Férfi vízilabda ob I: harcias játékot ígérnek a pécsiek

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 10:12
null
Szinte teljesen új csapatot kellett építenie Török Viktornak (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Rutinos kulcsemberek távoztak a férfi vízilabda ob I legutóbbi kiírását a nyolcadik helyen záró PVSK-tól, ám Török Viktor vezetőedző szerint a saját nevelésű fiatalok készen állnak rá, hogy a felnőttek között is bizonyítsanak.

 

Több mint tíz év után végzett ismét az első nyolcban a PVSK-Mecsek Füszért a férfi vízilabda ob I legutóbbi kiírásában. A baranyaiak szoros meccseket játszottak közvetlen riválisaikkal, amelyekből rendre jól jöttek ki, s az élcsapatoktól is raboltak pontokat – a Honvédot kétszer is legyőzték, míg a BVSC-vel otthon játszottak döntetlent. A vártnál sikeresebb idény után több kulcsember is távozott Pécsről, mások mellett Józsa Ottó, Csacsovszky Alex és Gál Dávid, a rutinos játékosokat saját nevelésű fiatalokkal igyekeznek pótolni.

„Fontos láncszemek estek ki, gyakorlatilag új csapatot kell építenünk, de bízom benne, hogy a fiatalok tudnak élni a lehetőséggel   – hangsúlyozta a pécsiek fiatal vezetőedzője, Török Viktor. –   Sok tényező közrejátszott abban, hogy a legutóbbi idényben a nyolcadik helyen zártuk a bajnokságot, olykor szerencsénk is volt, de megdolgoztunk érte. A zuhanyhíradóból hallani, hogy a riválisok közül többen is megerősítették keretüket, légiósokat is igazoltak, de az erőviszonyokról csak az első néhány forduló után érdemes beszélgetni. Arra kértem a játékosaimat, hogy lehajtott sisakrostéllyal lovagoljanak ki a csatamezőre, ne törődjenek azzal, hogy tapasztaltabb vízilabdázók játszanak az aktuális ellenfélnél, csak a saját teljesítményükkel foglalkozzanak.”

A baranyaiak augusztus elején a Hullámfürdő karbantartása miatt tíznapos edzőtáborban vettek részt Nagykikindán, azóta Pécsen készülnek. A bajnokság október 8-án rajtol, a nyitányon Szentesre megy Török Viktor együttese.

„Az edzőtábor megtörte a monoton alapozást, az erőnléti edzések mellett az Eb-re készülő izraeli válogatottal játszottunk felkészülési mérkőzést   – avatott be minket a részletekbe a szakember. – Miután hazatértünk, háromszor is találkoztunk a Kaposvárral, ám a felkészülés utolsó heteiben már nem szervezünk újabb összecsapásokat, mert a harmadik fordulóban már bajnokit játszunk ellene. Hamar eldőlhet, hogy milyen idény vár ránk, az első mérkőzéseken pontot, pontokat kell szereznünk a hozzánk hasonló játékerőt képviselő riválisok ellen. Teljes kerettel készülünk a bajnoki rajtra, szerencsére egyelőre a sérülések, betegségek is elkerülnek minket.”

S hogy mire számíthatunk az új idényben a pécsiektől?

„Harcias, ellentmondást nem tűrő játékra    – vágta rá Török Viktor.  – Az első nyolcba kerülés bravúr lenne, mert meghatározó játékosok távoztak, akik közül rutinos kapusunk, Józsa Ottó hiánya lehet a legnagyobb érvágás. Őt saját nevelésű kapussal igyekszünk pótolni, és a mezőnyben is bátran vetem be a fiatalokat, akik megkapják a bizalmat. Az elsődleges célunk a biztos bennmaradás, ám a tizedik helyet sem tartom elérhetetlennek.”     

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PVSK-MECSEK FÜSZÉRTNÉL
Érkezett:   
Bakos Bence, Dubinák Szabolcs, Lajkó Márton, Pellei Kristóf, Vogel Simon
Távozott:   Almási Patrik, Csacsovszky Alex, Gál Dávid, Józsa Ottó, Lihotzky Donát,
Sebastian Oltean

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik