Vizes vb: Varga Dénes utasított, hogy „Jól van, fiam, most már lődd be!” – Nagy Ádám

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 07:21
Folytatta szereplését Budapesten, a vízilabda-világbajnokságon a magyar férfiválogatott is. A Montenegró elleni siker után a csoport leggyengébbje, Brazília volt az ellenfél, és remek játékkal, húsz gólt dobva nyert csapatunk. A találkozón minden mezőnyjátékos betalált, köztük Nagy Ádám is háromszor, akinek ez az első vb-je. A hajrában kihagyott egy büntetőt, de Varga Dénes „odazavarta” a következőre is, amikor már nem is hibázott a tehetség. A jelenetről az NSO Tv-nek Märcz Tamás is kifejtette véleményét.

Nagy Ádám meglőtte első világbajnoki góljait – rögtön hármat.

„A kapitány azt kérte, hogy kőkeményen álljunk bele a mérkőzésbe, és úgy gondolom, ezt meg is tettük. Azzal kiegészíteném, hogy azért élveztük is a játékot az óriási közönség előtt. Óriási pluszt és motivációt adnak nekünk a szurkolók belülről. Minél jobban játszunk, annál jobban őrjöngenek és szurkolnak.”

Märcz Tamás szövetségi kapitánynak tetszett csapata játéka.

„Természetesen tudjuk, hogy nem a brazilokkal játsszuk ezen a világbajnokságon a legnehezebb mérkőzésünket, de örülök annak, hogy sok helyzetet kialakítottunk, dinamikusan és összeszedetten játszottunk elöl és hátul is. Jó volt az összhang a játékosok között, de azért tudjuk, hogy már két nap múlva is egy ennél nehezebb mérkőzés fog következni, ami nem is baj. Jöjjön egy nehezebb találkozó, ami segít akár megmutatni azt, hogy milyen hiányosságokon kell dolgozni az elkövetkező hat napban.”

A mérkőzés egyik jelenete volt, amikor az első vb-jén játszó Nagy Ádám kihagyott egy büntetőt, majd nem sokkal később ismét elvégzett egyet, és be is lőtte (ez volt a mieink 20. gólja). A jelenetről (melyhez Varga Dénes csapatkapitánynak is volt nem kevés köze) videónkban mindketten részletesen beszélnek.

Manhercz Krisztián szerint a találkozónak inkább edzés jellege volt.

„Annak ellenére, hogy a szurkolók tényleg parádés atmoszférát varázsoltak nekünk. Ennek megfelelően kezdtük el a mérkőzést, gyakorlatilag majdnem mindegyik támadásunkból gólt tudtunk lőni vagy legalább lövéssel fejeztük be. Csak az első negyedben volt tizenöt kapura lövésünk, ami nagyon jó szám. Be kell építenünk ezt a meccset is, és a következőre készülni.”

Videónkban részletesebben is beszélt a hangulatról, és mellette még a vb-n már 7 gólos Zalánki Gergő is megszólal.

VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG,FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 20–6(7–1, 4–2, 4–1, 5–2)
Hajós uszoda, 6000 néző. V: Carney (ausztrál), Ohme (német).
MAGYARORSZÁG: Lévai – Manhercz K. 2, VARGA DÉNES 3, Angyal 2, Mezei 1, Vámos 1, ZALÁNKI 3. Csere: Pohl 1, Burián 1, NAGY ÁDÁM 3, Jansik Sz. 1, HÁRAI 2. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
BRAZÍLIA: Barella – Coutinho, Guimaraes 1, Cabral, L. Silva, R. Real 2, Freitas. Csere: A. Mendes (kapus), Lacerda 1, Pedroso 1, B. Chiappini, De Paula1, Vicazre. Szövetségi kapitány: Bárbaro Díaz
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: 5/4, ill. –
Kipontozódott: Cabral (17. p.), Coutinho (29. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik