Vízilabda: kikapott a spanyoloktól a női válogatott a Szardínia-kupán

Vágólapra másolva!
2022.08.05. 20:19
null
Hiába Faragó Kamilla két gólja, a spanyolok legyőzték a magyarokat a Szardínia-kupán (Fotó: Árvai Károly)
Az Izrael elleni 18–8-as és a Görögország elleni 11–9-es győzelem után Spanyolországtól 11–6-os vereséget szenvedett az olaszországi Sassariban zajló Szardínia-kupa harmadik fordulójában a magyar női vízilabda-válogatott.

Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal Neszmély Boglárkát és Máté Zsuzsannát sem nevezte a tornán legnehezebb ellenfélnek számító spanyolok ellen, akik jobban kezdték a mérkőzést, hiszen az első negyedet 3–1-re nyerték, de a nagyszünetre egy góllal csökkentették hátrányukat Faragó Kamilláék.

Az ellenfél 6–4-es vezetése után Garda Krisztina kihagyott egy ötméterest, s ezt kihasználva a spanyolok 8–4-re húztak el. Innentől pedig már nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar válogatott, amely 11–6-os vereséget szenvedett.


„Tovább lehetett volna szoros az állás, de a hibáinkat kíméletlenül kihasználták a spanyolok” – kezdte értékelését a Magyar Vízilabda-szövetségnek Bíró Attila. „Három játékosunk, Faragó Kamilla, az ötöst hibázó Garda Krisztina és Mahieu Geraldine játszott jól, illetve kapusunk, Kiss Alexandra teljesítményét nem érhette kritika. A többiek sajnos elmaradtak a tudásuktól, pár kulcsjátékosunk becsődölt, be kell vallani. De egy ilyen tornán ez benne van, egymás után jönnek az erős meccsek, plusz ugye edzünk is, hiszen az Európa-bajnokságra készülünk. A védekezésünk alapvetően működgetett, van mire alapozni, ám nyilvánvalóan sokkal többet hibáztunk, mint ők. Sok mindent kiderült ma is, hasznosak ezek a találkozók. Bíztam abban, hogy ma is többen extrát nyújtanak, nem így volt, reméljük, holnap, az olaszok ellen már így lesz” – tette hozzá Bíró Attila.

NŐI VÍZILABDA,
Szardínia-kupa, 3. forduló

Spanyolország–Magyarország 11–6 (3–1, 1–2, 2–1, 5–2)
A magyar csapat gólszerzői:
Faragó 2, Garda 2, Horváth B., Mahieu

A magyar válogatott további programja
Szombat
20.00:
Olaszország–Magyarország
Vasárnap
10.30:
Hollandia–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik