Sportrádió: Leimeter Dóra szerint Fukuoka után az emberi kapcsolatokon kellett sokat dolgozniuk

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 11:06
Leimeter Dóra a kiskutyájával érkezett (Fotó: Sportrádió)
A magyar női vízilabda-válogatottal a dohai világbajnokságon ezüstérmet szerző Leimeter Dóra volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A 27 éves játékos elárulta, miben kellett változtatniuk a tavaly nyári fukuokai világbajnokság után, amelyen a hatodik helyen zártak.

„Elég mélyről kellett újraépíteni ezt a csapatot – jelentette ki Leimeter Dóra.Fukuokában olyanok voltunk, mint akik már régóta házasságban élnek: eléldegélünk egymás mellett, tudtuk, hogy kinek milyen szokásai vannak, de nem sokat tettünk azért, hogy éberen tartsuk ezt a kapcsolatot. Talán az edzők személyében is kellett a vérfrissítés ahhoz, hogy érezzük, egy kicsit többet kell beletennünk. Ebből a szempontból nem is a játékot kellett újraépíteni, hanem inkább az emberi kapcsolatokon kellett nagyon sokat dolgozni.”

Példaként felelevenítette, hogy régebben jellemző volt a válogatottra, hogy a játékosok edzésen kívüli, közös programokon vettek részt, ám a fukuokai vb időszakában ezek már nem voltak jellemzők. Szerinte egy női csapatnál nagyon fontos, hogy a vízen kívüli kapcsolatokat is ápolják, pláne ezen a szinten. De most már minden rendben van.

A TELJES BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJA MEG!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik