Szilágyi Dorottya elérzékenyülve beszélt élete legszebb pillanatáról

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 18:09
null
Szilágyi Dorottya az Eb után úgy gondolta, talán jobb a csapatnak, ha ő nem is utazik el a vb-re. De akkor nem élhette volna át élete legszebb vízilabdás pillanatát, s nem segítette volna hozzá kiemelkedő játékkal a magyar női vízilabda-válogatottat az olimpiai kvótához és a világbajnoki ezüstéremhez sem.

Ami Szilágyi Dorottyával történt nagyjából egy hónap alatt, arra szokták mondani: pokolból a mennybe. A magyar női vízilabda-válogatott kiválósága a januári Európa-bajnokságon messze elmaradt attól a teljesítménytől, amit az elmúlt években megszoktunk tőle, s bizony ő sem titkolja, nagyon mély gödörbe került.

„Nem tudtam volna abból a gödörből kimászni, ha nem rángatnak ki a lányok. Komolyan fontolgattam, lehet, jobb lenne a csapatnak, ha ott se lennék a vb-n. Életem végéig hálás leszek nekik” – mondta az NSO Tv-nek.

Nemcsak akkor csuklott el a hangja, amikor erről beszélt, hanem akkor is elérzékenyült, amikor felidézte élete legszebb vízilabdás pillanatát. Hogy melyik volt ez az olimpiai kvótával és ezüstéremmel zárult világbajnokságon, az videónkból kiderül. Mint ahogy az is, mi volt az a több, ami kellett ehhez a sikerhez, miért érkeztek mindig énekelve az uszodába, s milyen dalt hallgattak a buszon, amely szintén segített összekovácsolni a csapatot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik