Ligakupa: a Videoton kétgólos előnyt szerzett Diósgyőrben - videó

Vágólapra másolva!
2012.02.22. 19:57
Címkék
Torghelle Sándor első tétmérkőzésén góllal mutatkozott be a bajnoki címvédő Videoton együttesében: a télen a Bp. Honvédtól szerződtetett csatár a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén gólt fejelt a Diósgyőr otthonában.  A másik szerdai mérkőzésen is vendégsiker született, a Lombard Pápa Kaposváron nyert.

DIÓSGYŐR–VIDEOTONDIÓSGYŐR–VIDEOTON

Lüktető, helyenként élvezetes mérkőzést játszott a Diósgyőr és a Videoton szerda este a miskolciak stadionjában, a téli felkészülés végén járó csapatok gyors akciókat vezettek. Az első gól mégis rögzített szituációból született, a székesfehérváriak első szögletét Felipe Oliveira ívelte be a bal oldalról közvetlenül a kapu elé, Farkas Balázs nem jött, Torghelle Sándor pedig középről, alig két méterről fejelt a bal alsó sarokba.

A házigazdák hiába támadtak, nem tudtak egyenlíteni, a legközelebb szöglet után kerültek a gólhoz, José Luque beadását követően Mohamadou Abdouraman öt méterről fejelt, de középre tartó labdáját Tomás Tujvel magabiztosan megfogta.

A fordulás után is fordulatos maradt a játék, a sok csere sem nagyon lassította le a két csapatot – igaz, a Videotonból Polonkai Attila rossz belépőt követően két perccel becserélését követően jöhetett is le sérülés miatt. A csereként beálló Nikolics Nemanja a 81. percben eldönthette volna a meccset és akár a párharcot is, de ziccerben kiugorva laposan Ivan Radosba lőtt. Bő tíz perccel később azonban már nem hibázott, Gyurcsó Ádám jobb oldalról érkező beadását követően állította be a 2–0-s végeredményt.

A Videoton így kétgólos előnyből várhatja a két hét múlva esedékes visszavágót.

KAPOSVÁR–LOMBARD

A Lombard FC a második félidő nagyobbik részében emberhátrányban futballozott, de így is 1–0-s győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi vendégeként. Az eseményekben nem bővelkedő első félidő végén – a Lombard FC Facebook-oldalának tájékoztatása szerint – Tóth Bence, a pápaiak nemrégiben igazolt középpályása megsérült, a szünetben le is kellett cserélni.

A fordulás után nem sokkal emberhátrányba került a Lombard: Rodenbücher István az ellenfele lerántásért kapott piros lapot a 63. percben. Hiába azonban a létszámcsökkenés, a Lombard a 75. percben, egy szögletet követően a csereként beálló Tóth Gábor révén megszerezte a győztes gólt.

DVTK–VIDEOTON 0–2


LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON 0–2 (0–1)
Diósgyőr, 4000 néző. V: Iványi Z. (Albert I., Medovarszki J.)
DVTK: Farkas B. (Rados, a szünetben) – Vadász (Vági, a szünetben), Gal, Nagy T., Frizoni – Abduraman (Sekour, 69.) – Arze, Fernando, Luque – Tisza (Gallardo, 57.), Seydi . Vezetőedző: Benczés Miklós
VIDEOTON: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki (Aposztolopulosz, 85.) – Oliveira (Gyurcsó, 65.), Mitrovics (Polonkai, 58.; Jeff Silva, 61.), Sándor Gy., Tóth B. – Gosztonyi (Nikolics, 69.), Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Torghelle (24.), Nikolics N. (92.)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–LOMBARD PÁPA FC 0–1 (0–0)
Kaposvár, Cseri úti műfüves pálya, 200 néző. V: Oláh
KAPOSVÁR: Posza – Pavlovics, Zsók, Graszl K., Jánvári (Haruna, 77.) – Horváth T. (Sedlák, 88.), Addo (Hegedűs D., 51.) – Gujic, Kovács O. (Safaric, 51.), Balázs B. – Bebeto (Grumics, 58.). Vezetőedző: Sisa Tibor
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Németh M., 46.) – Horváth L., Farkas A. – Lovrencsics (Arszics, 85.), Tóth B. (Gyömbér, 46.), Quintero (Inutile, 46.) – Szilágyi P. (Tóth G., 66.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Tóth G. (75.)
Kiállítva: Rodenbücher (63.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik