Brazilok verték meg a Fradit, kikapott a DVTK és az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.01.31. 17:26
null
Remili akrobatikus mozdulattal próbálta bevenni a Vasas kapuját (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Felemás napot zártak az élvonalbeli csapatok a keddi felkészülési mérkőzéseken. A Ferencváros 3–0-ra kikapott a brazil harmadosztályú Platinensétől, a Diósgyőr 2–1-es vereséget szenvedett az NB II-es MTK-tól, a Kaposvár viszont harmadik felkészülési meccsét is megnyerte. Az Újpest kikapott a Vasastól, az U21-es válogatott a Siófok, az U20-as nemzeti csapat a Győri ETO II ellen nyert könnyedén.

EGY GÓL DÖNTÖTT A FŐVÁROSI DERBIN

A keddi felkészülési meccsek sorát a Vasas és az Újpest délelőtti összecsapása nyitotta. Az angyalföldiek a mérkőzés elején, egy szabadrúgás-kombinációt követően jutottak vezetéshez. Kulcsár Dávid jobb oldalról középre lőtt labdája az újpesti Bojan Mihajlovics lábáról pattant Balajcza Szabolcs kapujába.

Az öngól után az Újpest megpróbálta átvenni az irányítást. A 23. percben Rajczi Péter lövését védte Lubos Ilizi, majd Darko Markovics lőtt a kapu fölé. Az első félidő végén pedig egy újabb Rajczi próbálkozást hárított bravúrral a Vasas kapusa.

A második félidőben már a Vasas is el-eljutott az Újpest kapujáig, de a nagyobb helyzetek ezúttal is a lila-fehérek előtt adódtak. A belga Nikolas Proesmans látványos lövése nem sokkal ment a kapu mellé, míg a korábbi vasasos Remili Mohamed 17 méteres ollózását Ilizi ütötte szögletre.

A sérült Hercegfalvi Zoltán és a beteg Bárányos Zsolt nélkül felálló Vasas végül megőrizte vezetését, és 1–0-ra megnyerte a mérkőzést. Az angyalföldieknél pályára lépett a próbajátékra érkezett Disztl Dávid, de teljesítménye az fcvasas.com beszámolója szerint nem volt meggyőző.

A lila-fehéreknél többen (Szokol Zsolt, Litauszki Róbert, Nagy Patrik, Simon Krisztián, Balajti Ádám, Zamostny Balázs) az utánpótlás-válogatottban léptek ma pályára, ezért nem szerepeltek a Vasas ellen.

Nagy küzdelemben nyert a Vasas az Újpest ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy küzdelemben nyert a Vasas az Újpest ellen (Fotó: Szabó Miklós)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–ÚJPEST 1–0 (1–0)
Budapest, Fáy utca, 400 néző. Vezette: Kömpf Gy. (Zimonyi, Kovács Gy.)
VASAS: Ilizi – Polényi, Kovács G., Tóth M., Katona M. – Kulcsár, Varga G., Mehmedagic, Farkaz Z. – Kovács Á., Disztl D.
ÚJPEST FC: Balajcza (Horváth T., 65.) – Egerszegi, Lipták (Fodor M., 75.), Mihajlovics, Pollák – Proesmans, Markovics (Nikon, 65.) – Remili, Barczi, Balogh B. (Kabát, 65.) – Rajczi
Gólszerző: Mihajlovics (7. – öngól)

 

A FRADI KIKAPOTT A BRAZILOKTÓL, ISMÉT NYERT A KAPOSVÁR

A Ferencváros első és második keretéből összeállított vegyes csapat ma délután a brazil harmadosztályú Sociedade Esportiva Platinense ellen lépett pályára. A Kunsági – Fülöp, Busai, Vattai, Sváb – Peszmeg – Kleizer, Batik, Gárdos – Illés, Lakatos összeállításban kezdő Ferencváros jól kezdett, több lövésig is eljutott, de gólt nem szerzett. Többek között azért, mert – a fradi.hu beszámolója szerint – a játékvezető két egyértelmű kezezésért sem ítélt büntetőt a hazaiak javára.

A 36. percben viszont 17 méterről leadott lövéssel a brazil csapat szerezte meg a vezetést. A gyenge színvonalú, nem túl eseménydús mérkőzést a 79. és a 81. perc között született két Éder-gól végképp eldöntötte – 3–0-ra győzött a Platinense, amely korábban a Bajától 3–0-ra kikapott, a Szigetszentmiklóst viszont 1–0-ra megverte.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SOCIEDADE ESPORTIVA PLATINENSE (brazil) 0–3 (0–1)
FERENCVÁROS: Kunsági – Fülöp, Busai, Vattai, Sváb – Peszmeg – Kleizer, Batik, Gárdos – Illés, Lakatos. Csereként pályára lépett: Hermány, Papp, Nyárasdi, Pölöskei
Gólszerző: Valentim (36.), Éder (79., 81.)

A Kaposvár NB I-es csapata harmadik téli felkészülési meccsét is megnyerte, ezúttal az NB III Bakony csoportjának listavezetője, a Csákvár ellen győztek 2–1-re a somogyiak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
CSÁKVÁRI TK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1–2 (0–2)
Siófok-Kiliti, műfüves pálya, 100 néző.
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Hajdúch (Posza) – Katona (Okuka), Major (Zsók), Graszl, Fenyvesi (Gujic) – Farkas P. (Hegedűs D.), Horváth T. (Sedlák) – Pavlovics (Kovács O.), Diallo (Safaric), Bőle – Haruna (Grumics). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző:Béres (65.), ill. Diallo (34.), Pavlovics (40.)

MESTERMÉRLEG

Sisa Tibor:– Az első félidőben gyors, szervezett csapatjátékkal gólra törően játszottunk. A második játékrészben néhány visszafogott teljesítményt láttam, és a helyzetkihasználásunk is hagyott maga után kívánnivalót.

A REAC-OT ÉS A DIÓSGYŐRT IS MEGVERTE AZ MTK

Az NB II Nyugati csoportjában listavezető MTK két mérkőzésen is pályára lépett. A Keleti csoportban szereplő REAC ellen 1–2-es félidő után 3–2-re győzött.

A fővárosiak mai második meccsükön, az élvonalbeli Diósgyőr ellen is jól kezdtek, de helyzeteiket az első félidőben nem tudták gólra váltani.

A második félidőben, méghozzá a 67. percben L'Imam Seydi harcolt ki tizenegyest a DVTK javára, a büntetőt José Luque értékesítette. Az MTK azonban Frank Richárd két góljával az utolsó öt percben fordított, így megnyerte a mérkőzést. A vendég diósgyőrieknél az új szerzemény Youseff Sekour mellett a korábbi MTK-játékos, a próbajátékon lévő Vági András is pályára lépett.

Az U20-as és az U21-es válogatott is tesztmérkőzéssel zárta háromnapos telki összetartását, s mindkét együttes öt gólt szerzett a megmérettetésen: a fiatalabbak 5–0-ra múlták felül a Győri ETO második csapatát, míg az idősebbek 5–2-re győztek a Siófok ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
MTK BUDAPEST–DVTK 2–1 (0–0)
Budafok, Promontor utca, 100 néző. V: Antal Sz.
MTK: Hegedűs L. – Hajdú S. (Vadnai), Eppel, Szekeres A., Wolfe – Vukmir (Nikházi), Zsidai – Pál A. (Molnár M., Vukmir), Kanta J., Frank R. – Könyves N.
DVTK 1. félidő:Farkas B. – Vadász, Gal, Rakovic, Frizoni – Sekour, Abdouraman Gallardo, Tisza, Luque Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós
DVTK 2. félidő:Rados – Vági, Vadász, Gal,Gohér Sekour, Dobos (Menougong a 70.) Gallardo, Tisza, Luque Seydi
Gólszerző: Frank (2), ill. Luque (11-esből)
MTK–REAC 3–2
Az MTK gólszerzői: Vass (2), Kákonyi (11-esből)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
MAGYARORSZÁG U20–GYŐRI ETO II 5–0 (2–0)
MAGYARORSZÁG U20. 1. félidő: Nacsa – Baráth, Kelemen, Jagodics M., Farkas N. – Windecker, Szakály A. – Skriba, Ugrai, Batizi-Pócsi – Bacsa. 2. félidő: Ambrusics – Hajnal G., Szabó Gy., Oláh M., Farkas M. – Demkó, Németh B. – Vernes, Tölgyesi, Gyurján – Zamostny
GYŐRI ETO II: Nagy G. (Filipánics) - Kálmán A. (Köles), Paget (Despotovics), Zámbó, Czeitler (Dömötör) - Nyitrai (Markovics), Kiss Sz., Horváth G. (Paku) - Molnár T., Varga T. (Serfőző), Miklós V. (Nicsenko)
G: Zamostny 2, Batizi-Pócsi, Bacsa, Vernes (11-esből)
MAGYARORSZÁG U21–SIÓFOK 5–2 (2–0)
MAGYARORSZÁG U21. 1. félidő: Dibusz – Szokol, Litauszki, Fiola, Devecseri – Iszlai, Takács P. – Bódi Á., Haraszti Zs., Bertus – Beliczky. 2. félidő: Antal – Margitics, Fodor F., Kálnoki-Kis, Jánvári – Nagy P., Hidi – Simon K., Balajti, Balázs B.– Tischler
SIÓFOK. 1. félidő: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Godó, Fejes – Horváth A., Huszák, Urosevics, Kanta Sz. – Horváth B., Sowunmi. 2. félidő: Ribánszki – Mogyorósi, Fehér Zs, Lengyel D., Kiss Zs. (Pécseli) – Heffler, Fejes, Kecskés, Nagy I. – Melczer, Simon A.
G: Szokol, Beliczky, Tischler, Simon K., Balajti, ill. Fejes, Heffler N.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik