V. J. 2021.10.14 10:49 Frissítve: 2021.10.14 12:20

Férfi vízi: Megterhelő időszak vár ránk – Manhercz

A tokiói olimpia utáni rövid pihenő és a koronavírus okozta halasztások miatt megterhelő időszak vár a férfi vízilabda-válogatott tagjaira Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes pólós szerint.

Manhercz Krisztián (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Ebben az ütemben nehéz a sérüléseket megúszni és olyan fizikai állapotban lenni, hogy bírja az ember. Végig formában lenni pedig szinte lehetetlen” – nyilatkozott az MTI-nek a világbajnoki ezüstérmes Manhercz Krisztián.

Az Orvosegyetem SC játékosa elmondta, hogy az elmúlt másfél hónapban 22 mérkőzést játszottak, és november végéig még előttük áll további 26 találkozó. Manhercz kiemelte, hogy a feszített tempó ellenére a Bajnokok Ligájában a főtáblára jutás visszaigazolás lehet arra, hogy jó úton járnak. A nemzetközi porond és a bajnokság mellett az OSC a Magyar Kupában is szerepel, amelynek négyes döntőjére decemberben kerül sor.

Az Európa-bajnok vízilabdázó elárulta, hogy a sok mérkőzés mellett az utazás is kimerítő a játékosok számára. Két héttel ezelőtt Podgoricában négy nap alatt hatszor ugrottak medencébe, ezután két Magyar Kupa-meccs következett, majd indultak tovább Párizsba három napra, ahonnan hétfőn érkeztek haza.

„Nem is feltétlenül az a megterhelő, hogy összesen három hét pihenő volt, hanem az, hogy a koronavírus miatt eltolták az egész versenysorozatot, májusban pedig világbajnokság van, így a teljes szezont összesűrítették” – tette hozzá a 24 éves sportoló, aki szeptember óta az ELTE pszichológia szakának hallgatója.

A válogatott nem találkozott az olimpia óta, és Manhercz szerint erre valószínűleg még egy hónapig nem is kerül sor. A világbajnokságot május 13. és 29. között rendezik Fukuokában, az Európa-bajnokság pedig augusztusban lesz Horvátországban.

(MTI)

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.