Férfi vízi BL: a Brescia már nagy falatnak bizonyult az FTC-nek

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 17:44
A keddi győzelem után vereséggel folytatta a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját a címvédő Ferencváros, amely a Duna Arénában buborékrendszerben zajló hatcsapatos viadal szerdai összecsapásán 10–7-re kikapott az olasz Bresciától.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

NINCSENEK JÓ FORMÁBAN

Zalánki Gergő, az FTC balkezese:
„Nagyon jó meccset játszottunk, amelyen megmutattuk az erőnket, hiszen visszajöttünk négygólos hátrányból is, de a kulcsmomentumokban hibáztunk. A Brescia lefordulásai kitűnőek voltak, ráadásul jól is védekeztek, alig tudtuk megtalálni a centereinket az utolsó negyedben, még emberelőnyben sem.”

Jansik Szilárd, az FTC bekkje:
„Kemény meccs volt, a Brescia jó munkát végzett, de nekünk is megvoltak a magunk pillanatai. Visszajöttünk jelentős hátrányból is, de minden egyes alkalommal, amikor még szorosabb lehetett volna az állás, az ellenfél lőtt gólt. Az érmeket mindenesetre júniusban osztják, nem most, szóval van időnk fejlődni. Nem vagyunk jó formában, nehézségekkel küzdünk, de elég erősek vagyunk ahhoz, hogy mindezt magunk mögött hagyjuk, és azzá a csapattá váljunk, amelyikké szeretnénk.”

A Jadran Herceg Novi elleni bemelegítés után jelentős erőpróba várt a címvédő FTC-Telekomra a Bajnokok Ligája 2. fordulójában, hiszen a nyáron alaposan megerősített Brescia volt a zöld-fehérek ellenfele. Az már az első percekben látszott, hogy a ferencvárosiak jóval nagyobb ellenállásba ütköznek, mint kedden, hiszen az olaszok határozott és kemény védekezéssel nyitottak.

Ebből még nem feltétlenül kellett volna annak következnie, hogy a Ferencváros az első félidőben mindössze két gólt lőjön, mégis ez történt. Ugyan akadtak tiszta lövőhelyzetek, de a zöld-fehérek naggyá tették az egyébként is jól védő Marco Del Lungót. A védekezésbe is bele-belehibázgattak a ferencvárosiak, akik négygólos hátrányba kerültek.

A harmadik negyedben Vogel Soma védéseire támaszkodva sikerült visszaküzdenie magát egy gólra a címvédőnek, de a csapat huszonöt másodperc alatt lerombolta, amit előtte nagy nehezen felépített, így a záró negyednek mínusz háromról vágott neki az FTC.

A Brescia rutinosabb annál, hogy innen meccset veszítsen, és ez most sem történt meg. Az olaszok 10–7-re nyertek, ami nem jó, de nem is tragikus. Az FTC csütörtökön a Hannover ellen zárja a tornán és az évet is – remélhetőleg győzelemmel.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ (BUDAPEST)
AN BRESCIA (olasz)– FTC-TELEKOM 10–7 (3–1, 2–1, 4–4, 1–1)
Budapest,
Duna Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Ahladiotisz (görög), Tiozzo (horvát)
BRESCIA: DEL LUNGO – Renzuto 1, Alesiani 1, VLAHOPULOSZ 1, D. Lazics 1, Jokovic 1, Di Somma. Csere: Dolce, CH. PRESCIUTTI 1, Nikolaidisz, CANELLA 3, Gitto 1. Edző: Alessandro Bovo
FTC: VOGEL SOMA – Fundulisz 2, Varga Dénes 1, Jaksics 1, Constantin-Bicari 1, Vámos, JANSIK SZ. 1. Csere: Mezei, Vigvári Vendel, Fekete G., Pohl, Zalánki 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 7/0
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Pohl (23. p.), Gitto (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Alessandro Bovo:
– Nagyon örülök a győzelemnek és a mutatott játékunknak is. Utóbbival engem is megleptek a játékosaim, hiszen csak tíz meccsünk volt még ebben az idényben, és most először találkoztunk igazán erős ellenféllel, így nem számítottam ilyen jó teljesítményre.
Varga Zsolt: – Ez a mérkőzés ismét rávilágított a hiányosságainkra. Türelmesnek kell lennünk és rengeteget kell dolgozunk, amíg elérjük azt a szintet, amelyen játszani akarunk, és felépítsük a csapatot. Ezúttal nagyon sok hibával vízilabdáztunk, így pedig nem nyerhettünk.

Korábban
Barceloneta (spanyol)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 17–5 (5–0, 4–2, 5–3, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik