Nehezen indult, de bronzérem lett az olaszok elleni meccs vége

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 20:41
A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett málagai Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért játszott mérkőzésen 9–6-ra verte Olaszországot. Válogatottunk sorozatban negyedik kontinenstornáján zárt éremmel.
Valkai Ágnes (fehér sapkában) az egész tornán a magyar csapat vezéregyénisége volt
Fotó: MTI/EPA
Valkai Ágnes (fehér sapkában) az egész tornán a magyar csapat vezéregyénisége volt
Valkai Ágnes (fehér sapkában) az egész tornán a magyar csapat vezéregyénisége volt
Fotó: MTI/EPA
Valkai Ágnes (fehér sapkában) az egész tornán a magyar csapat vezéregyénisége volt

Két csalódott csapat. Közhely, de így van. Az olasz és a magyar válogatott vívta a bronzmeccset a málagai Európa-bajnokságon. Végül mi örülhettünk: a női csapatunk 9–6-ra nyert, de a mérkőzés nem úgy indult, ahogy azt szerettük volna.

Igazán a magyar csapatot viselhette meg az elődöntő sikertelensége. Godova Gábor együttese ugyanis már egy megnyert meccset engedett ki a kezéből Spanyolország ellen, míg az olaszoknak gyakorlatilag esélyük sem volt a jobb erőkből álló Oroszország ellen.

Ez a kedvetlenség meg is látszott a találkozó elején a magyar játékosokon. Bár az olaszok sem vitték túlzásba a látványos megmozdulásokat, azért úgy tűnt valamivel „élesebben” érkeztek a meccsre.

Bár a vezetést egy remekül végigjátszott emberelőnyt követően mi szereztük meg (Pelle Anikó volt eredményes), két olasz gól érkezett válaszként, no meg hátrány az első negyed után.

A szünetben aztán a szövetségi kapitány nagyon lehordta a magyar csapat tagjait, de a medencében továbbra sem volt fellelhető a „magyar virtus”.

Szerencsére azonban a harmadik negyedben az olaszok nem tudták eldönteni a mérkőzést, pedig többször lett volna rá lehetőségük, akár több góllal is megléphettek volna. Inkább lesüllyedtek a mi – ekkor még igen gyenge – szintünkre.

Ez a szakasz gyakorlatilag az Eb egyik legsiralmasabb periódusa volt, már ami a látványos pólót illet.

A negyedik negyedre aztán varázsütésre változott meg a mieink játéka. Lehet direkt volt, hogy a spanyol meccsel ellentétben most a végére összpontosítottuk mentális erőinket, de a magyar lányok szemet gyönyörködtető gólokat szereztek ekkor, az olaszok játéka pedig teljesen befagyott.

Valkai Ágnes szemtelen ejtésével 6–6-nál utolértük az olaszokat, s ezután már csak egy csapat volt a medencében. Az egész meccsen sokat hibázó Drávucz Rita higgadt góljai, Kisteleki Dóra parádés, hosszú sarkos lökete pedig aranyat ért.

Na jó! Bronzot.

A „BRONZKOVÁCS” ÉRTÉKELÉSE

Godova Gábor szövetségi kapitány:
„Óvatosabban kezdtünk, miközben az olaszok nagyon is agresszívan védekeztek. Ez meglepett bennünket, pedig nem kellett volna meglepődnünk. Amikor aztán felpörögtünk, kiegyensúlyozottá vált a mérkőzés, sőt, volt plusz erő bennünk, hogy újítsunk, s el tudtunk lépni tőlük. Nagyon örülök ennek az Eb-bronznak, maga a torna pedig jól szolgálta az olimpiai felkészülésünket, amit most győztes meccsel a hátunk mögött, nyugodtabb lélekkel folytathatunk tovább."


EURÓPA-BAJNOKSÁG

MÉRKŐZÉS A HARMADIK HELYÉRT
Magyarország–Olaszország 9–6 (1–2, 2–2, 2–1, 4–1)
Málagá, 500 néző
V: Donato (spanyol), Spiegel (német)
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 15/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács (17. p.), Szremkó (26. p.), Casanova (26. p.) Di Mario (31. p.)
MAGYARORSZÁG: Horváth P. – Pelle 2, VALKAI Á. 2, Szremkó, DRÁVUCZ 2, Takács, Stieber, Cs: PRIMÁSZ 1, ZANTLEITNER 1, Györe, Buja, Kisteleki 1
Szövetségi kapitány: Godova Gábor
OLASZORSZÁG: Gigli – Miceli 1, Valkai E., Casanova, Ragusa 1, ZANCHI 1, Di Mario, Cs: Musumeci, BOSURGI 3, Frassinetti, Pavan, Rocco
Szövetségi kapitány: Mauro Maugeri
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik