Argentína: Messi vagy Maradona? Scaloni elmondta a véleményét

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 14:31
null
Scaloni ünneplés közben (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi lehagyta Diego Maradonát és ő minden idők legjobbja – véli Lionel Scaloni, a friss világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

„Ha egyet kell választanom, Leót választom, ő különleges a számomra. Ő a valaha volt legjobb, bár Maradona is nagyszerű volt” – mondta kedden Lionel Scaloni a spanyol Cope rádiónak.

Az argentin szurkolók sokáig Messi fölé helyezték a 2020 novemberében elhunyt Maradonát, de amióta a Paris Saint-Germain sztárja decemberben világbajnoki győzelemre vezette a válogatottat Katarban, változni látszik a közvélekedés. A dél-amerikai csapat az 1986-os – Maradona vezetésével aratott – diadal óta először nyert vb-t.

Scaloni azt is elárulta: amikor 2018-ban kinevezték, az első dolga volt, hogy beszéljen Messivel, aki akkor – az oroszországi vb-kudarc után – ideiglenesen lemondta a válogatottságot.

„Az első egy videobeszélgetés volt Messivel. Azt mondta, megtisztelő, hogy keressük, mi pedig kértük, hogy jöjjön vissza, számítunk rá. Aztán nyolc hónappal később visszatért és egy hihetetlen csapatot talált” – idézte fel Scaloni.

„Messit edzeni nem nehéz. Technikai téren nincs mit javítani rajta, de olykor lehet instruálni, hogy hogyan támadjon. Amikor megérzi a vér szagát, ő a number one” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Scaloni védelmébe vette kapusát, Emiliano Martínezt, akit a vb-diadal után sokan kritizáltak olykor furcsa ünneplése miatt – például obszcén gesztussal vette át a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűt, később pedig, már Argentínában, az utcai parádé során egy olyan babát szorongatott, amelynek az arcára Kylian Mbappé fényképét illesztették.

„Van olyan, amire később nem lesz büszke, de ő egy ilyen srác. Olyan, mint egy gyerek. Hihetetlen fickó, a személyisége sokat adott a csapatnak” – mondta róla Scaloni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik