, ennél sokkal többre lesz szükség" – nyilatkozta Kis Károly.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–PETROLUL PLOIESTI (román) 1–2 (0–1)
Belek
PAKS: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J. (Eppel, 46.), Csehi T. (Mészáros I., 60.) – Bartha (Kiss T., 46.), Sifter (Fiola, 46.), Sipeki (Szatmári L., 46.), Magasföldi (Vayer, 46.) – Böde, Montvai (Hrepka, 46.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Vayer (89.), ill. Bohusi (13.), Negru (58.)

 

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
Döntetlen Horvátországban

A labdarúgó NB I tavaszi rajtjára készülő Kaposvár döntetlent játszott a horvát élvonalbeli Karlovaccal szombat délutáni felkészülési mérkőzésén – tudósít a kaposvári klub hivatalos honlapja.

„Jó iramú, pattogós, párharcokban sűrűn tarkított mérkőzést játszottunk – idézi a rakoczifc.hu Sisa Tibor vezetőedzőt. – Egy pillanatig sem nézett ki óvatoskodó nulla-nullának a mérkőzés. Örömteli, hogy alig tudtak ellenünk helyzeteket kialakítani. Sokat birtokoltuk a labdát egy szervezett, masszív ellenféllel szemben.″

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK KARLOVAC (horvát)–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–0
Pula
KAPOSVÁR: Posza (Hajdúch) – Katona Gy. (Sedlák), Major (Zsók), Graszl K. (Bank), Farkas P. (Jánvári) – Fenyvesi (Horváth T.), Addo (Hegedűs D.) – Pavlovics (Balázs B.), Kovács O. (Safaric), Gujic – Diallo. Vezetőedző: Sisa Tibor

 

LOMBARD PÁPA
Korai vezetés, rosszul sikerült második félidő

A Lombard FC 3–2-es vereséget szenvedett a szlovák élvonal utolsó helyén álló dunaszerdahelyi DAC-tól a két csapat szombati, pápai felkészülési mérkőzésén.

A lombardfcpapa.hu tájékoztatása szerint César Quintero révén az 5. percben vezetéshez jutott a Pápa, de az ellenfél még az első félidőben egyenlített. A második játékrészben aztán hamar 3–1-es előnyre tettek szert a dunaszerdahelyiek, a pápaiak Farkas Attila tizenegyese révén csak felzárkózni tudtak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LOMBARD FC–DUNAJSKÁ STREDA (szlovákiai) 2–3 (1–1)
Pápa
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S. (Rodenbücher), Balogh B., Tóth G., Németh M. – Horváth L. (Gyömbér), Farkas A. – Quintero (Lovrencsics), Tóth B. (Szabó II), Szilágyi P. – Marics (Alexis). Vezetőedző: Bene Ferenc
A Lombard FC gólszerzői: Quintero, Farkas A. (11-esből)

 

PÉCSI MFC
Két mérkőzés, öt gól, két győzelem

A Pécsi MFC két mérkőzést is játszott szombaton, és mindkettőt megnyerte harmadosztályú ellenfeleivel szemben.

Délelőtt a csereként beálló saját nevelésű tehetség, a csereként beálló 19 éves Turi Tamás duplája eredményezte a Pécsvárad 2–0-s legyőzését.

Délután a pécsiek a szintén harmadosztályú Bátaszék ellen győztek 3–0-ra, ekkor Gyánó Szabolcs, Demjén Gábor és Frőhlich Roland volt eredményes. A mérkőzésen pályára lépett a 25 éves lett válogatott játékos, Artis Lazdins is, és meggyőző teljesítményét látva a szakmai stáb úgy döntött, hogy hétfőn magukkal viszik a horvátországi edzőtáborba.

„Mindkét mérkőzésen a hideg és az időjárás volt a legnagyobb ellenfél, de azért jól szolgálta a ma délutáni program a felkészülésünket – idézi Mészáros Ferenc vezetőedzőt a pmfc.hu. – A Pécsvárad és a Bátaszék is motiváltan játszott, nekünk pedig megvolt a mérkőzésterhelés."

A felkészülési mérkőzések után az is eldőlt, hogy a PMFC fél plusz 3 éves szerződést kötött Harsányi Zoltánnal, a felvidéki születésű, legutóbb Dunaszerdahelyen játszó, korábban a Bolton tartalékcsapatát is megjárt támadóval.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
PÉCSI MFC–Pécsvárad (NB III) 2–0 (0–0)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Causic, Goia, Markovic – Regedei, Irakli, Scsepanovics (Turi T.), Nagy O. – Andorka, Okoronkwo. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző: Turi T. (2)
PÉCSI MFC–BÁTASZÉK (NB III) 3–0
PÉCS: Holczer – Nagy J., Lantos, Todorovics, Jukics – Ato, Lazdins, Frőhlich, Demjén – Gyánó, Harsányi. Csereként beállt: Strublics, Károly, Városi. Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző: Gyánó, Demjén, Frőhlich

 

HALADÁS
Két vereség NB II-es ellenfelektől

A szombathelyi Illés Akadémián megrendezett háromcsapatos labdarúgótornán a házigazda Haladás mindkét mérkőzését elveszítette. A viadalt a Gyirmót FC nyerte meg, miután a szombathelyiek után a Videoton Puskás Akadémiát is legyőzte.

Az élvonalbeli Haladás először egy 45 percig tartó mérkőzésen lépett pályára, és maradt alul az NB II-es Videoton Puskás Akadémiával szemben – a fehérváriak gólját Máté János szerezte a 8. percben tizenegyesből.

A második találkozó negyedórával tovább tartott, és ezt az időt ki is használta a szintén NB II-es Gyirmót, ugyanis a korábbi szombathelyi Nagy II Gábor győztes találata az 54. percben született.

A döntőnek beillő harmadik meccsen a Gyirmót gól nélküli döntetlen után győzte le a Videoton második csapatát, és ezzel megnyerte a tornát.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA (SZOMBATHELY)
HaladásVideoton-PFLA 0–1 (Máté 8. – 11-esből)
Haladás–Gyirmót 0–1 (Nagy II G. 54.)
Gyirmót–Videoton-PFLA 0–0– 11-esekkel 2–1

 

SIÓFOK
A csereként beálló Simon Attila duplázott a szünet után

A Siófok gól nélküli első félidő után 3–0-ra megverte a másodosztályú Kozármislenyt a két csapat szombati felkészülési mérkőzésén.

A bfc-siofok.hu beszámolója szerint mindkét együttes számára adódtak helyzetek, az első találatra mégis várni kellett a második félidőig.

A Balaton-partiak vezető gólját a csereként beálló Simon Attila fejelte, aki nem sokkal később duplázni tudott, ezúttal lábbal talált be. A 3–0-s végeredményt Nagy István állította be.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–KOZÁRMISLENY 3–0 (0–0)
SIÓFOK: Milinte (Heinrich) – Mogyorósi, Nyári, Lengyel D. (Fehér Zs.), Kiss Zs. (Fejes) – Haraszti, Egerszegi (Kecskés), Kanta Sz. (Huszák), Heffler N. (Nagy I.) – Melczer (Horváth B.), Sowunmi (Simon A.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Fodor, Fellai, Balaskó, Tóth Z. – Vég, Kovács, Rácz, Asztalos – Wittrédi, Koller. Csereként beállt: Helesfay, Tasselmajer, Faller, Karacs, Kiss
Gólszerző: Simon A. (2), Nagy I.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik