Nemzetisport.hu 2012.02.10 18:53 Frissítve: 2015.01.22 01:04

Az Újpest és a Lombard is a legvégén kapta a gólt

A labdarúgó NB I csapatai közül kettő játszott felkészülési mérkőzést pénteken: a Törökországban edzőtáborozó Újpest 3–2-re kikapott a román élvonalbeli Brasovtól, míg a Lombard FC hazai pályán a szlovák harmadosztályú Duslo Sala legénységével szemben maradt alul szintén 3–2-re.

Barczi Dávid, az Újpest első gólszerzője akcióban (Fotó: Imre Mátyás)

 

ÚJPEST–BRASOV 2–3
Barczi Dávid góljával vezetett az Újpest, a vége azonban a román ellenfélnek sikerült jobban

A 8. percben Barczi Dávid egy röviden hazagurított labdára csapott le, és a kapus lába között a kapuba lőtt – olvasható az ujpestfc.hu tudósításában.

A brassóiak a második félidő derekára – két beadásból profitálva – fordítottak, de erre még volt válaszuk a liláknak: a 86. percben Nikon tizenegyesből kiegyenlített. A román élvonalbeli klub győztes gólja egy jobbról a kapu elé lőtt, lepattanó labdából született a 90. percben.

Zoran Szpisljak újpesti vezetőedző döntése értelmében a sérültek (Vermes, Kovács D.) mellett Balajcza Szabolcs, Pollák Zoltán, Kabát Péter és Balajti Ádám is felmentést kapott a játék alól pénteken.

Az újpesti honlap beszámolója szerint a két edző úgy látta, a játékvezető alkalmatlan a feladatára, ítéleteit a játékosok is nehezen tudták követni.

Zoran Szpisljak a mérkőzés után elmondta: az első félidőben mutatott játékkal meg volt elégedve, játékosai szervezetten, motiváltan, a megbeszélteket betartva futballoztak.

„Már a meccs elején gólt szereztünk, és emellett volt több jó támadásunk is, amelyekből többet ki lehetett volna hozni – idézi az ujpestfc.hu a trénert. – A meccs értékelésénél figyelembe kell venni, hogy tegnap két intenzív edzést kaptak a játékosok, ezért most nem voltak olyan frissek, mint amilyennek egy bajnoki találkozón kell majd lenniük."

A második félidő a sok csere miatt nehezebben indult, ám az első tíz-tizenöt perc után az edző értékelése szerint feljavult a csapat.

„Ki is dolgoztunk két nagy lehetőséget, amelyeket frissebb állapotban kihasználtunk volna. Igazából nagyon nehéz volt folyamatos játékra törekedni, mert a játékvezető ítéleteivel sokszor tördelte indokolatlanul a mérkőzést. Fontos volt, hogy a játékosok végig tudtak koncentrálni, és amennyire lehetett, csak a futballal foglalkoztak."

Szpisljak hozzátette: pénteken arra törekedett, hogy a többség csak egy félidőt játsszon, ám a következő két mérkőzésen már a tavaszi kezdőcsapat kialakítása a fő cél.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
ÚJPEST–FC BRASOV (romániai) 2–3 (1–1)
Belek, 100 néző
ÚJPEST, I. FÉLIDŐ: Horváth T. – Litauszki, Lipták, Mihajlovics, Fodor M. – Nagy P., Proesmas – Lázár B., Barczi, Balogh B. – Rajczi. II. FÉLIDŐ: Horváth T. – Kiss Z., Dvorschák, Litauszki, Fodor M. (Szokol, 60.) – Nikon, Markovics – Simon K., Susic, Magos – Zamostny
G: Barczi (7.), Nikon (86. – 11-esből), ill. Ilijoszki (21.), Diogo da Silva (61.), Enceanu (90.)
Forrás: ujpestfc.hu

 

LOMBARD FC–DUSLO SALA 2–3
                                                  Gólt szerzett a próbázó Seye

A szlovák harmadosztály Nyugati csoportjában listavezető vágsellyei csapat a szünetben 1–0-ra vezetett, majd az utolsó öt percben született három gólból kettőt szerezve megnyerte a találkozót.

A pápaiak soraiban a második félidő elején gólt szerzett az egyik próbajátékos, a Musti becenéven futballozó Seye Mouhamadou, aki a 22. percben lépett pályára, miután Goran Maricsot – egy kemény belépője után, a békesség kedvéért – lecserélték a hazaiak.

„Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, több tetszetős támadásunk is akadt, jó ritmusú volt a meccs – idézi a papa-ma.hu Bene Ferenc vezetőedzőt. – Az újonnan érkezettek és a próbajátékos miatt még nem annyira összeszokott a társaság, de elsősorban nem is a csapatteljesítményre figyeltem ma, hanem arra, hogy ki mennyire tud egy lépcsőfokot minőségben előrelépni."

A Lombard szombaton 13 órától a szlovák élvonalbeli dunaszerdahelyi együttes, a DAC ellen lép pályára.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
LOMBARD PÁPA–DUSLO SALA (szlovákiai) 2–3 (0–1)
Pápa, 50 néző V: Ákos D.
LOMBARD: Takács T. – Rása, Tóth G. (Balogh B.), Rodenbücher, Présinger – Dóczi (Németh M.), Gyömbér, Tóth B. (Szabó Z.), Alexis (Szilágyi P.) – Lovrencsics (Quintero), Marics (Seye)
G: Seye, Szabó Z., ill. Kosut, Ác, Jakubiak
2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.