Férfi vízi: kevesebb kapott gól, de kikaptunk a horvátoktól

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 21:50
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–11-re kikapott Horvátországtól a Benu-kupa szombati játéknapján a Margitszigeten.
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotó: Árvai Károly)
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotó: Árvai Károly)

 

Märcz Tamás a mérkőzés előtt elmondta, hogy az „oroszok ellen 19–14-re megnyert pénteki mérkőzésen sok volt a 14 kapott gól, remélem, a horvátok ellen nagyobb lesz a figyelem a védelmen.”

Nos, a csapat kevesebb gólt kapott, mégsem örülhetett a végén.

Märcz Tamás szövetségi kapitány ezúttal több kulcsjátékosnak is pihenőt adott, így a keret két olimpiai bajnoka, a kapitány Varga Dénes, valamint Hosnyánszky Norbert sem ugrott medencébe.

Bár a magyar válogatott dobta az első gólt, a horvátok átvették a vezetést, és elmentek 5–3-ra. Még sikerült őket utolérni 5–5-nél, de a fordítás már nem jött össze, és innentől kezdve a mieink csak futottak az eredmény után. Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő nagyszerűen játszott, de ez is kevés volt, a horvátok végül 13–11-re megnyerték a találkozót.

Ezzel a győzelemmel a horvátok már biztosan megnyerték a tornát.

FÉRFI VÍZILABDA, BENU-KUPA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
2. FORDULÓ 
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 13–11 (2–2, 4–3, 3–3, 4–3)
Hajós uszoda, 2500 néző. V:
Gómez (spanyol), Galkin (orosz)
HORVÁTORSZÁG:
Marcelic – BUKIC 3, VUKICEVIC 2, Benic, Vrlic 1, Jokovic 2, Macan. Csere: Bijac (kapus), Loncar 1, BUSLJE 2, X. García, Fatovic 1, Obradovic 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – MANHERCZ K. 3, Pásztor 1, Jansik Sz., Mezei, Erdélyi 1, Vámos 2. Csere: Pohl, Német T., Konarik 1, Angyal, ZALÁNKI 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 16/8, ill. 11/5
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Pásztor (22. p.), Manhercz K. (32. p.). ill. X. García (30. p.), Macan (30. p.), Obradovic (32. p.).
MESTERMÉRLEG
Sandro Sukno (másodedző):
– Örülünk a győzelemnek, mindig nagy dolog a magyarok ellen nyerni Magyarországon, még ha ezúttal nem is az eredmény volt a legfontosabb. A lényeg, hogy jó mérkőzést játszottunk, ami jól szolgálta a felkészülésünket az olimpiára. Végre teljes csapattal játszunk, szükségünk van még némi összerázódásra.
Märcz Tamás: – Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, a fontos játékosok helyett beszállók is felvették a ritmust. Jól küzdöttünk a teljes csapattal felálló horvátok ellen, végig ott loholtunk a nyakukban, de volt egy kis kapkodás a játékunkban, ami miatt több helyzetet elpuskáztunk. Keményebb falba ütköztünk, mint pénteken, ám így is megvolt a lehetőségünk, hogy döntetlenre hozzuk a mérkőzést. A játék szempontjából nincs hiányérzetem, de előrelépési pontok bőven vannak még.

A másik mérkőzésen: Spanyolország–Oroszország 15–11 (1–2, 2–5, 5–3, 7–1)

Az állás: 1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 3 (30–27), 3. Spanyolország 3 (26–26), 4. Oroszország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik