MTI
M. B.
2023.02.23 13:55 Frissítve: 2023.02.23 14:09

Vízilabda: először rendeznek Gödöllőn nemzetközi mérkőzést

Március elején első alkalommal rendeznek nemzetközi vízilabda-mérkőzést Gödöllőn.

Kiss Gergely a jövőben még több nemzetközi eseményt hozna Gödöllőre (Fotó: Török Attila, archív)

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-szakosztályának vezetője az MTI-nek elmondta, szeretnének minél több eseményt elhozni a másfél évvel ezelőtt átadott gödöllői uszodába, és ennek az egyik mérföldkövéhez érkeznek március 6-án, amikor a Magyarországon edzőtáborozó dél-koreai felnőtt férfiválogatottat látják vendégül. Az ázsiai csapat több napon keresztül készül majd Magyarországon, és mivel az utánpótlás-válogatottak összetartásai is erre az időszakra esnek, az U18-es magyar válogatott barátságos mérkőzésen összeméri erejét a dél-koreaiakkal.

„Szeretnénk minél több ilyen eseményt rendezni majd Gödöllőn, hiszen ez egy kitűnő helyszín a főváros vonzáskörzetében” – mondta Kiss Gergely, aki tíz évvel ezelőtt Nagy Viktorral és Decker Ádámmal közösen alapította a Modern Sport Akadémiát (MSA), melynek a MATE-GEAC sportegyesülettel és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben az a célja, hogy országos szinten példa értékű kettős életpálya modellt biztosítson tanítványainak. Így a fiatalok hatéves kortól a diplomaszerzésig magas szinten tudnak vízilabdázni a tanulás mellett.

Az MSA-n belül működik a gödöllői férfi vízilabdacsapat, amely jelenleg az egyetemi bajnokságban, ősztől pedig az ob II-ben szerepel, a célja pedig a feljutás az ob I/b-be, ahonnan, ahogyan Kiss Gergely fogalmazott, „egy szép napon” szeretnének a legjobbak közé kerülni.

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.