Női vízilabda: második meccsét is simán nyerte a magyar válogatott

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 15:41
null
Keszthelyi Rita 9 gólt szerzett Kazahsztán ellen (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Második mérkőzését is könnyedén nyerte meg a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán: Bíró Attila együttese 23–6-ra győzte le Kazahsztánt szerdán.

 

A trieszti olimpiai kvalifikációs torna második napján újabb felvezető mérkőzés várt a magyar válogatottra. A kazahok az első napon látottak alapján ugyan nagyobb játékerőt képviseltek a huszonöt góllal legyőzött izraelieknél, de másnál nem nagyon, így újabb fölényes győzelmet várhattunk a mieinktől.

A kazahoz a várakozásoknak megfelelően többet tudtak a vízilabdázásból, mint a keddi ellenfél, de hogy a játékosokkal együtt Marat Naurazbekov szövetségi kapitány sem rendelkezik különösebb rutinnal ezen a szinten, az nagyon gyorsan bebizonyosodott. Anasztaszija Jeremina világcsúcsgyanús módon már a hatodik percben begyűjtötte a harmadik személyi hibáját, és a hátralévő alig huszonhat percet a kispadról volt kénytelen végignézni – ebben pedig vastagon benne volt a kapitány is, aki két gyors hiba után sem hívta ki a vízből játékosát.

A mieink ezúttal is jól kezdték a mérkőzést, az ellenfél erősségétől függetlenül igyekeztek a saját ritmusukban pólózni, és a kínálkozó helyzeteket is megfelelő hatékonysággal használták ki. Hiányérzetünk csupán amiatt lehetett, hogy az a néhány, kellőképpen eltalált kazah kísérlet utat talált a magyar kapuba, de a különbség így is folyamatosan nőtt.

Bíró Attila ezúttal is igyekezett egyformán elosztani a játékperceket, a két kapus ismét elfelezte a mérkőzést, csak ezúttal Magyari Alda védett az első két negyedben, Gangl Edina pedig a térfélcsere után tempózott be a medencébe. A nagyszünetben egyébként pont annyi volt az állás, mint amennyire a görögök verték egy nappal korábban a kazahokat (13–5), így biztosra vehettük, hogy ezúttal nagyobb pofonba szalad bele az ellenfél.

Ez így is lett, Keszthelyi Rita például meg sem állt kilenc gólig, ami bármilyen csapat ellen megsüvegelendő produkció, és a minden hangszeren játszó Gurisatti Gréta is kiemelkedően teljesített. Az mindenképpen jó jel, hogy a mieink nem tartalékoltak, és már a felhozó meccseken is úgy repesztettek, ahogyan az a csövön kifér.

A kazahok a végére teljesen elfáradtak, ennek az lett a következménye, hogy sorra pontozódtak ki, az utolsó két percre konkrétan már csak öt mezőnyjátékosuk maradt. Emiatt a magyar csapat folyamatosan emberelőnyben pólózott a végjátékban, és hogy ez milyen ritkán fordul elő, azt jól példázza, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány lapunknak azt mondta, először került ilyen szituációba pályafutása során.

A magyar válogatott 23–7-re győzött a kazahok ellen, így két mérkőzés után már ötven gólnál jár, szerdán 14 órakor pedig végre valódi értékmérő összecsapáson ugrik medencébe a görögök ellen – remélhetőleg a vállára jókora rúgást kapott Parkes Rebeccával a fedélzeten.

VÍZILABDA
NŐI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA (TRIESZT)

B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
–KAZAHSZTÁN 236 (7–2, 6–3, 5–1, 5–0)
Trieszt, zárt kapuk mögött. V: Cuzaki (japán), Severo (olasz)
MAGYARORSZÁG:
Magyari A. – Szilágyi D. 2, KESZTHELYI 9, Rybanska, Gyöngyössy 1, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Gangl (kapus), GURISATTI 4, Szücs G., Parkes 2, Illés A., LEIMETER 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
KAZAHSZTÁN: Zsarkimbajeva – Turova 1, Akilbajeva, Jeremina 1, Muravjeva, Muratalijeva 2, Roga 2. Csere: Alibajeva (kapus), Pocsinok, Novikova, Sapovalova, Hritankova, Rahmanova. Szövetségi kapitány: Marat Naurazbekov
Gól – emberelőnyből:
16/10, ill. 8/2
Gól – ötméteresből:
5/3, ill. 3/1
Kipontozódott:
Jeremina (6. p.), Szücs G. (21. p.), Hritankova (22. p.), Muratalijeva (24. p.), Turova (29. p.), Roga (29. p.), Pocsinok (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila: – Ezen a mérkőzésen már lehetett gyakorolni az emberelőnyös támadást vagy az emberhátrányos védekezést, így hasznos találkozón vagyunk túl. A kazahok ráadásul kellően kemények voltak ahhoz, hogy nem lehetett őket csak úgy félvállról venni. A gyorsaságunkkal, a támadásvezetéseinkkel és a lefordulásainkkal elégedett voltam, bizonyos periódusokban az emberelőnyös játékunk is jól működött.

A csoport másik mérkőzésén
Görögország–Izrael 20–1

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (50–8), 2. Görögország 4 (33–6), 3. Kazahsztán 0 (11–36), 4. Izrael 0 (3–47)

A-CSOPORT
Hollandia–Olaszország 7–7
Franciaország–Szlovákia 17–9

A csoport állása: 1. Hollandia 3 (299), 2. Olaszország 3 (2613), 3. Franciaország 2, 4. Szlovákia 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik