ROSKA EMESE BOGLÁRKA
2018.02.02 15:09 Frissítve: 2018.02.02 15:57

Férfi vízilabda: edzőváltás az OSC-nél? – a klub nem reagált

A Nemzeti Sport értesülései szerint szombaton irányítja utoljára az OSC férficsapatát Petik Attila. A klub nem kívánt reagálni megkeresésünkre.

 

Petik Attila intett a közönségnek, lepacsizott minden játékossal – mindez szokásos életkép is lehetne. Mégis, valahogy különleges hangsúlyt kapott a „Köszönöm a fiúknak, szép meccset játszottak a végén” – mondat a Miskolc elleni bajnoki győzelmet követő értékeléskor.

 NEM AZ ELSŐ
A férfi ob I-ben nem az OSC-nél történik az első edzőváltás. Október közepén a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán közös megegyezéssel távozott a Kaposvári VK csapatától, helyét idősebb Berta József vette át. Ami pedig az OSC-t illeti, az előző idényt sem azzal az edzővel fejezte be a bajnokságban végül bronzérmes csapat, amelyikkel elkezdte: Vincze Balázs márciusban mondott le, helyét beugróként Tóth László vette át, később őt váltotta az idény kezdetén a korábban az OSC utánpótlásában dolgozó Petik.

Információnk szerint utolsó hazai mérkőzésén irányított a felnőttcsapat edzőjeként a tréner, ugyanis váltás történik az A-Híd OSC férfi vízilabdacsapatánál, aminek oka az elmúlt hónapok haloványabb eredménysora. A Bajnokok Ligája genovai nyolcas döntőjébe vágyó csapat ugyan jól kezdett a nemzetközi porondon, a csoportkörben legyőzte idegenben a Partizan Beogradot, majd hazai medencében a Waspo Hannovert is, azt követően ötös vereségsorozat következett az elitsorozatban. Különösen a Barcelonetától elszenvedett idegenbeli 12–6-os és a legutóbbi, hazai medencében a Dinamo Moszkvától elszenvedett 10–5-ös vereség lehetett fájó a minőségi játékoskerettel felálló csapatnak, amelynek még hét mérkőzése van a csoportkörben, azonban inkább csak matematikai esélye maradt arra, hogy biztossá tegye helyét a legjobb nyolc között a BL-ben (az OSC jelenleg hetedik az A-csoport tabelláján).

Az újbudaiakat a bajnokságban is érte kínos meglepetés, még a nyitányon kaptak ki 12–6-ra a RacioNet-Honvédtól, később már csak egyszer szenvedtek – egygólos – vereséget az Egertől. Azért a meccsért egyébként az OSC kvázi visszavágott a Magyar Kupa decemberi négyes döntőjében, amikor a fináléba jutásért rendezett mérkőzésen három góllal felülmúlta az idegenbeli Bajnokok Ligája-túrát követően vízbe szálló hevesieket (majd simán elveszítette a döntőt a címvédő Szolnok ellen).

Információnk szerint Petik Attila nyújtotta be lemondását, amelyet elfogadtak a klubvezetők. A héten még ő irányítja az OSC-t, így a szombati, szegedi mérkőzésen is, ám a jövő héttől már új edzővel készül a csapat. Nem lenne meglepetés, ha – akárcsak a legutóbbi idényben, Vincze Balázs menesztése után – ezúttal is Tóth László lenne a beugró. A korábbi kiváló válogatott vízilabdázó jelenleg Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya segítőjeként Vóloszban van, az együttes Európa-kupa-selejtezőt vív Görögországban.

Az ügyben megkerestük az OSC vezetőségét is, ám Becsey Péter sportigazgató nem kívánt reagálni értesüléseinkre.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.